Ο παπαγάλος ήταν λεβεντιά!

07/10/2021 - 13:49

Έλλην! Αναντιρρήτως Έλλην! Και αν δεν είναι, πάραυτα να πολιτογραφηθεί! Να του προσφερθούν άφθονοι σπόροι και φρούτα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου! Να εγκατασταθεί στα δέντρα του Κήπου του. Ή του Εθνικού Κήπου, αν το προτιμά. Να λάβει σύνταξη αγωνιστού της Εθνικής Αντίστασης! (Μη γελάτε παθαίνουν ψιττακίαση ή, όπως όλα τα ζωντανά,… γερνάνε)! Να του πάρουν συνεντεύξεις, να φιλοξενηθεί σε πρωινά, μεσημεριανά και βραδινά δελτία! Μακράν καλύτερος από τα απανταχού παπαγαλάκια. Τουλάχιστον είναι βέβαιο ότι  θα είναι ειλικρινής: Θα αποκαλύψει αν της ζήτησε τις αποζημιώσεις για τότε… Όχι «για πότε;» Για την Κατοχή! Θα εξηγήσει γιατί τη δάγκωσε και εύχομαι να μιλήσει εκ μέρους όλων των μεσογειακών λαών, των καταπιεσμένων από το πέτρινο γάντι της ισχυρής γερμανίδας καγκελαρίου! Ελπίζω να δηλώσει φιλέλληνας.

Οι παπαγάλοι παπαγαλίζουν: Δεν μπορεί να μην άκουσε ποτέ του ένα: «Go to hell, madam Merkel». Από τη σχολή του Εθνικού μπορεί να μην αποφοίτησε, αλλά ένα παρατεταμένο «Go to hell!» - τι στο καλό;- ε θα το επανέλαβε μετ’ επιτάσεως! Δεν του ζητήσαμε τίποτα όλοι εμείς που κουβαλάμε τα απωθημένα μας: Να λειτουργήσει ως παπαγάλος, απαιτήσαμε: Ένα ξεσταύρι της προκοπής να ρίξει στην αχώνευτη, έτσι για το καλό, για το «πήγαινε στα τσακίδια!». Τόσους άκουσε να το επαναλαμβάνουν ζωηρά ή μονότονα. Να το επανέλαβε με ενσυναίσθηση στα ανθρώπινα βάσανα ελπίζουμε, όταν έπεσε στα χέρια της, άθελά του! Αυτό θέλουμε! Γιατί και οι παπαγάλοι έχουν ψυχή! Ζητάμε πολλά;

Θα πρότεινα να βαπτιστεί ο Έλλην αντιστασιακός παπαγάλος! Θα μπορούσε να ονομαστεί: «Πειρατής»; «Μπουρλοτιέρης» ίσως; «Μερκελοφάγος;» -κρίμα είναι το πτηνόν!- «Τσε» γιατί όχι; «Θεόδωρος» επί το ελληνικότερον και παραλείπω τις επεξηγήσεις. Άραγε θα του ταίριαζε το «Ένφια;» Το «Άμισθος» ή καλύτερα το «Απολυμένος»;  Είναι πολύ τολμηρό το «Αυτόχειρας;» Ποιητικό ίσως; Γιατί στα χρόνια της κρίσης δεν ήταν, συνήθεια ήταν - να τα λέμε κι αυτά! «Άστεγος»; Όσο τα σκέφτομαι, «Θόδωρος» και κλείσαμε! Εθνικόν, ηρωικόν, με νικηφόρον πρόσημον, επαναστατικόν και από το κεφάλαιο της επετείου των 200 χρόνων! Μη σας ομολογήσω ότι φαντασιώνομαι πως το πτηνόν φορά πλέον φέσι, με φούντα της βιοτεχνίας Μέντης, φέσι ηρωικό και πένθιμο για τη χαμένη δεκαετία των Ελλήνων!

Είναι η πρώτη φορά που χαίρομαι τόσο πολύ, γιατί υποθέτω ότι ένας άνθρωπος πονάει. Ότι υποφέρει. Ότι πληγώνεται. Κοιτάζω τη φωτογραφία και νιώθω ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι υπέστησαν τραύματα αθεράπευτα εξαιτίας της  δαγκωμένης (από το πτηνόν) καλής κυρίας! Ανηκέστους βλάβες! Με λίγα λόγια ένας περήφανος πράσινος παπαγάλος έσωσε, έστω και συμβολικά, με μια αθώα δαγκωματιά την τιμή μιας ολόκληρης Ευρωπαϊκής Ένωσης- δικαίωσε τον ανθρωπισμό της, επέδειξε την ενσυναίσθηση προς τον πάσχοντα Ευρωπαίο που οι Κυβερνήσεις του δεν άντεξαν να επιδείξουν! Ωραίος ως Έλλην λοιπόν ο παπαγάλος και μη σας μπαίνουν ιδέες με το χρώμα του - πλησιάζουν και οι εκλογές εκεί στο ΚΙΝΑΛ για αρχηγό.

Ύστερα θέλετε να δεχτώ ότι η παπαγαλία δε συνιστά δημιουργική πράξη! Ότι δεν είναι γενναία! Ότι είναι μηχανική αντίδραση χωρίς κριτική σκέψη! Είδα και τα μυαλά της Ευρώπης! Δέκα χρόνια τα καμαρώνω! Στρατιωτάκια ακούνητα! Αμίλητα! Αγέλαστοι όλοι μας! Φοβισμένοι, αποδεκατισμένοι, δυστυχισμένοι! «Ζήτησα πολλές θυσίες από τους Έλληνες»- Θυσίες το λέμε τώρα; Τσίμπα την πουλάκι μου! Πιο δυνατά! Πρόσεξε μόνον μην καταπιείς το φαρμάκι της και πας άδικα! Και είσαι τόσο ωραίο πουλί! Ωραίο ως Έλλην! Περήφανο ως Έλλην!

Αναρωτιέμαι αν ο ηρωικός παπαγάλος εκτελέστηκε ή αν επέστρεψε στον κλουβί του, υπομονετικά περιμένοντας και τον επόμενο καγκελάριο, έναν ακόμη τέλος πάντων βασανιστή των απλών ανθρώπων - τον επόμενο θύτη μας! Αυτόν που θα ανεχτούμε όλοι μας, που θα τον υπομείνουμε, αντί να τον τσιμπήσουμε! Μυτούλα κοφτερή δεν έχουμε, δοντάκια πάλι μας περισσεύουν! Κι αν έχουμε πει παλαιότερα τα «όχι» μας, τα «μολών λαβέ» μας! Να τα παπαγαλίζαμε, βρε αδερφέ, έστω, αφού τελευταίως δε μας προκύπτουν αυθορμήτως!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey