«Οι άνθρωποι του Θεού»

09/11/2021 - 11:42

Από το 1950 μέχρι σήμερα η Επιτροπή Jean Marc Sauva άρχισε να ερευνά στη Γαλλία τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας. Ύστερα από 2,5 χρόνια ερευνών και εξέταση εκατοντάδων μαρτύρων κατέληξε ότι 216.000 παιδιά κακοποιήθηκαν απ' τους ανθρώπους του Θεού...τρομάρα τους! Το εξοργιστικό είναι ότι ουδείς τιμωρήθηκε!!! 

Φωτεινή Γεννηματά 

Πέθανε πρόσφατα και κηδεύτηκε με τιμές όπως της άξιζαν, με τη συμμετοχή φίλων και αντιπάλων. Η Φώφη Γεννηματά δεν είχε εχθρούς παρά μόνον φίλους, γιατί ήταν καλός άνθρωπος. Βίωσε με αξιοπρέπεια και καρτερία την μακροχρόνια ασθένεια της και δεν επέτρεψε σε κανέναν να την λυπηθεί. Ανέβηκε τον Γολγοθά της μόνη με συμπαραστάτες την οικογένεια της. Αυτό το καλοσυνάτο χαμόγελο που αφόπλιζε τους συνομιλητές της θα μας λείψει. Απ' όλους τους επικήδειους λόγους που εκφωνήθηκαν εκείνοι που με συγκίνησαν μέχρι δακρύων ήταν των παιδιών της. Τιμώ τον άνθρωπο Φώφη Γεννηματά. Ως προς την πολιτικό Φώφη ακούστηκαν και υπερβολές από ορισμένους πολιτικούς και Μ.Μ. Ενημέρωσης. 

ΔΕΔΔΗΕ - ΔΕΗ Λέσβου Προϊστάμενο 

Στις 24 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους ο πολίτης υπέβαλλε αίτημα με συστημένη επιστολή και αφού περιέγραφε λεπτομερώς τους λόγους που επικαλείτο, ζητούσε να ικανοποιηθεί. Στις 29-10 υπάλληλος της επιχείρησης, ως να απευθυνόταν σε οικεία του πρόσωπα, άρχισε να αναφέρεται σε «παραλείψεις κλπ. κλπ.», ενώ το αίτημα ήταν συγκεκριμένο. Κύριε Προϊστάμενε της ΔΕΔΔΗΕ Λέσβου, παρακαλώ, αφού διαβάσετε το αίτημα του πολίτη να του απαντήσετε εγγράφως και να διδάξετε ευγένεια στο προσωπικό σας. Με κάτι τέτοια μικρά και άλλα πιο σημαντικά οδηγήθηκε σε πτώχευση η Δημόσια Επιχείρηση. Ο πολίτης γνωρίζει τα δικαιώματα του και θα τα διεκδικήσει όπως εκείνος ξέρει. 

Το βροχόμετρο 

Τοποθετήθηκε στις 14 Οκτωβρίου το βροχόμετρο στον Παπάδο, για να ενημερώνονται οι αναγνώστες του «Εμπρός» για το ύψος των βροχοπτώσεων στην περιοχή. Θα παραμείνει στη θέση του μέχρι 31/3/2022. Πέρσι και πρόπερσι οι βροχοπτώσεις κυμάνθηκαν από 28-30 ίντσες. 

Το κατά κεφαλήν εισόδημα 

Το κατά κεφαλήν εισόδημα μιας χώρας προσδιορίζεται κάθε χρόνο και εξάγεται όταν διαιρέσουμε τον πλούτο της χώρας με τον αριθμό των κατοίκων. Το πηλίκο είναι το Κ.Κ. Εισόδημα. Όσο υψηλό είναι το ΑΕΠ τόσο πιο πλούσια είναι η χώρα απλουστευτικά. Προσοχή η δύναμη, η διεθνής επικυριαρχία και το κύρος μιας χώρας δεν εξαρτάται μόνο από το ΑΕΠ όπως θα διαπιστώσετε πιο κάτω. Ιδού το κατά κεφαλήν εισόδημα ορισμένων κρατών: 

  1. ΗΠΑ 63.000 δολάρια
  2. Ευρωπαϊκή Ένωση 36.000 ευρώ
  3. Κύπρος 26.000 ευρώ
  4. Ελλάδα 17.676 ευρώ
  5. Κίνα 9.700 δολάρια
  6. Τουρκία 8.538 δολάρια

Η Κίνα Παγκόσμια δύναμη, έχει μικρό ΑΕΠ γιατί ο πληθυσμός της είναι 1 δις. 300 εκατομμύρια.  

Επιδότηση λαδιού 

Την περασμένη εβδομάδα πιστώθηκε στους λογαριασμούς των ελαιοπαραγωγών το 70% της προκαταβολής της επιδότησης και το υπόλοιπο 30% και το «πρασίνισμα» θα καταβληθεί λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όσοι από τους αγρότες και γενικά ελαιοπαραγωγούς είχαν λαμβάνειν 250 ευρώ και κάτω εξαιρούνται της επιδοτήσεως. Δεν ξέρω να σας εξηγήσω το γιατί. Πάντως και οι υπόλοιπες επιδοτήσεις άνω των 250 ευρώ και μέχρι του ποσού του 1.100,00 ήταν μειωμένες κατά τι και αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Πριν χρόνια η επιδότηση του λαδιού προσδιορίστηκε στο μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας παραγωγής ελαιολάδου. Η επιδότηση των στρεμμάτων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου δίνεται πάντα λίγο πριν το Πάσχα και αυτή μειωμένη κάθε χρόνο.  

Η καρδιά του Μιαούλη 

Σε συνεργασία του Πολεμικού Μουσείου και του Δήμου Μυτιλήνης η Χάρτα του Ρήγα και η καρδιά του Μιαούλη θα φιλοξενηθούν στην ανακαινισμένη Δημοτική Πινακοθήκη στην έκθεση με κειμήλια της επανάστασης του 1821. Πίστευα ότι μέσα στα πλαίσια των 200 χρόνων από την επανάσταση του '21θα προσπαθούσαμε να ξαναγράψουμε και σε ορισμένα σημεία να συμπληρώσουμε την ιστορία. Γιατί η ιστορία που διδαχτήκαμε στα σχολεία, ιδίως του 1821, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σε ορισμένα σημεία. Ο Μιαούλης αρβανίτης την καταγωγή λεοντόκαρδος και ατρόμητος θαλασσομάχος, ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων, στον δεύτερο εμφύλιο πόλεμο ανατίναξε το πολεμικό πλοίο "Ελλάς" στον Πόρο για να μην πέσει στα χέρια των αντιπάλων (Ελλήνων). Αν δεν προλάβαινε ο Κανάρης θα ανατίναζε και τα υπόλοιπα... 

Ο Μακρυγιάννης έγραψε τα απομνημονεύματα όπως τον βόλευαν και η προσφορά του στον αγώνα έχει υπερτιμηθεί κλπ. κλπ. Ο Γκούρας και ο γιος της Γαρυφαλλιάς γκρέμισαν απ' την Ακρόπολη τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και τον σκότωσαν. Στην επανάσταση του 1821 μαζί με τους Έλληνες πολέμησαν τους Τούρκους και Αρβανίτες, Βλάχοι, Τούρκοι και Φιλέλληνες. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε' αφόρισε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη όταν ηγήθηκε της εξέγερσης στη Βλαχία και Μολδοβλαχία και την Επανάσταση στην κυρίως Ελλάδα. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός (Δεσπότης) στις 25 Μαρτίου του 1821 δεν βρισκόταν στην Αγία Λαύρα. Η επανάσταση άρχισε από την Καλαμάτα. Αυτά τα ολίγα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey