Μιχάλης Αϊβαλιώτης (καλαθάς)

23/03/2018 - 17:47 Ενημερώθηκε 23/03/2018 - 18:12

Έφυγε πριν λίγες ημέρες, πλήρης ημερών, ο Μιχάλης Αϊβαλιώτης από τον Παλαιόκηπο.

Πιο γνωστός είχε γίνει από το επάγγελμά του καλαθοπλέκτη, παρά από το επώνυμό του.

Τον πρωτογνώρισα πριν 47 χρόνια στης «Απιδιάς το Λάκκο» κάτω από μια θεώρατη καρυδιά να φτιάχνει καλάθια με τον αδελφό του.

Το περιβόλι του ήταν λίγο πιο πάνω από το εξοχικό μας και κάθε φορά που πήγαινε για μπάνιο πιανόταν με τα χέρια από το φράχτη και αρχίζαμε την κουβέντα. Το πλείστον πολιτικά.

Ο Μιχαλάκης, έτσι μου άρεσε να τον αποκαλώ, ήταν ένας ήσυχος, άκακος άνθρωπος που διαρκώς χαμογελούσε. Για το λόγο αυτό είχε μόνον φίλους που επιδίωκαν την παρέα του, για να πληροφορηθούν τα νέα της περιοχής και να διασκεδάσουν με τα αστεία του. Έκανε και δεχόταν καλαμπούρια.

Άτεκνος και τελευταία μόνος με μερική άνοια, είχε τις φροντίδες ενός ανιψιού που του στάθηκε σαν καλός γιός μέχρι τα τελευταία του.

Κομμουνιστής σ’ όλη την μακρόχρονη ζωή του, δεν άλλαξε κόμμα έως το τέλος του.

Ήταν όμως ένας καλοσυνάτος κομμουνιστής χωρίς πολλές γνώσεις, χωρίς φανατισμό και πείσματα. Χωρίς να συμφωνείς με τις ιδέες του τον άκουγες, χωρίς να τον διακόπτεις και αυτό τον ευχαριστούσε. Μιχαλάκη θα μου λείψει η παρουσία σου το καλοκαίρι και οι μακρόσυρτες κουβέντες μας. Θα σε θυμάμαι.

 

Οι Αμερικάνοι συμπαθούν τον κ. Τσίπρα

 

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έλεγε ότι μεταξύ των κυβερνήσεων δεν υπάρχουν συμπάθειες ή αντιπάθειες, υπάρχουν μόνον συμφέροντα. Όταν ο κ. Πρωθυπουργός, στην πρώτη νιότη του, μαζί με τους συντρόφους του φώναζαν στα συλλαλητήρια «φονιάδες των λαών αμερικάνοι» κανείς ποτέ δε φανταζόταν ότι αυτός ο «επαναστάτης καταληψίας ποπολάρος» θα κατέληγε γιαλαντζί αριστερός προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

 

Οι Αμερικάνοι συμπαθούν τον κ. Τσίπρα (2)

Γιατί τον συμπαθούν;

  1. Γιατί προκειμένου να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του απαρνήθηκε την κομμουνιστική ιδεολογία και με τα καμώματά του ως Πρωθυπουργός εξευτέλισε την αριστερά και το ηθικό πλεονέκτημά της.

Τέτοιους εξωμότες ο καπιταλισμός τους χρειάζεται ως παραδείγματα...

  1. Παραχώρησε στους Αμερικάνους το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την εξυπηρέτηση των ελικοπτέρων τους, τη Λάρισα για τα drones, τον Άραξο για τα πυρηνικά, τη Θεσσαλονίκη για κέντρο επιχειρήσεων στην περιοχή. Ποιά προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τέτοιες διευκολύνσεις;

Οικονομική αναβάθμιση...

 

Πριν λίγες ημέρες σε συζήτηση στη Βουλή για τη σπατάλη, τα λαδώματα και την παραπομπή πολικών προσώπων προς διερεύνηση για την υπόθεση NOVARTIS, ο κ. Πρωθυπουργός, ως συνήθως, εντυπωσίασε...

«Κύριε Μητσοτάκη αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο οίκος Mondr’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά δύο μονάδες»!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όρθιοι χειροκροτούσαν...Ξέχασε να προσθέσει ότι με την αναβάθμιση έφτασε εκεί που την είχε αφήσει η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου!

Ωνάσης και Τσώρτσιλ

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε δύο παιδιά τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα τα οποία και τα δύο είχαν τραγικό τέλος.

Μετά το θάνατο του Αλέξανδρου ο τραγικός πατέρας δήλωσε: «Θα μπορούσα να είχα αγαπήσει το γιό μου. Αλλά ήμουν πολύ απασχολημένος και δεν τον αγάπησα αρκετά. Η ζωή δεν έχει πια αξία».

Και τα δύο παιδιά του Ωνάση δεν πήγαν σχολείο, ούτε έλαβαν σοβαρή μόρφωση από κατ’ οίκον διδασκαλία. Αυτό το γνώριζε ο πολυάσχολος πατέρας και συμβούλευε τον Αλέξανδρο;

«Ένα γεύμα με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ θα σου μάθει περισσότερα από τρία χρόνια Οξφόρδης».

Είναι γνωστό ότι ο Ωνάσης φιλοξενούσε στη θαλαμηγό του «Χριστίνα» τορτσιλ τα καλοκαίρια.

Και οι άλλοι τα ίδια έκαναν...

Το ακούς συχνά- πυκνά από «μετανοημένους» ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπου από εγωισμό δεν θέλουν να παραδεχτούν το λάθος τους. Και έχουν δίκιο κατά τη γνώμη μου. Διότι όσοι μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και ηθική κατάπτωση και είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά.

Με μία διαφορά: Δεν δήλωναν αριστεροί και δεν επικαλούνταν το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς! Μ’ άλλα λόγια και ρουσφέτια έκαναν και θαλασσοδάνεια έδωσαν και μίζες πήραν και τη χώρα καθήλωσαν στη στασιμότητα χωρίς μεταρρυθμίσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους ο λαός τους έστειλε στην αντιπολίτευση και έφερε το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ... για να αναδιοργανώσουν το Κράτος! Και έκαναν τα ίδια και χειρότερα οι «Αριστεροί». Είναι γεγονός ότι το ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το πιο σάπιο κομμάτι της κοινωνίας, πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και εν μέρει της ΝΔ. Υπάρχει εξήγηση λοιπόν!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey