Μάνατζερ στα νοσοκομεία

09/08/2022 - 10:30

Επιτέλους η Κυβέρνηση αποφάσισε ν' αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα της διοίκησης των νοσοκομείων διορίζοντας τεχνοκράτες με ειδικές σπουδές. Ήδη άρχισε σταδιακά η αντικατάσταση των διορισμένων των δικών μας παιδιών- των άσχετων με το αντικείμενο που επιλέχτηκαν. Ειδικά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης διέπρεψαν... ως διοικητές δάσκαλοι, καθηγητές, επιχειρηματίες, δικηγόροι, απόστρατοι αξιωματικοί κλπ. κλπ. κλπ. που δεν είχαν τις γνώσεις να συνεργαστούν με το ιατρικό προσωπικό κυρίως, ούτε να καθοδηγήσουν τους νοσηλευτές και να κατανέμουν ορθολογικά το βοηθητικό προσωπικό. Ακούστηκαν διάφορα ονόματα και για το «Βοστάνειο» αλλά επειδή η αντικατάσταση των παλαιών διοικητών βρίσκεται ακόμα στην αρχή και επειδή οι νέοι μάνατζερ θα καλύψουν τις θέσει των μεγάλων και Κεντρικών Νοσοκομείων, γι' αυτό είμαστε συγκρατημένοι για να γίνουμε πιο ενημερωτικοί.

Βιβλία που έλαβα

Ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Σκορδάς κατά καιρούς μου δωρίζει βιβλία που ευχαρίστως διαβάζω γιατί είναι μέσα στα πλαίσια των ενδιαφερόντων μου. Αυτές τις ημέρες έλαβα το «Καθηγητής των τριών και εξήντα» του Δημήτρη Τζερεφού Εκδόσεις Ιωλκός και «Η ζωή μου εις το Δρομοκαϊτειον και άλλα αυτοβιογραφικά» του Ρώμου Φιλύρα εκδόσεις Καστανιώτη. Αγαπητέ Παναγιώτη εγκάρδιες ευχαριστίες.

Μουσική στα ΜΜΜ-εστιατόρια-καφετέριες-σούπερ μάρκετ

Συγγενικό μου πρόσωπο πριν χρόνια ταξίδευε με λεωφορείο των ΚΤΕΛ προς Μυτιλήνη. Ο οδηγός είχε βάλει στο κασετόφωνο του οχήματος τραγούδια του δικού του γούστου, κάτι από «σκυλάδικο» προς «χασικλίδικο βαρύ και ασήκωτο. Ξαφνικά μια επιβάτης σε έξαλλη κατάσταση απευθυνόμενη στον οδηγό: «Κλείστο γιατί θα τρελαθώ». Κι αυτός από φόβο συμμορφώθηκε.

Αρχές Ιουνίου πήγαμε για φαί με την Ελένη σε παραλιακή ταβέρνα του νησιού. Όμορφο περιβάλλον, πρόσχαρο προσωπικό, καλή κουζίνα. Δυστυχώς από το «Μουσικό ηχείο» του μαγαζιού έβγαιναν κάτι αμανέδες που σου έκαναν την καρδιά θλιβερή... Δεν ξαναπήγα για φαί στο κέντρο αυτό. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χώροι που συγκεντρώνουν κόσμο πρέπει να έχουν ευχάριστη μουσική σε χαμηλό τόνο. Δεν αναφέρομαι στα στέκια της νεολαίας. Εκεί υπάρχει ένας άλλος κόσμος που να δικαιολογεί και κάποιες υπερβολές. Το παράπονο μου είναι ότι εδώ στο νησί δεν χρησιμοποιούν στα μαγαζιά τα παραδοσιακά νησιώτικα και μουσική των σαντουριών. Ακόμα και τα κυκλαδίτικα νησιώτικα είναι ευχάριστα. Ας γίνουμε λίγο πιο ευχάριστοι. Πήγα πριν λίγες μέρες στην καφετέρια "Νατούρα", λίγο μετά το Πέραμα. Καταπληκτικό ντεκόρ με σύγχρονο γούστο και ευαισθησία. Ότι πήραμε πάρα πολύ καλά και ελαφρά μουσική που ακουγόταν διακριτικά. Θα ξαναπάω.

Η Αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα

Θυμάμαι στα χρόνια του Συνασπισμού ή περισσότερο στον συνδικαλιστικό τομέα, όσοι έρχονταν από το ΚΚΕ απέφευγαν συστηματικά να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα θέματα που είχαν σοβαρότητα. Περισσότερο διέπρεπαν στον καταγγελτικό λόγο και στα ξύλινα συνθήματα χωρίς ουσία. Το ίδιο παρατηρώ και στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ του κ. Τσίπρα. Καταγγελία χωρίς προτάσεις. Να καταγγείλεις το νόμο για τα πανεπιστήμια, αλλά να προτείνεις το δικό σου σχέδιο, το δικό σου νομοσχέδιο, να σε πάρω στα σοβαρά.

Η Κυβέρνηση παρέτεινε για δεύτερη φορά τη μη κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων στον Αιγιαλό. Έχουν εκδοθεί δικαστικές τελεσίδικες αποφάσεις από χρόνια, αλλά καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να τα κατεδαφίσει. Γιατί δεν το καταγγέλλετε κ. Τσίπρα; Η Κυβέρνηση πουλάει τη Λάρκο σε ιδιώτες γιατί χρωστά στη ΔΕΗ ρεύμα 300 εκατ. και είναι ζημιογόνα. Ποια η δική σας πρόταση για την παραμονή της Λάρκο στο Δημόσιο, χωρίς να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο; Χρεοκοπήσατε τη ΔΕΗ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με τις πελατειακές σχέσεις, το χάιδεμα των Φωτόπουλων, το μειωμένο τιμολόγιο σε πολίτες που δεν είχαν τις προϋποθέσεις και την εκχωρήσατε στους ιδιώτες. Καλά κάνατε αφού κανένα κόμμα δεν είχε πρόταση να παραμείνει στο δημόσιο, αλλά να μην είναι ζημιογόνα. Ευθύνεστε όμως. Αυτή είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση; Διαφωνώ κ. Μητσοτάκη, γι' αυτά που προτείνετε γιατί έχω τα δικά μου σχέδια. Μια τέτοια αντιπολίτευση θέλουμε. Όχι άκριτη άρνηση και κούφια συνθηματολογία. Χρησιμοποιείτε κ. Συριζαίοι παλαιοκομματική τακτική και κάνετε παλαιοκομματική αντιπολίτευση που δεν αγγίζει τον πολίτη του σήμερα.

Η Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ

Πριν λίγο καιρό το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απαγόρευσε τις αμβλώσεις, ένα δικαίωμα των Αμερικανίδων που ίσχυε χρόνια. Η απόφαση των δικαστών προβλημάτισε την κυβέρνηση Μπάιντεν. Έκτοτε, και σε καθημερινή βάση, μεμονωμένες γυναίκες αλλά και συλλογικές οργανώσεις γυναικών βρίσκονται έξω από το Λευκό Οίκο με πλακάτ και ζητούν την κατάργηση του Νόμου. Ας μην διαμαρτύρονται λοιπόν οι εγχώριοι νομικοί που ορισμένες αποφάσεις τους προκαλούν την κοινή γνώμη παρ' όλο που από νομικής πλευράς μπορεί να είναι σύννομες. Λογικά, όχι νομικά, ο πολίτης διερωτάται πως προφυλακίζεις έναν κατηγορούμενο για παιδεραστία πριν δικαστεί και όταν καταδικαστεί πρωτόδικα τον ελευθερώνεις μέχρι να οριστεί η δίκη στο Εφετείο. Δεν πιστεύω ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη γνώριζε τον βίο και την πολιτεία του Λιγνάδη όταν τον διόριζε καλλιτεχνική διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο. Ούτε ο κ. Τσίπρας γνώριζε ότι η κόρη του Λοΐζου έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας της, όταν την πρότεινε για υποψήφια βουλευτή. Ας σοβαρευτούμε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey