Μουτζούρης- Μπαϊραμίδης

11/01/2022 - 12:23

Πριν μερικούς μήνες, απ' αυτή τη στήλη, πληροφορούσαμε τους αναγνώστες του «Εμπρός» ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προμήθευε το «Βοστάνειο» νοσοκομείο με νευροχειρουργικό μικροσκόπιο αξίας 350.000 ευρώ. Το χαρήκαμε και παινέψαμε την Περιφέρεια για την γενναιοδωρία της. Σήμερα διάβασα στην ίδια εφημερίδα ότι ο κ. Μουτζούρης δεν υπέγραψε τη σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρία του ιατρικού μηχανήματος, διότι ο νευροχειρουργός κύριος Μπαϊραμίδης βρίσκεται σε αναστολή εργασίας γιατί δεν δέχεται να εμβολιαστεί! Το θέμα του γιατρού Μπαϊραμίδη είναι γενικό και δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω σχόλιο. Το σχόλιο αφορά τον κ. Μουτζούρη. 

Μουτζούρης- Μπαϊραμίδης (2) 

1) Η προμήθεια του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου ήταν απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο κ. Μουτζούρης ήταν απλώς ο εκτελεστής της απόφασης. 

2) Δεν έχετε το δικαίωμα να εξαρτάτε τις προμήθειες σας προς το «Βοστάνειο» με πρόσωπα, όσο ικανά και αν είναι στην ειδικότητά τους. 

3) Το νευροχειρουργικό τμήμα έχει και άλλους άξιους ιατρούς και νοσηλευτές. 

4) Τα χρήματα της Περιφέρειας προέρχονται από τον φορολογούμενο πολίτη και χρειάζονται σεβασμού και ορθολογικής διάθεσης. 

5) Κύριε Περιφερειάρχη θα σταθώ εδώ, γιατί η άρνησή σας να συσχετίσετε τη μη υπογραφή της συμβάσεως με το πρόσωπο του κ. Μπαϊραμίδη παραπέμπει σε άλλες σκέψεις που δεν είναι της ώρας. 

Τα απολιθώματα της Θερμής 

Όταν το 480 π. Χ. ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης ξεκίνησε με πλήθος στρατού να τιμωρήσει τους Αθηναίους, γιατί συμπαραστάθηκαν στους Μιλήσιους, ο στρατός του δέχτηκε επίθεση λιονταριών στην Χαλκιδική όπως αναφέρει ο ιστορικός Ηρόδοτος. Θέλω να δείξω μ' αυτό το σχόλιο ότι το κλίμα στην Ελλάδα αυτή την εποχή ήταν ζεστό για να επιβιώνουν λιοντάρια. Η σκαπάνη των Ζούρου - Λύρα σε πρόσφατες ανασκαφές στην ανατολική Λέσβο, έφερε στην επιφάνεια απολιθώματα ζώων που έζησαν στο νησί μας πριν 1-2.000.000 χρόνια! Μαζί με το απολιθωμένο δάσος Ερεσού- Σιγρίου θα αποτελέσει και η ανατολική Λέσβος ένα νέο γεωπάρκο αξιοθέατο και ερευνητικό κέντρο για τον τουρισμό. Η αξιοποίηση και η έρευνα των νέων απολιθωμένων ζωικών οστών ανήκουν στους ειδικούς επιστήμονες και γεωφυσικούς. 

Μονάδες εντατικής θεραπείας και ο ΣΥΡΙΖΑ 

Την τετραετία 2015-2019 οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ήταν 560 κλίνες και σήμερα έχουν αυξηθεί σε 1.200 με τη συνδρομή του κράτους και των ευεργετών. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο ν' αυξηθούν οι κλίνες της ΜΕΘ, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά να ειδικευθεί και το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό που θα τις στελεχώσει. Μια ΜΕΘ για να λειτουργήσει αποτελεσματικά χρειάζεται 4-5 εξειδικευμένα άτομα γιατρούς και νοσηλευτές. Ο Covid 19 είναι μια νέα πανδημία που μας βρήκε απροετοίμαστους επιστημονικά και ανεπαρκείς υγειονομικά. Οι νοσηλευτές μας όλων των κατηγοριών απαιτούν γνώσεις και εμπειρία με την πορεία της νόσου και τις μεταλλάξεις της, γι' αυτό και οι γνωματεύσεις τους ενίοτε είναι αντιφατικές. Το ίδιο συμβαίνει και με την Πολιτεία και τα διοικητικά μέτρα που λαμβάνει. Είναι εύκολο πράγμα να σχολιάζεις και ν' αντιπολιτεύεσαι εκ του ασφαλούς με γενικότητες και άλλο να διαφωνείς, αλλά να προτείνεις συγκεκριμένα μέτρα. Παιδεία, οικονομία, ψυχολογία των πολιτών, πανδημία είναι παράγοντες αλληλοεξαρτώμενοι. Φρίττω όταν σκέπτομαι ότι μπορεί στη δύσκολη αυτή συγκυρία να είχαμε Υπουργό Υγείας τον Πολάκη και την παρέα του... 

Ανεμβολίαστοι 

Το έχω γράψει κι άλλη φορά ότι μέρος των ανεμβολίαστων τους κατανοώ γιατί και ο ίδιος φοβάμαι τις ενέσεις, ακόμα και όταν κάνω τις ετήσιες αιματολογικές εξετάσεις. Θυμάμαι όταν στρατεύτηκα λιποθύμησα δύο φορές από τον φόβο και τον πόνο που μου προκάλεσαν τα τόσα εμβόλια που μας έκαναν. Ωστόσο έκανα και το τρίτο εμβόλιο κατά του covid 19, το εμβόλιο της γρίπης και αρκετά rapid test. Πιστεύω μόνο στα πορίσματα της επιστήμης και όχι στους διάφορους αγράμματους παπάδες και πνευματικούς που εκμεταλλεύονται την πίστη ή τη θρησκοληψία ορισμένων θρησκευόμενων. Έχουμε και λέμε λοιπόν, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι από τους 450.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, θα νοσήσουν οι 300.000 από covid 19 και από τους νοσήσαντες οι 3.000 από αυτούς θα χάσουν τη ζωή τους. 

Μαύρος Θάνατος (Πανούκλα) 

Το 1300 μ. Χ. η Ευρώπη έχασε από το Μαύρο Θάνατο το 1/3 του πληθυσμού της με αποτέλεσμα να αυξηθεί η τιμή της εργασίας (μεροκάματο) και να μετριαστούν οι ανισότητες. Οι έχοντες υποχρεώθηκαν να δαπανούν περισσότερα για να διατηρήσουν και να καλλιεργήσουν τις περιουσίες τους και οι εργάτες να αυξήσουν τα έσοδά τους γιατί πληρώνονταν καλύτερα. Εκτός την πανούκλα είχαμε και άλλες θανατηφόρες πανδημίες. 

Για τις αεροπορικές εταιρίες 

Ο γιός μου με την γυναίκα και τα τρία παιδιά τους που κατοικεί μόνιμα στην Κρήτη ήρθαν αεροπορικώς τα Χριστούγεννα να γιορτάσουν στο νησί μας τις γιορτές Ο εγγονός μου 8 ετών έφερε μέσα σε κλουβάκι ένα γατάκι που το περιμάζεψαν αδέσποτο του έκαναν τα εμβόλια και το στείρωσαν. Ήθελε το παιδάκι να δουν το γατάκι οι παππούδες του. Ξέρετε πόσα πλήρωσαν αλερετούρ Κρήτη - Μυτιλήνη; 60 ευρώ! Έτσι μωρέ αερομεταφορείς θα κάνετε τα παιδάκια να αγαπήσουν τα ζώα; Αιδώς Αργείοι! Το παιδάκι έσπασε τον κουμπαρά του για να εξασφαλίσει τα έξοδα του γατιού. 

Το ύψος της βροχής 

Φτάσαμε στις 17 ίντσες. Για το Δεκέμβριο είναι αρκετές. Πέρυσι 17 ίντσες είχαμε 20 Γενάρη. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey