Μητσοτάκης - Παυλόπουλος

16/01/2020 - 15:17

Τον Φεβρουάριο του 2015 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Παυλόπουλο για τρεις κυρίως λόγους:

  1. Δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον τρόπο που εγώ επιθυμώ.
  2. Χειρίστηκε με ανεπάρκεια τον Δεκέμβριο του 2008.
  3. Δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού κράτους. (Ως υπουργός των Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή μονιμοποίησε χωρίς αξιολόγηση τους συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και έφτασε το δημόσιο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη).

Οι γιατροί στην Ελλάδα σήμερα

Το 2020 το σύνολο των γιατρών, όλων των ειδικοτήτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 65.513 και φέρνουν τη χώρα πρώτη στην Ευρώπη, και στον κόσμο ανάλογα με τον πληθυσμό. Ενδεικτικά:

Ελλάδα 6,1 γιατροί (ανά 1000 κατοίκους), Αυστρία 5,2, Πορτογαλία 5,0, Νορβηγία 4,7, Λιθουανία 4,6, Ιαπωνία 2,4, Μεξικό 2,4, Πολωνία 2,4, Κορέα 2,3, Τουρκία 1,9. Μέσος όρος γιατρών στις χώρες ΟΟΣΑ 3,5 ανά 1000 κατοίκους.

Ειδικότητες: Παθολόγοι 4.617 Παιδίατροι 3.688, Μικροβιολόγοι 3.543, Καρδιολόγοι 3.493, Γεν. Ιατρικής 3.134, Γυναικολόγοι 3.047.

Από τους 65.513 γιατρούς στο σύνολό τους, στην Αττική βρίσκονται 29.694, στο Βόρειο Αιγαίο 779, ενώ στο Νότιο Αιγαίο 1.188 και στην Κρήτη 3.950.

Μικρές σκέψεις περί προσφύγων κ.λ.π.

Εδώ και πολλά χρόνια στις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων, Ικάρων) φοιτούν στρατιωτικοί από χώρες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Μετά την αποφοίτηση και επιστροφή στην πατρίδα τους γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη χώρα μας.

Ενδεικτικά σας κάνω γνωστό ότι ο σημερινός αρχηγός του ναυτικού της Λιβύης έχει αποφοιτήσει απ’ τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Ελλάδας. Μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας αυτόν τον καιρό…

Μερικές σκέψεις περί προσφύγων κ.λ.π. (2)

Άποψή μας είναι ότι παιδιά προσφύγων και μεταναστών (Αλβανοί, Σύριοι κ.α.) που έρχονται στη χώρα μας ή γεννιούνται εδώ, αφού τελειώσουν Ελληνικά σχολεία μαθαίνουν τη γλώσσα να πολιτογραφούνται Έλληνες γιατί μ’ αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται και το δημογραφικό πρόβλημα.

Όσον αφορά την «καθαρότητα» της φυλής είναι γνωστό ότι οι λαοί που κατοικούν γύρω απ’ τη Μεσόγειο έχουν υποστεί πλήθος επιμειξίες και για το λόγο αυτό δεν ομοιάζουν φυσιολογικά μεταξύ τους αλλά διακρίνονται για την αντοχή και την οξύτητα πνεύματος. Τις λιγότερες επιμειξίες έχουν υποστεί οι βόρειοι λαοί γιατί δεν ήρθαν σε επαφή με πολλές φυλές.

Το ύψος της βροχής

Λίγες οι βροχές εφέτος συγκριτικά με τις περσινές βροχοπτώσεις. Το βροχόμετρο στον Παπάδο δείχνει 7 ίντσες.

Καθαριότητα και αντιδήμαρχοι

Είναι μια σοβαρή αρμοδιότητα για τους αντιδημάρχους γιατί η καθαριότητα της πόλεως και των χωριών άπτεται της υγείας των πολιτών, αποτελεί θετική εικόνα για τον τουρισμό και την ευπρέπεια γενικώς του νησιού. Με τη λέξη καθαριότητα εννοείται η αποκομιδή των απορριμμάτων, το πλύσιμο των κάδων, το πλύσιμο τω δρόμων τους καλοκαιρινούς μήνες, την καθαριότητα των χειμάρρων και ρείθρων των οδών και τέλος καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού προκειμένου να γίνει συμμέτοχο στην προσπάθεια του Δήμου.

Τα τελευταία χρόνια με την μαζική είσοδο στο νησί προσφύγων και μεταναστών η καθαριότητα του νησιού δοκιμάστηκε βάναυσα. Θυμάμαι κάποιο καλοκαίρι το λιμάνι κατακλύστηκε από τους μετανάστες με ότι αυτό συνεπάγεται και χάρις στην αποτελεσματική επέμβαση του τότε αντιδημάρχου Γιώργη Κατζανού και της ομάδας καθαριότητας του Δήμου αποτράπηκαν ασθένειες και δυσοσμίες. Ο κ. Κατζανός ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στο πόστο του και άφησε παρακαταθήκες.

Η στήλη έχει πληροφορίες ότι και ο σημερινός αντιδήμαρχος καθαριότητας διαθέτει ικανότητες και όρεξη για ν’ ανταποκριθεί στο έργο του, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να κριθεί. Η καθαριότητα είναι συλλογική προσπάθεια, αλλά η ευθύνη βαρύνει τον επικεφαλής.

Τα κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες

Το προσφυγικό πρόβλημα ήρθε για να μείνει και για το λόγο αυτό πρέπει να το δούμε σε μακροχρόνια προοπτική.

Τα κλειστά κέντρα συγκέντρωσης είναι μια αναγκαία λύση για δυο κυρίως λόγους:

  1. Να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους μελλοντικούς μετανάστες και
  2. Να σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση των υπαρχόντων ανά τας οδούς της πόλεως, των δρόμων κυκλοφορίας οχημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Υπάρχουν τάξεις επαγγελματιών που «έκαναν την καλή» με την έλευση των προσφύγων, αλλά το νησί γενικώς δεινοπάθησε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey