Μετά τις εκλογές - τοπικά

25/07/2019 - 16:58

Έχουμε νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και μια από τα ίδια στη ΝΔ.

Ως πολίτης που δεν έχει ψηφίσει ποτέ τα κόμματα της Δεξιάς, σε όλες τις μεταμορφώσεις τους, θα προτιμούσα τον κ. Βαλσαμίδη βουλευτή, αντί του κ. Αθανασίου.

Τον κ. Αθανασίου δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Γνωρίζω όμως την σχέση του με τον κ. Σαμαρά και την αξιοποίηση του όταν ήταν πρωθυπουργός. Όντως η προσφορά του κ. Αθανασίου ως υπουργού, υπήρξε σημαντική σε πολλούς τομείς. Έρχεται όμως κάποτε η ώρα που πρέπει να αποχωρούμε και να δίνουμε χώρο στους νέους.

Γιατί εξελέγη ο κ. Αθανασίου

Η προσφορά του κ. Αθανασίου ως βουλευτή τα τέσσερα χρόνια δεν υπήρξε τόσο διακριτή. Έκανε βέβαια τις παρεμβάσεις του, αλλά μέχρι εκεί. Εξελέγη βουλευτής αντί του κ. Βαλσαμίδη διότι εισέπραξε τα «χρωστούμενα» από τους κ.κ. Κύτελη και Μουτζούρη

Ακόμα η ιδιαίτερη διάκριση του Βαλσαμίδη στην τοπική αυτοδιοίκηση δημιούργησε φθόνο σε στελέχη και ψηφοφόρους της ΝΔ και θέλησαν να του υπενθυμίσουν ότι άλλα είναι τα «αφεντικά» και να μην βιάζεται…

Πολιτικές σκέψεις

Ο κ. Μητσοτάκης με την ανανέωση που επέτυχε σε νέους βουλευτές εδραίωσε έτι τη θέση του μέσα στο κόμμα, περιόρισε το ρόλο των «βαρόνων» και κατέστησε αδύναμη την Καραμανλική πτέρυγα.

Με άνετη αυτοδυναμία και κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ας προσπαθήσει να δείξει ένα νέο πρόσωπο πολιτικού. Και ας μην ξεχνάει ότι όλοι κρίνονται από το έργο τους.

Πολιτικές σκέψεις (2)

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τις δυνάμεις του αριθμητικά αλλά ηττήθηκε κατά κράτος πολιτικά και ηθικά.

Έχει εγκλωβίσει στις τάξεις του το μεγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ, πάνω από 25% και ευελπιστεί να εκπροσωπήσει το «προοδευτικό» κομμάτι της αντιπολίτευσης μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για την ώρα δεν κινδυνεύει η ηγεσία του κ. Τσίπρα γιατί ουδείς διαφαίνεται στις τάξεις του κόμματος να διαθέτει τα επικοινωνιακά του προσόντα, το θράσος και τον κυνισμό του. Αλλά «ουαί τοις ηττημένοις». Κατά την ταπεινή μας γνώμη ο κ. Τσίπρας ήταν ηγέτης μιας χρήσεως. Το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που τον ακολουθεί είναι αχάριστο και αδηφάγο. Δεν μπορεί να παραμείνει εκτός εξουσίας για πολύ…

Σάρα Νετανιάχου

Είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού του Ισραήλ κ. Μπεντζαμίν Νετανιάχου. Πρόσφατα η σύζυγος του πρωθυπουργού καταδικάστηκε από δικαστήριο του Τελ Αβίβ να επιστρέψει στο Δημόσιο Ταμείο της χώρας της το ποσό των 100.000 δολαρίων, συν το πρόστιμο. Γιατί; Γιατί η εν λόγω κυρία κατά τα έτη 2010-2013 ξόδεψε 100.000 δολάρια για γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια ανά τον κόσμο και τα χρέωνε στο κράτος του Ισραήλ. Παρ’ ότι το δημόσιο διέθετε σεφ στην πρωθυπουργική κατοικία. Στο Ισραήλ οι νόμοι εφαρμόζονται σ’ όλους τους πολίτες, όσο ψηλά και αν ίστανται.

Πολιτικά ανήθικοι

Όταν ο ψηφοφόρος επιλέγει με την ψήφο του έναν υποψήφιο κόμματος και τον καθιστά βουλευτή, οφείλει να παραμείνει στο κόμμα μέχρι τις επόμενες εκλογές. Αν για οποιοδήποτε λόγο διαφωνήσει με το κόμμα ή τον αρχηγό του παραιτείται από βουλευτής και πορεύεται, όπου επιθυμεί.

Αν δεν παραιτηθεί και μεταπηδήσει σ’ άλλο κόμμα η πράξη του είναι πολιτικά ανήθικη. Αν ηθικοί πολιτικά είναι και οι αρχηγοί των κομμάτων που δέχονται τέτοιους «πολιτικούς».

Δημοσιογράφοι και πολιτική

«Η δημοσιογραφική καριέρα παραμένει ένας από τους σπουδαιότερους δρόμους προς την επαγγελματική δραστηριότητα». Μαξ Βέμπερ, 1918.

Επαληθεύοντας τη ρήση του Βέμπερ ο κ. Μητσοτάκης συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ 28 δημοσιογράφους, εν ενεργεία και αποστρατεία.

Επειδή είμαι πια μεγάλος σε ηλικία δεν θυμάμαι κανέναν δημοσιογράφο να διακριθεί ιδιαίτερα στην πολιτική μέχρι σήμερα. Να θυμίσω επίσης ότι η οικογένεια των δημοσιογράφων δεν υποστηρίζει τους συναδέλφους τους, που πολιτεύονται. Τους απαξιώνει λοιδορώντας τους.

Αλέξης Χαρίτσης

Πρώην υπουργός Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Διόρισε στο υπουργείο του 26 πρόσθετους συνεργάτες… Μετακλητούς 9, ειδικούς επιστήμονες 9, επιστημονικούς συνεργάτες 3, δημοσιογράφους δύο (2) και αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους τρεις (3). Υποθέτω άπαντες κομματικοί φίλοι. Παράδειγμα προς αποφυγήν κ. Μητσοτάκη.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey