Οι αμυγδαλιές άργησαν να ανθίσουν εφέτος

19/03/2019 - 15:03

Αυτό το δέντρο το θαυμάζω και το ζηλεύω. Είναι ασυμβίβαστος αντάρτης των οπωροφόρων δέντρων. Ενώ όλη η φύση είναι σε χειμερία νάρκη, τολμά απ’ τον Δεκέμβρη, μερικές φορές, να φορέσει τα άσπρα και ρόδινα ανθάκια προκλητικά μες το ξεροβόρι και το χιονιά. Πρώτη ανάμεσα σ’ όλα τα δέντρα σηκώνει κεφάλι και προκαλεί το χειμώνα, η ανταρτομάνα του φυτικού βασιλείου. Εφέτος όμως οι μυγδαλιές άργησαν ν’ ανθίσουν. Λες και γύρισε το ρολόι του χρόνου πίσω. Λες και κιότεψαν απ’ το χιονιά και τις νεροποντές. Όμως αυτές τις μέρες όλες οι αμυγδαλιές που συναντώ στις διαδρομές μου βρίσκονται στην πιο καλή τους ώρα. Σταματώ το αυτοκίνητο και αφήνομαι να με συνεπάρει αυτό το θαύμα της φύσης. Στο νου μου ήρθε ένα Γιαπωνέζικο χαϊκάι. «Κερασιά μίλησε μου για το θεό. Και η κερασιά άνθισε». Επειδή είμαι στας δυσμάς του βίου μου, θέλω να ζήσω και του χρόνου να δω τις μυγδαλιές ν’ ανθίζουν. Μόνον αυτό.

Για τις θρησκείες

«Όλες οι θρησκείες είχαν για θεούς δράκους, όντα τρομακτικά και βάρβαρα και ξόανα. Ο Χριστιανισμός είχε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού. Οι Έλληνες όμως είχαν τους Θεούς τους καθ’ ομοίωσιν του ανθρώπου. Μ’ όλα τα καλά και τα κακά τους». Νίκος Σταμπουλίδης

Το χριστιανισμό οι Έλληνες τον πήραν απ’ τους Εβραίους δεν τον δημιούργησαν οι ίδιοι.

Ήθελε να μείνει στην εξουσία…

«Θέλω να μείνω στην εξουσία» είπε το καλοκαίρι του 2015 στον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ και στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Αν τα έχω καλά με τους ξένους σκέφτηκε, διασφαλίζω την παραμονή μου στην εξουσία.

Απ’ αυτή τη στιγμή έγινε «εργαλείο» των Βρυξελών, του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον.

Και κάτι ακόμα για τον κ. Πρωθυπουργό μας:

«Ο Τσίπρας έμαθε πιο γρήγορα τα τερτίπια των σάπιων δεινόσαυρων (παλαιό πολιτικό σύστημα) απ’ ότι τα’ αγγλικά με την βούλα της Βουλής». Το είπε η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ.

Για ενημέρωση σας κάνω γνωστό ότι η βουλή των Ελλήνων διαθέτει ειδικό χρηματικό κονδύλιο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών από τους βουλευτές. Και ο κ. Πρωθυπουργός ως γνωστόν, γνώριζε αγγλικά σε βαθμό Λόουερ! Τώρα όπως διατείνονται οι γλωσσομαθείς ο κ. Τσίπρας μιλά τα αγγλικά αρκετά καλά.

Τώρα μπορεί να λύσει το Κυπριακό

Ήταν έγκλημα των δικτατόρων να προσπαθήσουν να ανατρέψουν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Μακάριο και να δώσουν την ευκαιρία στην Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, να επέμβει. Και να κατέχει μέχρι σήμερα το τριάντα τοις εκατό του νησιού περίπου. Είναι γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είδαν με καλό μάτι τους εποικιστές που κουβάλησαν από τα βάθη της Ανατολίας αλλά δεν μπορούν να αντιδράσουν όταν ο στρατός κατοχής είναι ο κυρίαρχος και εγγυητής.

Πρόσφατα η Αμερικανική εταιρία που κάνει δοκιμαστικές γεωτρήσεις σε Κυπριακό οικόπεδο ανακοίνωσε ότι τα κοιτάσματα αερίου και υδρογονανθράκων που ανιχνεύτηκαν είναι εκμεταλλεύσιμα. Αναμένονται τα αποτελέσματα της Γαλλικής εταιρίας σε άλλο οικόπεδο. Παράλληλα άρχισαν τα έργα υποδομής των δύο εταιριών στο Κυπριακό έδαφος. Νέα λιμάνια, αποθήκες κλπ. κλπ. Η Τουρκία προκαλεί σε χώρες αδύναμες και εμπόλεμες. Δεν είναι η μεγάλη δύναμη που μπορεί να παρατάξει 5.000.000 στρατό αν απαιτηθεί, ούτε τρομάζει η πολεμική βιομηχανία για την οποία επαίρεται!

Ανάμεσα στον πληθυσμό της Τουρκίας υπάρχουν 20 εκατομμύρια Κούρδοι και άλλα εκατομμύρια στα σύνορα Συρίας Ιράκ. Τους τελευταίους Κούρδους πολεμά συστηματικά επί μια εικοσαετία χωρίς να μπορεί να τους υποτάξει. Η πολιτική επιρροή των Κούρδων ενισχύθηκε ύστερα απ’ την υποστήριξη των ΗΠΑ. Τέλος, η Τουρκία αποφεύγει να συγκρούεται με ισχυρές χώρες όπως η Γαλλία και ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό θα βοηθήσει να δοθεί λύση στο Κυπριακό για οικονομικούς λόγους, των Τουρκοκυπρίων. Ωστόσο η διζωνική στο νησί είναι δεδομένη πια, όποια συμφωνία και αν γίνει.

Διόρθωση λάθους

Στο προηγούμενο φύλλο του «Ε» στο σχόλιο «ποιους θέλω στους ΟΤΑ» αντί για αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γιώργο Κατζανό του Σπύρου και της Μαρίας ελαιοτριβέα και συγχωριανό μου, γράφτηκε από λάθος το όνομα του κ. Γιώργου Κατσαρού. Και ο κος Κατσαρός θα προταθεί σε άλλη λίστα… Τον Γιώργη Κατζανό τον θέλω ξανά υποψήφιο γιατί υπήρξε επιτυχημένος στο πόστο που του ανέθεσαν.

Η διάσπαση του Δήμου Λέσβου

Ήταν έργο του κ. Ραγκούση η Λέσβος, το τρίτο μεγάλο νησί της επικράτειας, μετά την Κρήτη και την Εύβοια ν’ αποτελέσει ένα Δήμο με ότι αυτό συνεπάγεται. Και έρχονται οι Τσιπροπολάκηδες, χωρίς περίσκεψη, προγραμματισμό και προοπτική να την διασπάσουν σε δύο δήμους, όταν η μονοεδρική Κεφαλονιά διασπάστηκε σε τρεις και η μονοεδρική Σάμος σε δύο και η Κέρκυρα σε τρεις, ογδόντα μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές στους ΟΤΑ.

Το νησί της Λέσβου για να διοικηθεί επαρκώς και να εξυπηρετούνται οι Δημότες χωρίς ταλαιπωρίες έπρεπε να τμηθεί σε τέσσερις δήμους. Οι πολιτικές σκοπιμότητες και τα τοπικά συμφέροντα ορισμένων κυβερνητικών, έβαλαν και εδώ το χέρι τους δυστυχώς. Όσο για τον νυν δήμαρχο κ. Γαληνό έκλεισε τον πολιτικό του βίο και επαφίεται στην αδέκαστη κρίση της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey