«Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι»

12/01/2019 - 14:15

Έγραφα, την προηγούμενη εβδομάδα, σε άρθρο μου στο ΕΜΠΡΟΣ: «Όταν ακούω κάποιους από το ΠΑΣΟΚ να επιμένουν στις αντιδεξιές κορόνες και να αλληθωρίζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σκέπτομαι ότι, μετά από τόσα που πάθαμε “ουδέν μάθαμε και ουδέν απομάθαμε”. Και φοβούμαι ότι είναι λίγοι -μακάρι να πέφτω έξω- εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών».

Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις» από τα βάθη του «βαθέος ΠΑΣΟΚ» ανεδύθη ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ και εξεφώνησε στον ραδιοσταθμό NEWS 247 τα εξής βαρύγδουπα: «Και, βέβαια, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση». Και συνέχισε: « δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική. Ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο»!

Το οποίον «εστί μεθερμηνευόμενο»: αφού «δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις» ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και αφού «ο Μητσοτάκης θα φέρει τον… όλεθρο», εμείς, το ΚΙΝΑΛ, που «κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση» θα επιλέξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μη χάσουμε την ευκαιρία για μια «προοδευτική διακυβέρνηση που θέλουμε»!

Ιδού, λοιπόν, που βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Καμένου, ο οποίος θα συνεχίσει την … «προοδευτική διακυβέρνηση» Τσίπρα/Καμένου και θα ολοκληρώσει την κοσμογονία της αναπτυξιακής πολιτικής της « Πρώτη φορά Αριστερής κυβέρνησης»!

Ιδού οι «προοδευτικότεροι» του Μητσοτάκη: τα ινδάλματα του «ηθικού πλεονεκτήματος» ο Ν. Παππάς με τους «παιδιόθεν φίλους» του, ο μέγας διδάχος του… πολιτικού πολιτισμού Πολάκης, ο εμβριθέστατος και «ειδήμων»… της Στρατηγικής Καρανίκας, ο μέγας διώκτης των… «διεφθαρμένων» Παπαγγελόπουλος!

Ιδού οι προσήλυτοι του ΣΥΡΙΖΑ, παλιοί «σύντροφοι» και πρωταπόστολοι της… «προοδευτικής συγκυβέρνησης» ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ: ο Κουρουμπλής, ο Σπίρτζης, η Μαριλίζα

Ακόμα και εάν δεν έχει αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης θα προτιμήσει ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ να καταποντιστεί η χώρα στο χάος της ακυβερνησίας, παρά να στηριχθεί, όπως έγινε το 2012-2014,μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί; Διότι ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, έχει την βέβαιη και βαθιά πίστη πως ο «ΟΛΕΘΡΟΣ» με κυβέρνηση ΝΔ είναι… αναπόφευκτος, (τον ίδιο φόβο έσπευσε να συμμερισθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο «κομισάριος» Ν. Παππάς). Πόθεν τεκμαίρεται τον… ΟΛΕΘΡΟΝ ο Γ. Ε.; Μα είναι… προφανές, αφού ο Μητσοτάκης διακατέχεται από την έμμονη… «νεοφιλελεύθερη» ιδέα να μειώσει τη φορολογία, για να δώσει το αναγκαίο οξυγόνο στην ανάπτυξη. Να ενθαρρύνει τις ντόπιες και να προσελκύσει τις ξένες επενδύσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες νέες θέσεις απασχόλησης. Αφού ο Μητσοτάκης θέλει να απαλλάξει την Παιδεία από τα κομματικά και αναρχικά Άσυλα και να εξασφαλίσει την ουσιαστική μόρφωση για όλους όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν στα δημόσια ή σε μη κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και αφού ο Μητσοτάκης -άκουσον, άκουσον- θέλει να επιβάλει την εφαρμογή των νόμων και να αποκαταστήσει την τάξη και το αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες!

Αλλά ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, με την… γενναιότητα της ανευθυνότητας που τον χαρακτηρίζει, δεν φοβάται «να πάμε και σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική». Και φαντάζομαι ότι η γενναιότητά του δεν… κολώνει ούτε μπροστά στο ενδεχόμενο για τρίτες, τέταρτες, και βάλε, εκλογές, μέχρι να διαλυθεί η χώρα στα «εξ ων συνετέθη»!

Και ούτε, βέβαια, τον απασχολεί τι θα την κάνει την «προοδευτική ατζέντα» του, όταν για να σχηματιστεί μια κυβερνητική πλειοψηφία σε μια βουλή με 8-10 κόμματα θα χρειαστεί να συνεργαστεί ακόμα και με τον… διάδοχο του Ντελαπατρίδη!

Αγαπητό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Επειδή νιος ήμουνα και γέρασα ακούγοντας «σοσιαλ-σαχλαμάρες», «αριστεριλίκια» και «προοδευτιλίκια» και προκοπή δεν είδα, ούτε εγώ ούτε η χώρα. Και επειδή ο κόσμος έχει απαυδήσει και θα σας στείλει όλους στη χωματερή της Ιστορίας, ξεκαθαρίστε εγκαίρως -για να αποφασίσουν και οι πολίτες- εδώ που φτάσαμε -ποιος μπορεί να κάνει, έστω ένα βήμα προς τα εμπρός, ώστε να αποφύγουμε το μαρτύριο του Σισύφου.

Λοιπόν, επί του συγκεκριμένου: ποια είναι τα περισσότερο «προοδευτικά» από όσα προτείνει ο Μητσοτάκης, -τα οποία επαγγέλλεται το ΚΙΝΑΛ- και ποια τα λιγότερο «νεοφιλελεύθερα» από τα υποτιθέμενα νεοφιλελεύθερα του Μητσοτάκη;

Θα συνεργαστείτε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου της Απλής Αναλογικής, ώστε να αποφύγει η χώρα χειρότερες περιπέτειες από αυτές που βίωσε με τους εθνικολαϊκιστές της Γ΄ μνημονιακής περιόδου;

Θα συνεργαστείτε -μέσα ή έξω από την επόμενη κυβέρνηση- για την αποσυριζοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος, την «από-ασυλοποίηση» των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων;

Θα στηρίξετε την αναπτυξιακή προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να μεγαλώσει η «πίτα» που θα θρέφει και το «κοινωνικό κράτος»;

Θα υποστηρίξετε τα μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών;

Θα προστατέψετε τους πτωχοποιημένους της Μεσαίας Τάξης από το κυνηγητό της Εφορίας και τον εφιάλτη των πλειστηριασμών;

Απαντήστε -χωρίς… προβληματικούς «μεσάζοντες» και χωρίς αλληθωρισμούς, αινίγματα και γρίφους- και οι νοήμονες πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιο ρόλο και σε ποιον θα αναθέσουν, για να πρωταγωνιστήσει στην μεγάλη σκηνή του πολιτικού μας θεάτρου ή θα παραμείνει κομπάρσος, σε αναμονή, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey