Ο ανασχηματισμός και το Υπουργείο Άμυνας

14/09/2021 - 11:35

Στον ιππόδρομο κ. Πρωθυπουργέ υπάρχει ένα αξίωμα που το σέβονται όλοι: «Τα άλογα που κερδίζουν νίκες δεν τ' αλλάζεις...». Το τρίδυμο Παναγιωτόπουλος - Στεφανής - Φλώρος δοκιμάστηκε στα δύσκολα και ανταπεξήλθε επιτυχώς. Ο λαός τους εμπιστεύθηκε, ύστερα από τους θεατρινισμούς της πολιτικής ηγεσίας του Αμύνης επί ΣΥΡΙΖΑ. Και τους ήθελε μαζί ακόμα. Πρέπει να γνωρίζετε ακόμα κ. Μητσοτάκη ότι ο λαός με το ένστικτο του αποκωδικοποιεί τους σχεδιασμούς του ανασχηματισμού και εν πολλοίς τους κατανοεί και τους κρίνει. Τέλος, προσωπικά προτιμώ στο υφυπουργείο Άμυνας έναν ανώτατο αξιωματικό από έναν πολιτικό. Πάντως αυτόν τον ανασχηματισμό καλύτερα να μην τον κάνατε. Πικράνατε από τη μια ανθρώπους ικανούς και από την άλλη απομακρύνατε ανθρώπους υπερτιμημένους, αλλά με προσφορά. Δεν γνωρίζω προσωπικά κανένα πρόσωπο των κυβερνήσεων σας, ούτε και σας ψήφισα ποτέ. Ωστόσο κύριε Πρωθυπουργέ σας θεωρώ περισσότερο ικανό και αποδοτικό απ' τους νεώτερους ηγέτες του κόμματος σας. Αυτά τα ολίγα.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Είναι το νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη του τένις που έκανε τους νεαρούς Έλληνες να τον θεωρούν ίνδαλμά τους και να θέλουν να του μοιάσουν. Για να φτάσει εκεί έχυσε πολύ ιδρώτα και στερήθηκε πολλές χαρές της ζωής, έζησε πολλές μοναξιές. Καταξιώθηκε στα 23 του χρόνια και άρχισε ν' απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του. Το δικαιούται ύστερα από τόσους αγώνες που απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Δεν ξέρω πόσο πλούσιος ήταν όταν ξεκίνησε το τένις, ξέρω πόσο πλούσιος είναι τώρα που καταξιώθηκε. Και μετά ήρθαν τα Χάροντς, τα Τέσλα, το Ντουμπάι, το Μονακό και όλα τα αστόχαστα. Δυστυχώς ο 23χρονος δεν ξέρει να διαχειριστεί τον πλούτο και τη δόξα που απέκτησε. Ξέρει όμως να προκαλεί, να διεκδικεί τα «δικαιώματα» του χωρίς να δίνει δεκάρα για τις υποχρεώσεις του προς τον συνάνθρωπο. Και τη χώρα που τον γέννησε. Ανάλγητε και προπέτη τενίστα εγώ ο γέροντας «θα ξαναδώ αγώνα τένις, όταν θα γίνει υποχρεωτικό». Τέλος για πάντα μ' αυτόν.

Άδωνις Γεωργιάδης

Αυτός και ο Βορίδης παιδιά του Γιώργου Καρατζαφέρη πήραν μεταγραφή για τη Νέα Δημοκρατία πριν διαλυθεί το ΛΑΟΣ που τους ανέδειξε. Ο Βορίδης, συν τοις άλλοις, υποχρεώθηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις απαξιωτικές δηλώσεις του προς τους Εβραίους  όταν έγινε υπουργός. Κάτι παρόμοιο υποχρεώθηκε να κάνει και ο Πλεύρης πριν λίγες ημέρες, και να διαχωρίσει τη θέση απ' τον πατέρα του. Ο Γεωργιάδης μου θυμίζει τον Κουτσόγιωργα του ΠΑΣΟΚ, τον Πολάκη, Καρανίκα και Βαξεβάνη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος, πάντα για τον πολιτικό λόγο μιλάω, είναι το πλείστον χυδαίος προς τους πολιτικούς του αντιπάλους και τις οικογένειες τους ενίοτε. Τελευταία ο Γεωργιάδης ξεπέρασε κάθε όριο. Ο ναύαρχος Αποστολάκης Γεωργιάδη είναι αξιοπρεπής και ευπρεπής άνθρωπος και υπήρξε αποδοτικό στέλεχος του ναυτικού από τις θέσεις που διαχειρίστηκε. Λίγη αυτοσυγκράτηση και ευπρέπεια ζητά ο λαός.

«Μονήρης» Ογκολόγος στο «Βοστάνειο»

Το διάβασα στο διαδίκτυο ότι «ο μονήρης» ογκολόγος στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο είναι ανεμβολίαστος, κλπ. Δεν υπεισέρχομαι στην ουσία της είδησης γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Θέλω μόνο να σχολιάσω τη λέξη «μονήρης». Μονήρης είναι ο μοναχικός, εκείνος που ζει στην απομόνωση ο αναχωρητής. Στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να χρησιμοποιηθεί η λέξη «μοναδικός» ή ο «ένας». Η λέξη μονήρης είναι αδόκιμη και άσχετη σ' αυτή την περίπτωση.

Το πελατειακό κράτος της ΝΔ και άλλων τινών

Τον περασμένο Μάρτιο η βουλή υπερψήφισε υπουργική απόφαση τροπολογία με την οποία ανεστάλησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες μέχρι 31/10/2021. Από το 2021 έχουν επίσημα  δηλωθεί 1.698.641 αυθαίρετα κτίσματα ανά τη χώρα. Το πελατειακό κράτος των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης καθιστά εύκολη την οικιστική αυθαιρεσία και δύσκολη την αναίρεση της. Όπως έγραψε ο κ. Χαρίδημος Τσούκας καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου οι βουλευτές Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Βλάχος, Μπούρας και Οικονόμου, έχουν διακριθεί για την ιδιαίτερη προθυμία με την οποία εκδηλώνουν κατά καιρούς το ενδιαφέρον τους για την προστασία των αυθαίρετων οικισμών. Τι να μας κάνουν οι κ.κ. Πιερακάκης και Λιβάνιος με τέτοιους υποστηρικτές της αυθαιρεσίας. Έχουμε τη γνώμη ότι η παρούσα κυβέρνηση να μη φοβάται το πολιτικό κόστος. Οι έντιμοι και νοικοκυραίοι είναι πιο πολλοί.

Ανανέωση διπλώματος οδήγησης

Κοντεύει ένας χρόνος που δόθηκε παράταση ανανέωσης διπλωμάτων οδήγησης λόγω πανδημίας υποθέτω. Ακούγεται ότι θα δοθεί και άλλη παράταση για τον ίδιο λόγο. Θέλω να επισημάνω στο Υπουργείο Μεταφορών ότι έχουν ή θα έχουν λήξει και οι γνωματεύσεις των ιατρών λόγω παρελθόντος χρόνου. Αυτό όμως δεν έγινε με υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων οδηγών, αλλά λόγω της Πολιτείας. Επειδή οι ενδιαφερόμενοι είναι όλοι υπερήλικες και δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται, πρέπει να βρεθεί κάποια μέριμνα άπαξ, για την συγκεκριμένη περίπτωση Με την ευκαιρία κ.κ. Πιερακάκη και Λιβάνιε στην Ευρώπη στην οποία ανήκουμε δεν υπάρχει το μέτρο της ανανέωσης. Ο οδηγός από μόνος του όταν αισθανθεί ότι περιορίζονται οι δυνάμεις λόγω ηλικίας ή ασθένειας παύει να οδηγεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey