Ο μισθός και η σύνταξη της Μέρκελ

28/12/2021 - 12:32

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η Άγκελα Μέρκελ υπήρξε για την πατρίδα της, τη Γερμανία, η «σιδηρά κυρία» η οποία διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας της με μεγάλη επιτυχία και κατάφερε να την κάνει το νούμερο ένα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είπε και ένας επώνυμος συμπατριώτης της «προσπάθησε να κάνει την Ευρώπη Γερμανία». Να είστε σίγουροι ότι οι συμπατριώτες της Γερμανοί θα τη θυμούνται για πολλά πολλά χρόνια. Η Μέρκελ πριν συνταξιοδοτηθεί έπαιρνε 25.000 ευρώ ως Καγκελάριος και 10.000 ως βουλευτής. Σύνολο 35.000 ευρώ το ΜΗΝΑ! Ως συνταξιούχος και ύστερα από κάποιες προσαρμογές θα καταλήξει στα 15.000 ευρώ το μήνα. Δεν είναι και λίγα... 

Της Δικαιοσύνης 

Δεν αμφισβήτησα ποτέ την ευθυκρισία της δικαιοσύνης ως Έλληνας πολίτης. Εκείνο που επισημαίνεται απ' όλες τις πλευρές, πολιτικές, επιχειρηματικές και απλούς πολίτες είναι η αργοπορία εκδόσεως τελεσίδικων αποφάσεων. Όχι τόσο στο ποινικό μέρος που όντως κινείται με γοργούς μπορώ να πω ρυθμούς. Για του λόγου το αληθές υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα εκδίδονται σε πρώτο βαθμό σε 1-3 χρόνια. Αναφέρομαι στις υποθέσεις φορολογικού και ασφαλιστικού περιεχομένου. Σήμερα στα διοικητικά δικαστήρια υπάρχουν 23.746 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις εκ των οποίων το 40% δεν έχει οριστεί δικάσιμος. Ορισμένες από αυτές για να τελεσιδικήσουν απαιτείται μια 10ετία... 

Της δικαιοσύνης (2) 

Τι σημαίνει αυτό και τις πταίει; 

  1. Από τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί 5.000 νόμοι και αναρίθμητες διοικητικές και κανονιστικές αποφάσεις. Μέσα σε αυτούς τους νόμους τοπλείστοναφορά φορολογικές και ασφαλιστικές υποθέσεις που δεν έχουν κωδικοποιηθεί. Η κωδικοποίηση των νόμων γενικώς άρχισε επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη και χρειάζεται μια 20ετία για να ολοκληρωθεί. Για να γίνει αυτό κατανοητό συγκριτικά, στις ΗΠΑ από το 1861 μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί 60 φορολογικοί νόμοι, παλαιότερα δεν υπήρχε φορολογική νομοθεσία. 
  2. Η αργοπορία εκδόσεων τελεσίδικων αποφάσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα, αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές.
  3. Την καθυστέρηση αυτή εκμεταλλεύονται ορισμένοι εγχώριοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ενώ έχουν να καταβάλουν στην ΑΑΔΕ το 50% του φόρου και των προστίμων καταφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια ελπίζοντας σε καλύτερη ευκαιρία... Δεν τελειώσαμε όμως, αλλά φτάνει για σήμερα.

Πρωτοπόρος και στην ελαιοσυλλογή 

Η στήλη έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με τον αυτοδιοικητικό Γιώργο Κατζανό τον συγχωριανό μου. Σήμερα θα αναφερθώ στην επαγγελματική του δραστηριότητα στην οποία πρωτοπορεί. Ο Γιωργής διαθέτει ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο κοντά στο Κάτω Τρίτος λίγο πιο πέρα από το Ντίπι. Επειδή τα εργατικά χέρια έχουν περιοριστεί και οι ηλικιωμένοι, ανήμποροι ξενιτεμένοι κλπ. ελαιοπαραγωγοί δεν μπορούν μόνοι να συλλέξουν το προϊόν τους το ελαιοτριβείο διαθέτει συνεργείο με όλο τον εξοπλισμό και μεταφορικό μέσο, συλλέγει τις ελιές και τις μεταφέρει στο ελαιοτριβείο προς έκθλιψη. Αυτό το σύστημα το συνάντησα σ' έναν πρότυπο συνεταιρισμό στην Ισπανία πριν αρκετά χρόνια. Αφού αφαιρεθούν τα έξοδα συλλογής και έκθλιψης του ελαιοκάρπου, αποδίδεται στον παραγωγό το λάδι. Είναι μεγάλη εξυπηρέτηση για τους ελαιοπαραγωγούς που αδυνατούν να μαζέψουν οι ίδιοι τον καρπό. 

Λάθος κ. Δήμαρχε Μυτιλήνης 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ιατρός κ. Κύτελης δεν παρέστη στην υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου κατά την επίσκεψη του τελευταίου στον Καρά Τεπέ. Ο Πάπας προσκεκλημένος της κ. Προέδρου της Δημοκρατίας επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τους προσφυγικούς καταυλισμούς στο νησί. Μέχρι αυτή την ώρα που γράφω το σχόλιο (13/12) δεν βγήκε ο Δήμαρχος να ανακοινώσει τους λόγους της απουσίας του. Εικάζεται ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί για το προσφυγικό και για το ότι η ΝΔ ενδέχεται να στηρίξει άλλον υποψήφιο Δήμαρχο για τις εκλογές του 2023. 

Τάκην Θεοδωρικάκον ερώτημα 

Γιατί κ. Υπουργέ το κράτος να διαθέτει προσωπική φρουρά σε διαφόρους δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες κλπ. κλπ. και να μην πληρώνουν οι ίδιοι την φύλαξη τους απ' τις υψηλές απολαβές τους, όπως κάνει η δημοσιογράφος κ. Ακρίτα; Μόνον αυτό. 

Βιογραφικό Νίκου Ανδρουλάκη 

Γεννήθηκε το 1979 στον Κατσαμπά του Ηρακλείου και τελείωσε το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Εισήχθη στο Πολυτεχνείο Ξάνθης, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και έκανε μεταπτυχιακό στα «Νέα υλικά και περιβάλλον». 

Το 1997 εντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ και δεν αποχώρησε ποτέ. Ο πατέρας του ήταν υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη. 

Το 2013, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, εκλέγεται Γραμματέας του κόμματος. 

Το 2014 εκλέγεται πρώτη φορά ευρωβουλευτής με 113.719 ψήφους και το 2019 επανεκλέγεται με 180.000. 

Το 2017 ήταν υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ όπου εκλέχθη η Φώφη Γεννηματά. Στις τελευταίες εκλογές ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Περιφέρεια, τρίτος στην Αθήνα και εκλέχτηκε Πρόεδρος με ποσοστό 67,9%. Τελικά δεν πήγα να ψηφίσω ως «φίλος»! Χάρηκα όμως που εκλέχτηκε ο Ανδρουλάκης. Από εδώ και εμπρός αρχίζουν τα δύσκολα κ. Ανδρουλάκη. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey