Λίγα απ’ όλα Σταράτες κουβέντες

Λογαριασμός ύδρευσης αποχέτευσης

12/04/2018 - 15:39 Ενημερώθηκε 12/04/2018 - 15:49

Πήρα πριν λίγες ημέρες από τη ΔΕΥΑΛ το λογαριασμό της ύδρευσης που καλύπτει το χρονικό διάστημα από 1/4/2017 έως 30/9/2017. Δεν έχω ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αντιγράφω: Αξία νερού 52,60, τέλος αποχέτευσης 15,80, πάγιο 20 ευρώ.

Για την αξία του νερού δε γίνεται λόγος, διότι καταναλώθηκε. Τα πάγια όμως είναι αρκετά τσουχτερά και πρέπει να εκλογικευθούν.

Μήπως η πρόταση του κ. Γεωργούλα πρέπει να μελετηθεί από τη ΔΕΥΑΛ και το δήμο Λέσβου επισταμένα; Έχει τη λογική και την αξία της.

Λογαριασμός ύδρευσης αποχέτευσης (2)

Οι βροχές στο νησί χρόνο με το χρόνο μειώνονται αισθητά. Πέρυσι στη Γέρα είχαμε 27,5 ίντσες και εφέτος μόνο 24, από 1/10/2017 έως 31/3/2018. Αλλά και σε όλο το νησί οι βροχοπτώσεις ήταν περιορισμένες κατά πολύ και πρέπει αυτό το φαινόμενο να προβληματίσει το δήμο και τη ΔΕΥΑΛ.

Ήδη στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης απαγόρευσαν το πλύσιμο των αυτοκινήτων στα σπίτια και στους δρόμους των αυλών, των κήπων κ.λπ. Τα πρόστιμα των παραβατών λίαν τσουχτερά.

Η ΔΕΥΑΛ πρέπει άμεσα να περιορίσει τις διαρροές του δικτύου, ν’ αντικαταστήσει φθαρμένους αγωγούς και κατεστραμμένους υδρομετρητές.

Κατά πληροφορίες από έγκυρες πηγές οι μεγαλύτεροι καταναλωτές είναι εκείνοι που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Έχω τη γνώμη ότι η ΔΕΥΑΛ δεν καταβάλλει προσπάθεια να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους έχοντες που χρονίως παρασιτούν εις βάρος των ευσυνείδητων πολιτών.

Σκόπια - Τουρκία

Έγιναν δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα για να μην συμπεριληφθεί το όνομα «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. Γνωστή είναι η θέση της στήλης και του γράφοντος πάνω στο θέμα.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος των κατοίκων της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας πηγαίνουν στο καζίνο των Σκοπίων να «ψυχαγωγηθούν», να ψωνίσουν από τις αγορές του, να φτιάξουν τα δόντια τους, να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, να φουλάρουν βενζίνη τα αυτοκίνητά τους κ.λπ κ.λπ!

Όταν θέλεις να «τιμωρήσεις» κάποιον του κάνεις οικονομικό πόλεμο, δεν τον βοηθάς να ανορθωθεί οικονομικά. Τζάμπα μάγκες των συλλαλητηρίων...

Σκόπια - Τουρκία (2)

Κάθε Πέμπτη μεταφέρεται στο Αϊβαλί μεγάλος αριθμός Μυτιληνιών για να ψωνίσουν από τις αγορές της γείτονας, τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα. Τα πρώτα χρόνια, πριν εικοσαετίας, ο δρόμος προς το Αϊβαλί των Ελλήνων δεν είχε την ίδια ανταπόκριση και εκ μέρους των Τούρκων.

Τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις των Τούρκων αστών στο νησί μας διαρκώς αυξάνουν και βοηθούν την οικονομία του τόπου.

Όταν όμως έχεις έναν Ερντογάν που συχνά-πυκνά απειλεί με πόλεμο και «πατρίδες της καρδιάς του», εσύ βρε Έλληνα γιατί πηγαίνεις και ακουμπάς στις αγορές του Αϊβαλιού τα ωραία σου ευρώ;

Λάο Τσε - Κινέζος φιλόσοφος

Είναι ο σοφός Κινέζος ιδρυτής του Τατοϊσμού. Μερικές από τις αθάνατες σκέψεις του:

«Όσο πληθαίνουν οι νόμοι πολλαπλασιάζονται οι παράνομοι».

«Τα ειλικρινή λόγια δεν είναι ωραία. Τα ωραία λόγια δεν είναι ειλικρινή».

«Αυτός που μιλάει δεν ξέρει. Αυτός που ξέρει δεν μιλάει».

«Μην στεναχωριέσαι, άφησε τα πράγματα να πάνε μόνα τους. Οι ηλίθιοι και οι κακοί θα νικηθούν στο τέλος».

Στον ίδιο χώρο (Ποίηση)

Οικίας περιβάλλον, κέντρων, συνοικίας

που βλέπω κι όπου περπατώ χρόνια και χρόνια.

Σε δημιούργησα μες σε χαρά και μες σε λύπες:

με τόσα περιστατικά, με τόσα πράγματα.

Κ’ αισθηματοποιήθηκες ολόκληρο για μένα.

Κωνσταντίνος Καβάφης

Ωνάσης και ύπνος

«Όταν κοιμάσαι κλέβεις ώρες απ’ τη ζωή σου». Κοιμόταν λίγο, συνήθεια που κράτησε σ’ όλη τη ζωή του. Μπορούσε να μην κοιμηθεί για τρία ημερόνυχτα και μετά να κοιμάται ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο.

Βιβλία για διάβασμα

Η κόρη μου Ελευθερία μου έφερε τέσσερα βιβλία:

  1. Βιβλιογραφία Ηλία Ηλιού, Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων,
  2. 2. Μίκης Θεοδωράκης, Η ζωή μου, Εκδόσεις Πατάκη.
  3. Πολιτική Ιδεολογία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Ελένης Γλύκαντζη - Αρβελέρ, Εκδόσεις Ψυχογιός.
  4. Η νέα Τουρκία του Ερντογάν, του Αχμέτ Ινσέλ, Εκδ. Διάμετρος.

Δεν έχω διαβάσει ακόμα κανένα. Θέλω τον χρόνο μου για να προετοιμαστώ...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey