Ο κ. Νταλάρας

30/08/2022 - 10:30

Δηλώνω προκαταβολικά ότι σαν τραγουδιστής είναι ένας από αυτούς που ακούω με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, γιατί η λαϊκή φωνή του έχει μεγάλο εύρος και αποχρώσεις για το λόγο αυτό μπορεί να τραγουδήσει όλα τα είδη των τραγουδιών. Όταν όμως αφήσει την κιθάρα και λαμβάνει το λόγο για να πει τη γνώμη του για κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά θέματα, ως άλλος Χατζηδάκις, τότε το πράγμα θέλει προσοχή. Ο Χατζηδάκις ήταν ένας, δεξιός μέχρι το κόκκαλο, αλλά είχε το θάρρος να πει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι «οι υπουργοί σου Πρόεδρε είναι άχρηστοι όλοι». Ακόμα μπορούσε να λάβει θέση για κοινωνικά προβλήματα που άγγιζαν τις προτάσεις των κομμουνιστών και να ζητά απ' την τότε κυβέρνηση να τις ικανοποιήσει. Όσοι μετά από αυτόν προσπάθησαν να τον μιμηθούν δεν υπήρξαν άξιοι μαθητές γιατί δεν ήταν αντικειμενικοί.

Ο κ. Νταλάρας και ο κ. Κότσιρας

Πριν λίγο καιρό ο κ. Νταλάρας με τον κ. Κότσιρα δήλωσαν ότι η κυβέρνηση «αφήνει ελεύθερους δολοφόνους». Αναφέρονταν στον Κορκονέα που αφαίρεσε εν ψυχρώ τη ζωή του Γρηγορόπουλου και στον «παιδεραστή» Λιγνάδη που αποφυλακίστηκε μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του στο Εφετείο. Ο Κορκονέας, πρώην αστυνομικός, έχει εκτίσει 11 χρόνια φυλακή και ο Λιγνάδης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 χρόνια για δύο βιασμούς. Θα βάλω σε εισαγωγικά το «παιδεραστής» μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Μέχρις εδώ έτσι έχουν τα γεγονότα και έχουν απασχολήσει εκτενώς την κοινή γνώμη.

Θα ήθελα απ' τους Νταλάρα και Κότσιρα ένα λόγο συμπάθειας για τους νεκρούς της MARFIN που έκαψαν οι «αγανακτισμένοι». Θα ήθελα ένα λόγο παρηγοριάς, μια συναυλία για τον Αξαρλιάν που σκότωσαν τα πρωτοπαλίκαρα του Κουφοντίνα. Θα ήθελα κ. Νταλάρα μια συναυλία στο Κίεβο για τα θύματα που προκάλεσε η Ρωσία, όπως τότε στο Βελιγράδι για τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς... Τότε ίσως θα πλησιάζατε ελάχιστα τον Χατζηδάκι.

Τέλος, επειδή λόγω ηλικίας έχω ζήσει από κοντά τα τελευταία πολιτικά γεγονότα στα χρόνια της εφτάχρονης «δικτατορίας», οι καλλιτέχνες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν δεινοπάθησαν για την αντιστασιακή τους δράση... Τέλος για την ώρα.

Μετακλητοί υπάλληλοι

Το 1981 ή '82 υπηρετούσα ως δάσκαλος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω στη Δυτική Αττική. Με ειδοποιούν απ' το γραφείο του Επιθεωρητή ότι αποσπάστηκα στο Υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση Λαϊκής Επιμόρφωσης.

- «Μα εγώ δεν έκανα αίτηση για απόσπαση ούτε επιθυμώ να μετατεθώ στο Υπουργείο».

Να μην τα πολυλογώ έμαθα ποιος με είχε προτείνει και φρόντισα να ακυρώσω την απόσπαση γιατί δεν ήθελα από δάσκαλος να γίνω γραφιάς.

Οι πολιτικοί, βουλευτές, και υπουργοί, συνηθίζουν να αποσπούν στα γραφεία τους εν ενεργεία υπαλλήλους, αμάν κάνουν να βρίσκονται παρά τω βουλευτή και υπουργώ, αλλά και προσλαμβάνουν «συμβούλους». Που η θητεία τους διαρκεί όσο ο βουλευτής κατέχει αυτό το αξίωμα. Εννοείται ότι οι τελευταίοι είναι έμμισθοι με πολύ καλές απολαβές. Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χαρίσης είχε στο γραφείο του 26 «βοηθούς» όλων των κατηγοριών. Εσχάτως δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 μέχρι σήμερα έχει προσλάβει 3.483 μετακλητούς υπαλλήλους σ' όλες τις κυβερνητικές (Δημόσιες) θέσεις. Αν ο αριθμός είναι ακριβής, τότε οι παλιές κακές συνήθειες εξακολουθούν να κυριαρχούν στους νεοδεξιούς προς δόξαν των πελατειακών σχέσεων και αμαυρώνουν την εικόνα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Είπαμε να αφήσουμε στην άκρη τις παλιές συνήθειες των παλαιοκομματικών που συναγωνίζονταν ποιος θα βαφτίσει τα περισσότερα παιδιά και ποιος θα κάνει τα πιο πολλά ρουσφέτια.

Έλενα Ακρίτα - Γιώργος Κύρτσος

Πριν μερικούς μήνες όταν έπαιρνα στα χέρια μου τα "ΝΕΑ" του Σαββάτου το πρώτο που διάβαζα ήταν το άρθρο της κ. Έλενας Ακρίτα. Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος, παρουσιάστρια, η κ. Ακρίτα είναι αναμφισβήτητα ένα ταλαντούχο άτομο μορφωμένο με «καλές συστάσεις». Έχω όμως και έναν άλλο λόγο να συμπαθώ ιδιαίτερα την κ. Ακρίτα κόρη του αείμνηστου Λουκή. Όταν ο πατέρας της ήταν υφυπουργός Παιδείας, επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου, διορίστηκα δάσκαλος. Ο αείμνηστος Λουκής Ακρίτας ήταν ο καλύτερος υπουργός που γνώρισα στη μακροχρόνια πορεία μου στην εκπαίδευση. Δυστυχώς τελευταία η κ. Ακρίτα δρομολογεί μια νέα τακτική στο δημόσιο λόγο που δεν μπορώ να παρακολουθήσω . Οι δηλώσεις της είναι τοξικές, ο λόγος της καταγγελτικός κομματικά φορτισμένος, απέχει παρασάγγες από το να είναι αντικειμενικός, εποικοδομητικός. Την προσπερνώ στο διαδίκτυο χωρίς να διαβάζω πια τις δηλώσεις της.

Γιώργος Κύρτσος: Ο πρίγκιπας της λογικής και σοβαρότητας. Στα πάνελ μιλούσε λιγότερο απ' τους άλλους συνεντευξιαζόμενους, αλλά όλοι αυτόν περίμεναν ν' ακούσουν. Ο λόγος του ουσιαστικός, τεκμηριωμένος, δεν σ' άφηνε περιθώρια για αμφισβητήσεις. Μορφωμένος με σπουδές στο εξωτερικό, γλωσσομαθής. Η ΝΔ τον πρότεινε και εκλέχτηκε ευρωβουλευτής. Δεν ξέρω τι συνέβη μεταξύ της ΝΔ και του κ. Κύρτσου και έγινε ο μεγαλύτερος επικριτής της. Ενίοτε υπερβολικός και εν πολλοίς άδικος. Κύριε Κύρτσο δεν μπορώ πια να σας παρακολουθήσω γιατί ο λόγος σας έγινε τοξικός. Δεν κρύβω ότι η ορθογνωσία σας μου λείπει.

Κύριον Αργύρη Αργυριάδη δικηγόρο ενταύθα

Σας διαβάζω στο «Εμπρος». Το τελευταίο άρθρο σας τοποθετεί τα γεγονότα στη σωστή τους διάσταση. Οι νομικές σας γνώσεις και η ευρύτερη θεώρηση σύγχρονων προβλημάτων μας βοηθά να κατανοήσουμε σύνθετα ιστορικοπολιτικά γεγονότα. Σας ευχαριστώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey