Ο μακρυχέρης πρεσβευτής

07/05/2021 - 16:17

Πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα παρενοχλούσε σεξουαλικά ελληνίδα που εργαζόταν ως σεφ στα μαγειρεία της πρεσβείας. Αρκετές φορές κατέβαινε με τα εσώρουχα στο χώρο εργασίας της γυναίκας. Μάλιστα επιχείρησε να παρενοχλήσει σεξουαλικά και κόρη στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η σεφ διαμαρτυρήθηκε πρώτη φορά στους αρμόδιους της τότε κυβέρνησης της συνέστησαν να μην δώσει συνέχεια και δημιουργηθεί ντόρος! Τελικά ο τότε πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έστειλε προσωπική επιστολή στον Πρόεδρο Μαδούρο και του ζήτησε να μαζέψει τον πρεσβευτή του για να μη γίνουν ρεζίλι των σκυλιών, που λέει ο λαός. Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια. Η σεφ μήνυσε τον μακρυχέρη Πρεσβευτή, το δικαστήριο την δικαίωσε και της επιδίκασε ένα ποσό. Αν το ποσό δεν πληρωθεί έχει το δικαίωμα να κατάσχει αντικείμενα της πρεσβείας της Βενεζουέλας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ «άκρα του τάφου σιωπή». Βλέπεις ο μακρυχέρης είναι «δικό μας παιδί»! Σ’ άλλες παρόμοιες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης χάλασαν τον κόσμο… Ουαί υμίν…

Αυξήθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι

Παρά την πανδημία αυξήθηκαν παγκοσμίως οι δισεκατομμυριούχοι. Η φετινή λίστα Forbs έχει 660 δις. περισσότερους από πέρσι. Εφέτος οι δισεκατομμυριούχοι έφτασαν τους 2.775 ενώ πέρυσι είχαμε 2.115. Στην πρώτη πεντάδα ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, o Έλον Μάσκ της tesla, ο Μπερνάρ Αρνό του ομίλου LYMH, ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft και ο Μάρκ Ζακερμπέργκ του Facebook. Δεν λείπουν βέβαια οι Έλληνες μιλιονάρες που βρίσκονται πολύ πιο πάνω.

Οι χάκερ του φέισμπουκ

Προσέξτε τα προσωπικά σας δεδομένα (λογαριασμούς σε πιστωτικά ιδρύματα, κωδικούς PIN, αριθμούς κινητών, ταυτότητες, διαβατήρια, ΑΦΜ κλπ.) διότι 617.722 χρήστες στην Ελλάδα και 53 εκατομμύρια παγκοσμίως χρήστες του φέισμπουκ έπεσαν θύματα χάκερ που διέρρευσαν τα προσωπικά τους δεδομένα σε φόρουμ στο dark Web.

Μετανάστες και Λέσβος

Η στήλη κατά καιρούς έχει πάρει σαφή θέση για το μεταναστευτικό και τη δημιουργία ΚΥΤ εκτός αστικού ιστού. Με το επιχείρημα ότι όσα αποτρεπτικά μέσα και αν χρησιμοποιήσει η χώρα μετανάστες θα φτάνουν στο νησί και αφού τους χορηγηθεί άσυλο σ’ όσους επιθυμούν να προωθούνται στις χώρες που επιθυμούν. Είναι λοιπόν προτιμότερο να είναι οι μετανάστες συγκεντρωμένοι σε ένα συγκεκριμένο χώρο, με ανθρώπινη υποδομή, παρά να περιφέρονται ή να στεγάζονται σε καταυλισμούς μ’ ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμα πιστεύω ότι η παραμονή μικρού αριθμού μεταναστών στο νησί βοηθάει την οικονομία του τόπου μας. Οι διαμαρτυρίες των «πατριωτών» και ορισμένων «προοδευτικών» και άλλων τόσων καιροσκόπων αποτελούν μειοψηφία και κοντόφθαλμη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μετανάστες και Λέσβος (2)

Έχουν μειωθεί οι εισροές μεταναστών από την Τουρκία λόγω του χειμώνα και περισσότερο για την συστηματική φύλαξη των θαλασσίων διόδων από το λιμενικό, πολεμικό ναυτικό και ευρωπαϊκών  συνδρομών. Ακόμα συνεχίζεται η μεταφορά μεταναστών από τα νησιά προς την χερσαία Ελλάδα και ευρωπαϊκών χωρών, ιδίως στη Γερμανία. Αυτή την ώρα που γράφω στο νησί μας υπάρχουν περί τις 7.000  μετανάστες που ζητούν άσυλο, ενώ τον Μάρτιο του 2020 είχαμε 21.000. Η Κω έχει σήμερα 360 μετανάστες από 3.500 το 2020, η Σάμος 3.150 από 7.500, η Χίος 1.000 από 6.000 και η Λέρος 385 από 2.300.

Το διάστημα από Ιανουάριο - Μάρτιο 2021 έφτασαν στα παραπάνω νησιά 1.597 άτομα. Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος αναγνωρίζει ότι άρχισαν να αποσυμφορούνται τα νησιά από μετανάστες με γοργούς ρυθμούς.

Συμπλήρωμα διατροφής

Λόγω ηλικίας είχα πόνους στη μέση και στα πόδια και επισκέφτηκα ορθοπεδικό ιατρό. Μεταξύ των άλλων βοηθημάτων  και φαρμάκων μου σύστησε και το nevralip 600 το οποίο είναι συμπλήρωμα διατροφής. Στα φαρμακεία τα 20 δισκία τιμώνται 21,50 ευρώ. Αν όμως τα παραγγείλεις διαδικτυακά τα 30 δισκία έχουν 23 ευρώ! Γιατί το γράφω; Διότι η διαφορά μεταξύ φαρμακείων και καταστημάτων υγιεινής διατροφής είναι μεγάλη.

Ψήφος στους απόδημους

Είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που δεν επιτρέπουμε στους απόδημους Έλληνες πρώτης και δεύτερης γενιάς  κυρίως να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Από την άλλη σε εθνικά θέματα κινητοποιούμε τους Έλληνες της διασποράς και ζητούμε την συμπαράσταση τους. Υπάρχει και το επιχείρημα των αρνητών ότι αν κάποιος Έλληνας πολίτης ζει μονίμως και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό δεν γνωρίζει τα προβλήματα της μητέρας πατρίδας. Ποιοι αντιδρούν στην ψήφο των αποδήμων; Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνούν ΝΔ και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ). Οι αριστεροί και οι κομμουνιστές αρνούνται ψήφο στους απόδημους και βάζουν τρικλοποδιές σε νομοσχέδια για να εμποδίσουν την απρόσκοπτη συμμετοχή. Πιστεύουν ότι οι ομογενείς όπου γης δεν ανήκουν το πλείστον στους ψηφοφόρους τους. Κατά την άποψή μας οι ομογενείς πρώτης και δεύτερης γενιάς, εφ’ όσον εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους, πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν και με επιστολές, όταν οι πρεσβείες και τα προξενεία μας βρίσκονται πολύ μακριά  από τον τόπο κατοικίας τους.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey