Να έχετε υπόψη

18/04/2019 - 17:52 Ενημερώθηκε 18/04/2019 - 18:00

Εν όψει αυτοδιοικητικών ευρωπαϊκών και ίσως εθνικών εκλογών να λάβετε υπόψη σας τρεις περιπτώσεις: «Τα μεγάλα ψέματα λέγονται κατά την προεκλογική περίοδο, κατά τη διάρκεια του πολέμου και μετά το κυνήγι». Μόνο αυτά για σήμερα.

Ανεξήγητες ευαισθησίες

Το Φεβρουάριο του 2018 στο Παρκλαντ του Μαϊάμι (ΗΠΑ) ένας παρανοϊκός έφηβος σκότωσε 17 παιδιά σ’ ένα σχολείο χωρίς να γίνουν γνωστά τα αίτια της αποτρόπαιης πράξης. Τρεις απ’ τους επιζήσαντες εφήβους αυτοκτόνησαν τον τελευταίο μήνα, γιατί δεν άντεχαν να ζουν ενώ οι φίλοι τους είχαν σκοτωθεί. Κρίμα τα παιδιά που έχασαν τόσο πρόωρα τη ζωή τους. Και τα είκοσι.

Ο μισθός των Ευρωβουλευτών

Δεν είναι άσχημη δουλειά να είσαι ευρωβουλευτής. Εκτός από τα μεγαλεία του επαγγέλματος -όλα έγιναν επάγγελμα πια- και οι αποδοχές τους δεν είναι του πεταματού. Έκαστος ευρωβουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.757,70 ευρώ μικτά. Λαμβάνουν επιπλέον 307 ευρώ ημερησίως για προσωπικά έξοδα, τις ημέρες συνεδριάσεων. Δεν τελειώσαμε όμως. Για το προσωπικό που στελεχώνει το γραφείο τους επιχορηγούνται με 24.164 ευρώ μηνιαίως. Τέλος, για έξοδα γραφείου λαμβάνουν μηνιαίως 4.416 ευρώ. Το πλείστον των ευρωβουλευτών, ούτε στον ύπνο τους δεν έχουν δει τόσα χρήματα.

Τζασίντα Άρντερν

Είναι 38 ετών, πιο μικρή από τον κ. Τσίπρα και είναι Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας. Όταν ο ρατσιστής Αυστραλός σκότωσε τους 50 μουσουλμάνους που προσεύχονταν στα τεμένη τους, όλος ο κόσμος πάγωσε. Η νεαρή Πρωθυπουργός φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα και ένα μαύρο μαντήλι στο κεφάλι και επισκέφτηκε τις συνοικίες που ζουν μουσουλμάνοι. Μπήκε στα σπίτια των συγγενών των θυμάτων και είπε παρηγορητικά λόγια σε όλους. Δήλωσε: «Η Νέα Ζηλανδία είναι το σπίτι τους και αυτοί είναι εμείς». Δεν θυμάμαι αν ο δικός μας κ. Τσίπρας και η κ. Δούρου επισκέφτηκαν τους συγγενείς των 125 νεκρών στο Μάτι και τους άλλους στη Μάνδρα.

Τα προσωπικά δεδομένα

Αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο μού έδωσε άρθρο συνεργάτιδας του «Εμπρός» που δημοσιεύτηκε, αν δεν κάνω λάθος, τέλος Μαρτίου και είχε σχέση με την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων υποψήφιου ευρωβουλευτή. Ορθώς δια νόμου περιφρουρούνται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Όταν όμως ο πολίτης αποφασίσει να ζητήσει την ψήφο μου, θέλω να ξέρω ότι δεν είναι φοροφυγάς, απατεώνας, παιδεραστής, φονιάς κλπ. Μόνο τότε πρέπει να αποκαλύπτονται τα προσωπικά δεδομένα καθώς και η περιουσιακή του κατάσταση. Ευτυχώς που κάποιοι εγκαίρως ενημέρωσαν τους αρμόδιους και το γεγονός έληξε. Τώρα θ’ ασχοληθεί η δικαιοσύνη με τον κ. Πετσίτη που αν δεν βρισκόταν κάποιοι να ενημερώσουν τις αρχές, ακόμα θα έκανε τον παράγοντα.

Δικοί μας υποψήφιοι

Σήμερα αγαπητοί αναγνώστες θα μου επιτρέψετε ν’ αφήσω την συμπάθειά μου να ξεχειλίσει. Το κάνω μερικές φορές όταν πιστεύω ότι τα πρόσωπα που προβάλλω αξίζουν τον κόπο. Δεν είμαι αλάνθαστος… Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές κατέρχονται υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Μυτιλήνης τρεις συγχωριανοί μου Κατωτριάτες. Αυτούς ξέρω μέχρι σήμερα.

Θόδωρος Βουνατσής, συμπορεύεται με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου κ. Μαμάκου. Ο Θοδωρής εκλέχτηκε δύο φορές Δήμαρχος Ευεργέτουλα και άφησε έργο. Δεν περίμενα ότι θα συνέχιζε.

Σίμος Χαραλάμπους, γιατρός, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδιασμό του κ. Κύτελη. Ο Σίμος παιδί φτωχής οικογένειας είναι αυτοδημιούργητος και πολύ αγαπητός, γιατί είναι καλός επιστήμονας και καλό παιδί. Πιστεύω ότι είναι από τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν το νησί μας.

Γιωργής Κατζανός, ανήκει στα «ορφανά» του Γαληνού. Είναι γνωστή η συμπάθεια που του δείχνω, γιατί ενώ είναι επιχειρηματίας με ιδιόκτητο σύγχρονο ελαιοτριβείο, ασχολείται με τους ΟΤΑ προσφέροντας αξιόλογο έργο αναγνωρισμένο γενικώς. Στις προσεχείς εκλογές περίμενα να τον δω επικεφαλής δικού του συνδυασμού ή αναβαθμισμένο σε ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας. Οι επιλογές είναι δικές του και είναι σεβαστές. Όταν όμως έχεις διάθεση προσφοράς, διοικητικές ικανότητες και έχεις προσφέρει έργο στο προσφυγικό και την καθαριότητα σ’ ένα ολόκληρο νησί, δεν τα χαραμίζεις όλα αυτά για μια θέση στα αζήτητα, Γιωργή.

Η Βυζαντινή μουσική

Δεν εκκλησιάζομαι τακτικά. Όταν ήμουν παιδί, η γιαγιά μου η Ακαμάταινα, από το σόι της μάνας μου, γέννημα θρέμμα Αγιασώτισσα, με πήγαινε στην εκκλησία ανελλιπώς πριν χτυπήσει η καμπάνα και φεύγαμε τελευταίοι. Πολλές φορές τη Μεγάλη Εβδομάδα καθόταν μπροστά στο στασίδι της και εγώ κοιμόμουνα πάνω στις βράκες της! Κάτι έμεινε από τότε φαίνεται γιατί τώρα πια παθιάζομαι με τη Βυζαντινή μουσική, την καλή. Ιδιαίτερα παρακολουθώ από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο τους Χαιρετισμούς, τις Προηγιασμένες και τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Μαγεία! Η καλή Βυζαντινή μουσική εκπορεύεται πρώτα από το Φανάρι, ακολουθούν η Θεσσαλονίκη και η Μητρόπολη Αθηνών. Είχα την τύχη στο χωριό μου το Κάτω Τρίτος να έχουμε ψάλτη το Νίκο Σπυρίδη που απέδιδε θαυμάσια τους Βυζαντινούς φθόγγους, τους εξαίσιους. Έκτοτε αυτές τις ημέρες μέχρι το Πάσχα ακούω τακτικά εκκλησιαστικούς ύμνους. Πολλοί έλληνες και ξένοι μουσικοί συνθέτες έχουν συμπεριλάβει στις δημιουργίες τους στοιχεία απ’ την Βυζαντινή μουσική.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey