ΜΚΟ μια άλλη άποψη

26/02/2020 - 14:33 Ενημερώθηκε 21/02/2020 - 14:35

Έπρεπε να γίνει από καιρό λεπτομερής καταγραφή των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο. Να προσδιορίζεται επαρκώς ο φορέας χρηματοδότησης, η χώρα προέλευσης και ο αριθμός των εθελοντών που απαρτίζουν κάθε ΜΚΟ. Μέχρι εδώ η καταγραφή. Με κανέναν τρόπο όμως και καμία δικαιολογία δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τις δραστηριότητες των εθελοντών. Όταν ο άλλος εγκαταλείπει τη χώρα του και ενίοτε την οικογένεια και καλοπέραση για να προσφέρει εθελοντική υπηρεσία στο συνάνθρωπο, για εμάς περιποιεί τιμή. Και την ανθρωπιστική βοήθεια δεν είναι άξιοι να την προσφέρουν οι εμποράκοι. Λίγη συγκράτηση λοιπόν στις δαιμονοποιήσεις. Δεν είναι όλες οι ΜΚΟ αρπακτικά.

Η Καρυάτιδα δάκρυσε…

Ένα Λύκειο από την Κρήτη πραγματοποίησε εκδρομή στο Λονδίνο. Μεταξύ των αξιοθέατων που επισκέφθηκαν ήταν και το αρχαιολογικό Μουσείο μέσα στο οποίο εκτίθενται οι ελληνικές αρχαιότητες τις οποίες άρπαξε το 1803 και 1812 ο Άγγλος διπλωμάτης Έλγιν και τις μετέφερε στην πατρίδα του.

Όταν οι μαθητές έφτασαν μπροστά στο άγαλμα της Καρυάτιδας ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία την ακούμπησαν πάνω στο άγαλμα κάθισαν σταυροπόδι στο πάτωμα και άρχισαν να τραγουδούν το Τζιβαέρι, τραγούδι της ξενιτιάς.

Και η Καρυάτιδα δάκρυσε…κι εγώ ο γέροντας φίλοι αναγνώστες επίσης!

Για την Κίνα

«Εκείνο το οποίο είναι σίγουρο είναι πως μια μέρα, ίσως πιο σύντομα απ’ όσο νομίζουμε, η Κίνα θα είναι μια μεγάλη πολιτική, οικονομική αλλά και στρατιωτική δύναμη. Η Κίνα είναι η πιο μεγάλη χώρα του κόσμου. Μια ημέρα θα μπορούσε όντως να γίνει πρώτη».

Σαρλ Ντε Γκολ πρόεδρος της Γαλλίας.

Ουδέν σχόλιο.

Πληγώνεις τη Δημοκρατία

«Η ιδέα ότι μπορείς να πλασάρεις υποψήφιους για ανώτερα αξιώματα, όπως πλασάρεις ένα απορρυπαντικό, είναι ο έσχατος εξευτελισμός που μπορεί να υποστεί η δημοκρατική διαδικασία»

Στίβεν Σον

Αφιερώνεται εξαιρετικά στον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια. Ξέρει γιατί…. και στον αθλητισμού. Και αυτός ξέρει.

Δήμαρχον Μυτιλήνης- Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

Ο σοφιστής Ιππίας θέλησε κάποτε να πειράξει τον Σωκράτη γιατί στους διαλόγους με τους μαθητές του λέει τα ίδια και τα ίδια…

Σωκράτης: Κάτι χειρότερο Ιππία. Δεν λέγω μόνον τα ίδια και τα ίδια, αλλά μιλώ και για τα ίδια πράγματα.

Χρόνια πολλά κύριε Δήμαρχε και κύριε Περιφερειάρχη του Βορείου Αιγαίου η στήλη και ο γράφων ζητούν τα παρακάτω έργα υποδομής:

  1. Νότια παράκαμψη της πόλεως Μυτιλήνης
  2. Εμπορικό λιμάνι στον Καρά Τεπέ
  3. Μεταφορά του εργοστασίου της ΔΕΗ μακράν της πόλεως
  4. Δεύτερο αεροδρόμιο στην ενδοχώρα του νησιού
  5. Δυο κολυμβητήρια και δύο κλειστά γυμναστήρια. Ιδού στάδια δόξης λαμπρά κύριοι.

Θα γινόμαστε κουραστικοί και θα εκνευρίζουμε τους αναποτελεσματικούς επαναλαμβάνοντες τα ίδια και τα ίδια μέχρι που θα βρισκόμαστε εν ζωή. Μόνον αυτά.

Η πρώτη κατοικία και ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον Απρίλιο του 2020 τελειώνουν οι ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μετά απ’ αυτή την ημερομηνία θ’ αρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση δεν έδινε οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα, αλλά το μετακυλούσε με αναβολές στο μέλλον. Τώρα που έγινε αντιπολίτευση βρήκε πάλι στο κλαρί… και έγινε φιλολαϊκός!

Το πρόβλημα της πρώτης κατοικίας είναι διττό:

  1. Οι δανειολήπτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και δεν διαθέτουν άλλα ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία να προστατευθούν μ’ όλα τα μέσα, από τις Τράπεζες και το Κράτος.
  2. Τα λαμόγια, οι έχοντες και κατέχοντες, να παταχτούν. Όταν στριμωχτούν τα πράγματα πρώτοι θα σπεύσουν να πληρώσουν, γιατί διαθέτουν και σπίτια και χρήματα.

Το θαλάσσιο δίχτυ των 2.700 μέτρων

Πρώτη φορά ακούω γι’ αυτό το πλαστικό δίχτυ που απλώνεται στη θάλασσα σαν «παραγάδι» και θα εμποδίζει την είσοδο των μεταναστών στη χώρα μας. Το ύψος του εκτός του νερού θα είναι ένα μέτρο και εντός εξήντα εκατοστά.

Κανονικά το πλαστικό δίχτυ πρέπει να στηθεί στο όριο που χωρίζει τις δύο θάλασσες, την Ελληνική και την Τουρκική. Φοβάμαι ότι αυτή, η αδιευκρίνιστη εν πολλοίς θαλασσογραμμή, θα μας δημιουργήσει ένα πρόσθετο πρόβλημα με τη γείτονα χώρα. Αν το «τοίχος» αυτό τοποθετηθεί εντός των χωρικών υδάτων της χώρας μας πως θα εμποδίσεις τους μετανάστες να επιστρέψουν στην Τουρκία; Θα ανοίξει την όρεξη του γείτονα για επέκταση! Παράλληλα θα έχεις ν’ αντιμετωπίσεις και τη διεθνή κατακραυγή για αναλγησία στην ανθρώπινη δυστυχία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey