Μονάδες εντατικής θεραπείας με αριθμούς

14/10/2020 - 16:24

Επειδή πολλά αναπόδεικτα σχόλια ακούγονται τελευταία για την ανεπάρκεια του υπουργείου Υγείας ν’ αντιμετωπίσει την επέλαση της πανδημίας θα σας ενημερώσω με αριθμούς ποιο είναι το δυναμικό σε ΜΕΘ των νοσοκομείων μας. Δεν μπορώ όμως να σας πω αν ο αριθμός των Μονάδων Εντατικής θεραπείας είναι αρκετός για ν’ αντιμετωπίσουν τη δεύτερη επέλαση του Covid-19, γιατί δεν είμαι ειδήμων. Σήμερα υπάρχουν σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας 941 ΜΕΘ. Μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθούν και άλλες 236 με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, των εφοπλιστών Μαρινάκη Φράγκου, της Σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ, της Βουλής των Ελλήνων και του Νοσοκομείου Σωτηρία. Πριν την πανδημία είχαμε μόνο 526 ΜΕΘ. Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.

Γιάννη Μπουρνού Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

Διάβασα στο «Εμπρός» του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους άρθρο σας με τίτλο «Περιβαλλοντικό έγκλημα στον Καρά Τεπέ» και εντυπωσιάστηκα για την ευαισθησία σας για το περιβάλλον. Μ’ άλλα λόγια ο κ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται διότι καμιά έγκριση δεν έχει δοθεί για τέτοιου είδους χωματουργικές παρεμβάσεις που αλλοιώνουν το τοπίο! Και επικαλείται σειρά νόμων και διατάξεων για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του. Δεν θα μπω στην ουσία του θέματος γιατί δεν έχω την ανάλογη πληροφόρηση ούτε τη χρειάζομαι. Υπό ομαλές συνθήκες θα προσυπέγραφα τις ανησυχίες του βουλευτή. Όταν όμως έχεις ν’ αντιμετωπίσεις την ανάγκη να στεγάσεις προσωρινά δώδεκα χιλιάδες μετανάστες δεν σκέπτεσαι κανόνες και διατάξεις γραφειοκρατικές, αλλά επικεντρώνεσαι στην ουσία του προβλήματος. Διότι και ο καμένος καταυλισμός της Μόριας προκάλεσε αλλοίωση του περιβάλλοντος νομίζω! Τέλος κ. Βουλευτά επί των «ενδόξων» ημερών της δικής σας διακυβέρνησης οι λαθρομετανάστες, μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν τις 23.000 στη Λέσβο και ξέρετε το γιατί.

«Εκπαιδευτικοί ανάδοχοι»

Αντιγράφω: «Έφτασε πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα. Ήταν 16 ετών. Ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από το Πακιστάν τότε, ο Σιντίκ Χαμζά είναι από φέτος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Πέτυχε χάρη στη θέληση του αλλά και χάρη στους “εκπαιδευτικούς αναδόχους” μιας ομάδας εν ενεργεία και συνταξιούχων καθηγητών, οι οποίοι κάνουν μαθήματα σε ξενώνες δωρεάν, σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Πιστεύουν ότι η θέση κάθε παιδιού είναι μόνο στο σχολείο. Παιδεία ευτυχούσα μεν εστί κόσμος, ατυχούσα δε καταφύγιον» της Νατάσας Μπαστέα, εφημ. «Τα Νέα». Όταν έχεις τέτοιους καθηγητές και «γιατρούς χωρίς σύνορα» λες υπάρχει ακόμα ελπίς.

Αστυνομία - Περιφέρεια - Εμπορικός Σύλλογος

Είναι στη σωστή κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι τρεις φορείς να αποτρέψουν και να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις ομορφιές του νησιού μας. Η Αστυνομία σε Πανελλήνια καμπάνια, με εντυπωσιακά σποτ στο ραδιόφωνο και τηλεόραση προσπαθεί ν’ αποτρέψει τους οδηγούς τροχοφόρων από λάθη που στερούν ζωές. Η Περιφέρεια με καμπάνια στα ΜΜΕ προβάλλει τις ομορφιές του νησιού μας και καλεί τους όπου γης τουρίστες να το επισκεφθούν και ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης διαφημίζει τα τοπικά προϊόντα. Το έγραψα και άλλη φορά είναι απαράδεκτο να προτιμούμε τα δευτέρας διαλογής προϊόντα του Αϊβαλί της Τουρκίας και όχι την τοπική αγορά. Όταν εμείς μαζικά επισκεπτόμαστε κάθε Πέμπτη την Τουρκία για αγορές και απ’ αντίκρυ αραιά και που. Πρέπει να τονώσουμε την τοπική οικονομία η οποία δεινοπαθεί λόγω της πανδημίας και των περιορισμών και έλλειψη επισκεπτών ξένων και ντόπιων.

Σκυλιά ανιχνεύουν COVID-19

Στην Φιλανδία η Αστυνομία εκπαίδευσε τέσσερα σκυλιά που ανιχνεύουν τον κορονοϊό στους επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα. Τα σκυλιά δεν μυρίζουν στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι, τους ίδιους τους επιβάτες, αλλά το πανί με το οποίο έχουν σκουπίσει τον ιδρώτα από το λαιμό τους. Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να εκπαιδευτούν τα σκυλιά να μυρίζουν τον κορονοϊό όπως εκπαιδεύονται ν’ ανιχνεύουν ναρκωτικά και εκρηκτικά. Δεν είναι ακόμα γνωστό τι ακριβώς οσμίζονται τα σκυλιά, αλλά σε ένα λεπτό με ακρίβεια που πλησιάζει το 100% καταφέρνουν να εντοπίζουν συμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς ασθενείς.

Επί των υδάτων κλπ. κ. Φλώρο

Το έτος που διανύουμε είχαμε πολύ λίγες βροχές με αποτέλεσμα στον Παπάδο να χρειαστεί να γίνουν περικοπές του νερού ορισμένες ώρες για να μπορέσει ν' αντέξει το δίκτυο. Ορθώς! Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κ. Αντιδήμαρχε επί των υδάτων, περιορίζεις τις διαρροές όπου υπάρχουν, ενισχύεις τις δεξαμενές με νέες γεωτρήσεις, διακόπτεις την παροχή όπου γίνεται κατάχρηση και σπατάλη νερού και τέλος διακόπτεις τις παροχές εκτός οικισμού, για ποτίσματα κήπων. Πριν τέσσερις μήνες απευθύνθηκα στους τοπικούς άρχοντες και τους ενημέρωσα ότι από ένα φρεάτιο υδρομετρητή που βρίσκεται σε ιδιοκτησία ενός οικισμού υπάρχει διαρροή. Μέχρι σήμερα το νερό εξακολουθεί να χύνεται άσκοπα. Έχω τη γνώμη ότι στη Γέρα των έξι χωριών και των οκτώ χιλιάδων κατοίκων περίπου, πρέπει να διατεθούν και οι ανάλογοι υδραυλικοί. Κύριε Φλώρο ιδού στάδιον δόξης!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey