Μετανάστες και αριστερά

23/06/2021 - 13:13

Οργίασαν στο διαδίκτυο οι πάσης φύσεως «προοδευτικοί» γιατί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφάτως φωτογραφήθηκε κοντά στον φράχτη του Έβρου. Η αριστερά όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση είναι υπέρ των προσφύγων και μεταναστών και όταν βρεθεί στην εξουσία αλλάζει τροπάριο ή χαμηλώνει τις κραυγές. Το 2015 όταν οι «προοδευτικοί» ζητούσαν να φύγει ο φράχτης από τον Έβρο ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δήλωνε: «Δεν έχουν ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει στον Έβρο...» Άφεριμ!

Η χώρα μας με λαό μέτοικο, που έχει ζήσει κατά καιρούς την προσφυγιά στο πετσί της δέχτηκε με καλοσύνη τα κύματα των προσφύγων και μεταναστών, τους συμπόνεσε και τους περιέθαλψε επί χρόνια. Η φωτογραφία με τις γιαγιάδες της Σκαμιάς να ταΐζουν με μπιμπερό το προσφυγάκι, έκανε το γύρο του κόσμου. Κάποτε όμως η κατάσταση έφτασε στα όρια της, εξαντλήθηκαν οι αντοχές μας και ζητήσαμε αποσυμφόρηση. Η Ελλάδα δεν υπήρξε αποικιοκρατικό κράτος, όπως η Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία κλπ. ώστε να χρωστά στους μετανάστες αποπληρωμή παλαιών οφειλών! Μόνο ανθρωπισμό χρωστά!

Τα διάσπαρτα ανώτατα ιδρύματα

Λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, δια χειρός υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, αναβάθμισε όλα τα ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια και ίδρυσε άλλα 28. Τα ΤΕΙ που αναβαθμίστηκαν ήταν 105. Παράλληλα ο κ. Γαβρόγλου χάρισε τα 2/3 των οφειλών των Πανεπιστημιακών καθηγητών προς τις σχολές τους. Η ανωτατοποίηση των ΤΕΙ και η ίδρυση άλλων νέων ήταν «δώρο» του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην ΚΚΕ που ζητούσαν σχολή σε κάθε πόλη και κωμόπολη, για να κάνουν τα ρουσφέτια τους. Η διασπορά των Πανεπιστημιακών Σχολών υποβαθμίζει την εκπαίδευση, διότι τα τμήματα υπολειτουργούν ελλείψει προσωπικού και επαρκούς αριθμού φοιτητών. Μέσα στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνικό! Άποψή μας είναι ότι ορθώς η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως άρχισε να βάζει τάξη στα διάσπαρτα ΑΕΙ «σφραγίδες», παρά τις αντιδράσεις των διαφόρων βουλευτών. Όπως έχουμε ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Λύκεια, Κολλέγια, Τεχνικές Σχολές, να δημιουργηθούν και ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνεται τη δημοσία εκπαίδευση, αλλά στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία! Εδώ χρειάζεται ένα βαρύ «γαλλικό» αλλά δεν μου το επιτρέπει η ανατροφή μου.

Παρασημοφόρησαν σημαία και έκαναν στρατηγό την Παναγία

Το διάβασα στα ΝΕΑ" του Σαββάτου και έτριβα τα μάτια μου! Θου κύριε φυλακή το στόματι μου! Και όμως είναι αληθινά ότι θα διαβάσετε παρακάτω. Με πρόταση των κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, και Νίκου Κοτζιά, τέως υπουργού Εξωτερικών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η σημαία του ιστορικού θωρηκτού Αβέρωφ παρασημοφορήθηκε και της απονεμήθηκε ο Ανώτατος Ταξιάρχης του Τάγματος του Σωτήρος! Αυτό έγινε στις 13 Οκτωβρίου του 2017 σύμφωνα με το νόμο 106/1975. Ακόμα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με πρόταση υποθέτω του τότε υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου απενεμήθη ο βαθμός του υποστράτηγου Πεζικού στην Παναγία και αναδρομικά ο βαθμός του υποναυάρχου στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα του 1821... Σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη που δημοσίευσε το γεγονός δεν μπορείς να παρασημοφορήσεις τα άψυχα (σημαία) αλλά μόνο πρόσωπα. Όσο για τα υπόλοιπα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ικανός να διαπράξει τέτοιες απρέπειες... Όλα τα παραπάνω είναι αληθινά δυστυχώς.

Εκλογές και τα σχέδια του Τσίπρα

Οι προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν εγκαταλείψει την εξουσία. Πρώτο κόμμα θα έρθει η ΝΔ αλλά δεν θα πιάσει το 50+1% για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πρέπει επομένως να συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ ή τον Βελόπουλο για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας. Αν δεν τα καταφέρει να βρει εταίρους η εντολή θα δοθεί στο δεύτερο κόμμα που θα είναι υποθετικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και εδώ αρχίζουν τα πολιτικά παίγνια του κ. Τσίπρα. Ελπίζει να συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ και δέχεται ακόμα να μην είναι πρωθυπουργός και να εξασφαλίσει την ανοχή του ΚΚΕ. Βαρουφάκης και Βελόπουλος δεν συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ώρα, αλλά στην πολιτική μη λες «ποτέ». Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι ν' αποφύγει τις εκλογές με ενισχυμένη αναλογική που ψήφισε ο κ. Μητσοτάκης και να επαναφέρει την απλή αναλογική που τον συμφέρει όταν έρθει στην εξουσία. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το 2015 είναι ανεπανάληπτο και δεύτερη πρωθυπουργία δεν έχει. Ες αύριον τα υπόλοιπα.

Ιστορία πριν την Επανάσταση του 1821

Από το 1690 μέχρι το 1912 οι Έλληνες και οι Ελληνόφωνοι ήταν συγκριτικά οι πιο μορφωμένοι και πλουσιότεροι υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ακόμα κι αν η μητρική τους γλώσσα ήταν άλλη, Σλαβική, Βουλγαρική, Βλάχικη, Αλβανική, αν ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί πήγαιναν σε ελληνικά σχολεία. Όμως για να ανέβεις κοινωνικά, αν ήσουν ορθόδοξος χριστιανός έπρεπε να γίνεις 'Έλληνας. Έτσι πίστευαν οι βαλκανικοί λαοί. Και το επιδίωκαν οι μορφωμένοι. Με απλά και κατανοητά λόγια η ελληνική γλώσσα την εποχή εκείνη ήταν «διεθνής» στους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως είναι σήμερα η Αγγλική. Στα χρόνια που έζησε ο Χριστός τα τέσσερα Ευαγγέλια, του Ιωάννη, Μάρκου, Ματθαίου, Λουκά γράφηκαν στην Ελληνική παρ' όλο που οι τρεις πρώτοι Ευαγγελιστές ήταν Εβραίοι. Ο λόγος ένας και σημαντικός. Η ελληνική γλώσσα την εποχή εκείνη ήταν κυρίαρχη και με τον τρόπο αυτόν η επικράτηση του Χριστιανισμού θα ήταν ευκολότερη, όπως και έγινε. Χωρίς εθνικιστικές κορώνες φίλοι.

Εβραϊκή παροιμία

«Ο Έλληνας συνέλαβε τη στιγμή και ήταν ο καλλιτέχνης. Ο Εβραίος λάτρεψε το αιώνιο πνεύμα και ήταν ο προφήτης». Σοφόν και σαφές.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey