Ο Κωστής

10/10/2019 - 16:05

Δεν είναι καθόλου εντυπωσιακός, ούτε όμορφος, ένα σκυλάκι που αν το έβλεπες στο δρόμο θα απέστρεφες το πρόσωπο σου από αηδία. Αδύνατος, τσιμπλιασμένος, με πληγωμένα αυτιά και άγριο τρίχωμα. Με τον Κωστή μεγαλώσαμε μαζί και η αγάπη μου είναι ιδιαίτερη και διακριτή έναντι των δύο άλλων. Αλλά ο Κωστής γέρασε, όπως και εγώ. Υπολογίζω ότι θα είναι 15-16 χρονών, το προσδόκιμο όριο ζωής των σκυλιών. Βέβαια ο Όμηρος αναφέρει ότι ο Άργος το σκυλί του Οδυσσέα έζησε πάνω από είκοσι χρόνια, αλλά είναι η εξαίρεση του κανόνα.

Ο Κωστής (2)

Το όνομα το οφείλει σ’ εκείνον που μου τον έφερε κουτάβι. Απαίτησε να του δώσω το όνομά του και δεν του χάλασα χατίρι! Από τότε μέχρι σήμερα έγινε ο αγαπημένος φίλος των παιδιών και των εγγονών μου. Τα γηρατειά του Κωστή τα επισήμανε και η Μαρία.

- Μπαμπά ο Κωστής δεν μπορεί ν’ ανέβει τα σκαλοπάτια, να του δώσεις βιταμίνες.

Άρχισα να του δίνω βιταμίνες απ’ αυτές που παίρνω και εγώ. Εντωμεταξύ κατέφθασαν οι «ξενιτεμένοι» η Ελευθερία με το Θοδωρή. Πήγαν τον Κωστή στο Κτηνιατρείο του Σκοπέλου και διαπιστώθηκε ότι εκτός απ’ τα γηρατειά, ο Κωστής μας πάσχει από ψωρίαση και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι. Η κτηνίατρος του έκανε μια ένεση που δεν θυμάμαι. Η κτηνίατρος του έκανε μια ένεση και έδωσε και φάρμακα. Και άρχισε η θεραπεία. Μπάνια με ειδικό φάρμακο για τη ψωρίαση, βιταμίνες και ένα χάπι που θα το παίρνει μέχρι που ζει. Όταν έφυγαν τα παιδιά την αγωγή συνεχίζει η Ελένη. Ο Κωστής συνήλθε άρχισε να γαβγίζει και να ερωτοτροπεί… Ως πότε όμως!

Ένας σωστός νόμος επιλογής στελεχών

Ο νόμος 4336/2015 καθιέρωσε την επιτελική στελέχωση του Κράτους με δημόσια προκήρυξη και αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από ανεξάρτητο όργανο. Τουτέστιν για τις διοικήσεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΟΤ κλπ. οι έχοντες τα προσόντα θα αξιολογούνται από ανεξάρτητη αρχή. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Τους γυρολόγους πολιτικούς, τους αποτυχημένους πολιτευτές, στελέχη του κόμματος τα διόρισε χωρίς αξιολόγηση στις ΔΕΚΟ και στα Υπουργεία. Τότε σε τι διαφέρετε από το ΣΥΡΙΖΑ;

Οι μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ

Από το 2015 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ δαπάνησε 120 εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσει τους μετακλητούς υπαλλήλους που προσέλαβε. Μετακλητοί ονομάζονται οι πάσης φύσεως και ειδικότητας επιστήμονες (όρα Καρανίκα) των οποίων η θητεία διαρκεί όσο η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία. Οι μετακλητοί είναι κομματικοί φίλοι, στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης. Ειδικά το γραφείο του κ. Τσίπρα, Δραγασάκη, Φλαμπουράρη, Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ δαπάνησαν: Πρωθυπουργός 8.977.434,59 Αντιπρόεδρος Δραγασάκης 1.896.463,10 Φλαμπουράρης Επικρατείας 12.001.028,98 και υφυπουργός 1.488.470,99. Τα λιγούρια της «Αριστεράς» ρήμαξαν το Δημόσιο Ταμείο.

Πολιτικές σκέψεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο κόμμα εξουσίας δεν έχει μέλλον γιατί είναι ένα κόμμα χωρίς αρχές και χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό. Θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Το ΚΙΝΑΛ θα διαλυθεί όπως το «Ποτάμι» αλλά για διαφορετικούς λόγους και με οποιονδήποτε αρχηγό. Ακολουθεί σταθερά την πορεία της παλαιάς Ενώσεως Κέντρου με αρχηγούς τον Μαύρο και τον Ζίγδη.

Ο τόπος χρειάζεται ένα νέο κόμμα με άφθαρτο αρχηγό που να συμπεριλάβει τους Κεντρώους νοικοκυραίους, τους έχοντες κοινωνική συνείδηση, τους νέους ανθρώπους, τους εργάτες και βιοτέχνες που εργάστηκαν και πρόκοψαν στο εξωτερικό, τα παιδιά μας, τους επιστήμονες που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν για να ζήσουν.

Το νέο κόμμα δεν χρειάζεται να δελεάσει τους Πασόκους που μετανάστευσαν στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Μέρος αυτών είναι το λεγόμενο «σάπιο» κομμάτι των γυρολόγων. Αυτοί ας παραμείνουν στις αποικίες που μετανάστευσαν.

Ξανά μανά

... Ο πατέρας του νυν Προέδρου της Βουλής φιλόλογος καθηγητής φίλα προσκείμενος στη ΝΔ και ιδιαίτερα στον Αβέρωφ διορίστηκε Νομάρχης σε αρκετούς νομούς της χώρας επί σειρά ετών. Από λάθος η παράγραφος αυτή αποδόθηκε στον νυν πρόεδρο. Ελπίζω να τελειώσουμε.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Είναι ο Εισαγγελεύς που το όνομά του αναφέρεται στη φαρμακοβιομηχανία NOVARTIS. Ούτε ο Παπαγγελόπουλος ούτε η Θάνου και Δημητρίου υπήρξαν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Και οι τρεις καραμπινάτοι δεξιοί. Ο Παπαγγελόπουλος, με τη συμπάθεια που του είχε ο κ. Παυλόπουλος και ο Κώστας Καραμανλής, διορίστηκε διοικητής της ΚΥΠ. Όταν τον ρώτησε δημοσιογράφος πως βρέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ρωτήστε τον Καραμανλή». Και τώρα σιωπή!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey