Λίγο άπ' όλα

01/06/2017 - 14:16 Ενημερώθηκε 01/06/2017 - 14:28

Μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αρχιπέλαγος»

Είναι η εταιρεία που αγόρασε το πρώην Ελαιοτριβείο Βρανά, το ανακαίνισε και το μετέτρεψε σε μουσείο, προσφέροντας στον Παπάδο και στο νησί, ένα έργο που προσελκύει τουρίστες. Αξιόλογη η προσπάθεια της «Αρχιπέλαγος» και επαινετή.

Η δημιουργία της εταιρείας «Αρχιπέλαγος» σχεδιάστηκε, καταρτίστηκε και υλοποιήθηκε από τον κ. Σηφουνάκη. Η στήλη δεν τσιγκουνεύεται επαίνους. Φρόντισε στην εταιρεία να κάνει μέλη, τρανταχτά ονόματα επωνύμων, το Νίκο Κούνδουρο, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, το Φοίβο Δεληβοριά, κ.ά., ονόματα που άνοιγαν πόρτες και ταμεία.

Με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τραπεζών και του ελληνικού Δημοσίου, αγοράστηκε το κτίριο και υλοποιήθηκε το αξιόλογο έργο.

Τα μέλη της «Αρχιπέλαγος»  δεν έβαλαν ούτε ευρώ από την τσέπη τους! Τα πράγματα με τ’ όνομα τους!

 

Λάθος κ. δήμαρχε

Από τον τοπικό Τύπο πληροφορούμαι ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δρόμος μπροστά στο Μουσείο Βρανά θα ονομαστεί «Νίκος Κούνδουρος» για να τιμηθεί ο τελευταίος πρόεδρος της «Αρχιπέλαγος».

Είναι μέγα λάθος κ. δήμαρχε! Χωρίς να παραγνωρίζω την προσφορά γενικώς του κ. Κούνδουρου ως πολίτη με κοινωνική συνείδηση, ως καλλιτέχνη παγκοσμίου φήμης, ο δρόμος μπροστά από το Μουσείο έπρεπε να ονομαστεί «οδός Αρχιπελάγους». Το έργο της εταιρείας ήταν συλλογικό και γι’ αυτό έπρεπε να τιμηθούν όλα τα πρόσωπα. Δεν αντέχουν στο μέλλον τέτοιες πρόχειρες αποφάσεις.

 

Ρομά και Μουσείο Βρανά

Τους Ρομά ή Αθίγγανους ή Γύφτους, έφεραν και εγκατέστησαν μόνιμα στον Παπάδο, ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας, Γιώργος Ταμβακέρας, και το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο. Στην εγκατάσταση τους, βοήθησε και ο κ. Σηφουνάκης.

Εκμεταλλευόμενοι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Ρομά, τους έκαναν μόνιμους κατοίκους του χωριού, τους έγραψαν στο Ληξιαρχείο και τους εκλογικούς καταλόγους και εισέπραξαν την ψήφο τους στο κόμμα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! Αυτά για την ιστορία.

 

Ρομά και Μουσείο Βρανά

Ότι υπάρχει βρωμιά, ακαταστασία, ηχορρύπανση, κλοπές και ελλιπές δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης, είναι γεγονός.

Ο αριθμός των Τσιγγάνων που κατοικούν στον Παπάδο, είναι πολύ πάνω από τους 30 που αναφέρει ο κ. δήμαρχος. Ωστόσο δεν επηρεάζουν την ευπρέπεια του Μουσείου γιατί ο οικισμός βρίσκεται πάνω από 100 μέτρα μακριά από αυτό. Το σπουδαιότερο δε, η πρόσβαση στο Μουσείο δεν περνά μπροστά από τον οικισμό, ούτε το επηρεάζει. Αυτά για την ώρα.

 

Οι ρίζες του Κεμάλ Ατατούρκ

Ο Μουσταφά Κεμάλ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1881 και πέθανε στην Κωνσταντινούπολη το 1938.

Πριν μερικές εβδομάδες οι Τούρκοι ιστορικοί Σουλεϊμάν Γεσιλγιούρτ και Χασάν Ακάρ ισχυρίστηκαν ότι ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ήταν νόθο παιδί αγνώστου πατρός και η μητέρα του, Ζουμπεϊντέ Χανούμ, εργαζόταν ως πόρνη σε οίκο ανοχής της Θεσσαλονίκης. Αυτή η αποκάλυψη είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν πάραυτα και να κλειστούν στη φυλακή! Όχι παίζουμε…

Οι δύο Τούρκοι ιστορικοί είναι ισλαμιστές της θρησκευτικής οργάνωσης Νουρ.

 

Συμβασιούχοι καθαριότητας και ο κ. δήμαρχος

Διαβάζω στον τοπικό Τύπο ότι στο πλευρό των συμβασιούχων στάθηκε ο δήμαρχος Λέσβου, κ. Γαληνός.

Είμαι πατέρας παιδιού πάνω από σαράντα ετών, που έχει τελειώσει ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και είναι επί δέκα χρόνια άνεργο. Στο διάστημα αυτό προσελήφθη από τον ΟΑΕΔ για έξι μήνες να καλύψει ψυχολογικά στα Λύκεια και τώρα για ένα χρόνο στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» των Πατρών. Ως εκ τούτου καταλαβαίνω πλήρως τον αγώνα και την αγωνία των παιδιών που εργάζονται στην καθαριότητα.

Όμως δεν καταλαβαίνω την επιμονή των συμβασιούχων να μην αντιλαμβάνονται ότι όταν λήξει η θητεία τους, πρέπει  να αποχωρήσουν για να προσληφθούν άλλα νέα παιδιά, που χιλιάδες βρίσκονται στην αναμονή.

Και να έρχεται ο «λαϊκιστής» κ. Γαληνός με τον άλλο «λαϊκιστή» βουλευτή κ. Πάλλη να παίζουν με τον πόνο και την αγωνία των συμβασιούχων. Αιδώς Αργείοι, αφού γνωρίζετε τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το κόμμα σας κ. Γαληνέ δια του τότε αρμόδιου υπουργού, νομιμοποίησε 230.000 συμβασιούχους και ο λαός το έστειλε στην αντιπολίτευση. Το ίδιο θα κάνει και με όλους τους λαϊκιστές. Οι καιροί αλλάζουν.

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey