Λίγα απ’ όλα

08/06/2017 - 12:27 Ενημερώθηκε 09/06/2017 - 12:30

 

Προς ΕΛ.ΤΑ. γενικώς

Από το γραφείο των ΕΛ.ΤΑ. Παπάδου δεν έχω κανένα παράπονο ως προς την εξυπηρέτηση. Ωστόσο, πριν από είκοσι ημέρες έστειλα μια απλή επιστολή στην κόρη μου στην Πάτρα και η επιστολή δεν έφτασε στον προορισμό της. Πριν από επτά μήνες, ο εγγονός μου, παιδί δέκα ετών, έστειλε απλή επιστολή από τα ΕΛ.ΤΑ. Μυτιλήνης στη γιαγιά του στην Πάτρα και η επιστολή δεν έφτασε στον προορισμό της. Δεν είναι καλά σημάδια αυτά υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ. γενικώς.

Είναι γνωστό ότι τα Ταχυδρομεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αναγκάζονται να κατακρατούν προσωρινά τις εισπράξεις της ΔΕΗ για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες. Αλλά ας μείνει και κάτι ανέπαφο επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Ο τελευταίος της παλαιάς φρουράς των πολιτικών γεννήθηκε στα Χανιά το 1918 και ήταν έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Καταγόταν από εύπορη κρητική οικογένεια που γέννησε και πολιτικούς. Από την πλευρά της μητέρας του συγγένευε με τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο. Οι νεκροί δεδικαίωνται κατά την εκκλησία, αλλά τους πολιτικούς τούς τοποθετεί η Ιστορία εκεί που του πρέπει του καθένα.

Ο Μητσοτάκης ήταν πολιτικός παλαιάς κοπής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Λέγεται ότι είχε 1.000-1.200 βαφτιστήρια για ευνόητους λόγους! Ακούστηκαν πολλά επαινετικά λόγια μετά τον θάνατό του, όσα δεν είχαν ακουστεί όταν ζούσε. Γκαντέμη τον ανεβοκατέβαζαν όλοι.

 

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (2)

Το 1963 ο Γεώργιος Παπανδρέου, αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου, κέρδισε τις εκλογές για πρώτη φορά με μικρή πλειοψηφία. Η ΕΡΕ ηττήθηκε για πρώτη φορά. Το 1964 έγιναν ξανά εκλογές και τότε έφερε το μεγαλειώδες 53,4% και σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Κατ’ απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου, υπουργός Εθνικής Αμύνης τοποθετήθηκε ο Πέτρος Γαρουφαλιάς και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο στρατηγός Γεννηματάς. Τα ανάκτορα ήθελαν πάντα να έχουν τον πρώτο λόγο στο στράτευμα!

 

Οι αποστάτες

Σε λίγο διάστημα ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου διαπίστωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Γαρουφαλιάς δεν εκτελούσε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, αλλά τις εντολές των ανακτόρων.

Ο Πρωθυπουργός αντικατέστησε τον Γαρουφαλιά στο Υπουργείο Άμυνας και το ανέλαβε ο ίδιος. Έστειλε τυπικά το διάταγμα στο βασιλιά για υπογραφή. Ο νεαρός βασιλιάς αρνήθηκε να το υπογράψει, η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε, δημιουργήθηκε η αποστασία που «ως Κίρκη της Αυλής με το δέλεαρ της εξουσίας εξευτέλισε τους ανθρώπους» και οδηγηθήκαμε στη διάλυση της Ενώσεως Κέντρου και αργότερα στη δικτατορία. Σ’ όλη αυτήν την εκτροπή ο Μητσοτάκης είχε τον ρόλο του. Τέλος, ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ. έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάντια της χώρας.

 

Οι πρώην βασιλείς στην κηδεία Μητσοτάκη

Απεδείχθη ότι ο Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία δεν είναι άνθρωποι αχάριστοι... Την εποχή της αποστασίας και της διάλυσης της Ενώσεως Κέντρου του 53%, ο Μητσοτάκης στάθηκε στο πλευρό του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το 1974, που έγινε το Δημοψήφισμα «Βασιλεία ή Δημοκρατία», ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι έπρεπε να επιτρέψει στον Κοκό να έρθει στη χώρα και να ηγηθεί της προεκλογικής καμπάνιας υπέρ της βασιλείας! Και τέλος, το 1990 ως πρωθυπουργός επέτρεψε στον Κωνσταντίνο να μεταφέρει όλο το περιεχόμενο των υπαρχόντων στα Ανάκτορα του Τατοΐου. Συλλεκτικά «κομμάτια» απ’ αυτά τα υπάρχοντα πουλήθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς και απέδωσαν εκατομμύρια στο τέως βασιλικό ζεύγος. Δεν ήταν λοιπόν αχάριστοι!

 

Εκλογές δασκάλων

Άκουσα ότι οι δάσκαλοι του νησιού θα εκλέξουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα κάποια Τετάρτη απόγευμα. Αλλά δεν θα εργαστούν στα σχολεία τους από το πρωί... λόγω κεκτημένου δικαιώματος. Είναι και αυτό από τα «επιτεύγματα» του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή διορίστηκα δάσκαλος πριν από την έλευση του ΠΑΣΟΚ, τις εκλογές μας τις κάναμε μέχρι το 1980 ημέρα αργίας, συνήθως Σαββατοκύριακο. Από το 1981 και μετά γίνονται εργάσιμη ημέρα. Με την ευκαιρία κάνω γνωστό ότι ο νομός Λέσβου είχε τις λιγότερες συμμετοχές σε απεργίες των δασκάλων πανελλαδικά. Είχα την τύχη να υπηρετήσω σε διάφορα διαμερίσματα της χώρας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey