Λίγα απ’ όλα

07/09/2017 - 14:33

Γάμος νέων

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, παντρεύτηκαν ο Στρατής Αξιώτης, αρχιτέκτονας, γιος του ιατρού Μάκη Αξιώτη και της Βούλας Τσακίρη, με τη Σοφία Χαχαλή, πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κόρη του Παναγιώτη και της Ελπινίκης Χαχαλή.

Κουμπάροι ο κ. Παρασκευάς Αμπαζάς και η Σουλτάνα-Ειρήνη Πουσπουλίδου.

Η στήλη εύχεται στα νέα παιδιά μακροημέρευση και αρμονική συμβίωση, και στους κουμπάρους, και άλλα τέτοια.

 

Κρατική λοταρία

Χαράς Ευαγγέλια! Το Υπουργείο Οικονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου θα διαθέτει κάθε μήνα ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο θα μοιράζεται στους καταναλωτές που χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα (κάρτες) στις συναλλαγές τους. Κάθε τυχερός θα εισπράττει 1.000 ευρώ. Δεν γνωρίζω πώς θα γίνεται η κλήρωση.

Το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε αρκετές χώρες και σκοπό έχει την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Ο Γιάννης και η Μαίρη εις σάρκαν μίαν

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην εκκλησία του Αγίου Ερμολάου Παλαιοκήπου, παντρεύτηκαν ο Γιάννης Τσανταρλιώτης του Παναγιώτη και της Μαρίας, και η Μαίρη Κουμπά του Αριστείδη και της Ελένης Πουλάκου. Το ζευγάρι διαθέτει κατάστημα στον Παπάδο.

Η στήλη εύχεται στα νέα παιδιά ευτυχισμένη συμβίωση και μακροημέρευση. Στον κουμπάρο κ. Κων/νο Σταγωνά πάντα τέτοια χαρούμενα.

 

Έργα ΟΤΕ και εργολαβίες

Το ράβε - ξήλωνε είναι γενικό γνώρισμα της ΕΥΔΑΠ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της υπηρεσίας ασφαλτοστρώσεων.

Όταν τελειώνει τις εργασίες της μια υπηρεσία στο υπέδαφος του νησιού, έρχεται η άλλη, ανασκάπτει το κατάστρωμα των οδών και εκτελεί τις δικές της εκσκαφές…

Σήμερα θα ασχοληθώ μόνο με τα έργα του ΟΤΕ και συγκεκριμένα με τον παραλιακό δρόμο Νάπης - Ευρειακής - Περάματος και τους κάθετους δρόμους πάνω σ’ αυτόν.

Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο, προφανώς για τους δικούς του λόγους, μετά το πέρας των εργασιών, δεν επίστρωσε με άσφαλτο το τμήμα που ανέσκαψε στο ύψος του υπόλοιπου δρόμου.

Έτσι παρουσιάζεται σε ορισμένα σημεία «αυλάκι» που δημιουργεί προβλήματα σε πεζούς και οχήματα.

Και καλά ο εργολάβος, αλλά ο υπεύθυνος του ΟΤΕ που παρέλαβε το έργο, δεν είδε το έκτρωμα; Δυστυχώς, θου Κύριε φυλακήν τω στόματι μου!

 

Σαράντα χρόνια ΦΟΜ

Από 21 έως 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε έκθεση έργων Λεσβίων ζωγράφων στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης (κτήριο Χαλήμ Μπέη, Επάνω Σκάλα).

Στην έκθεση εκτέθηκαν είκοσι ένα έργα παλαιών ζωγράφων «Από το χθες» και τριάντα νέων ζωγράφων τού σήμερα.

Στο πρόγραμμα ομιλιών - συζήτησης έλαβαν μέρος οι κ.κ. Μάκης Αξιώτης, Νίκη Ελευθεριάδη, Κώστας Χαραλαμπίδης - KOSTAS, Μαρία Καλλιπολίτη, Ηλίας Κουρτζής, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Κώστας Μανιατόπουλος, Δημήτρης Καραπιπέρης, Παναγιώτης Αλεξέλλης και ο Τάσος Περιμένης.

Περικλή Μαυρογιάννη, πρόεδρε του ΦΟΜ, σ’ ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 

Το μισό λίτρο λάδι, 40 και 69 δολάρια

Το διάβασα στις κυριακάτικες αθηναϊκές εφημερίδες, εντυπωσιάστηκα και σας το μεταφέρω.

Δύο αδέλφια από την Κέρκυρα με πανεπιστημιακή μόρφωση, καλλιεργούν στο νησί τους, 7.000 ρίζες ελιές. Συλλέγουν τον ελαιόκαρπο από Οκτώβριο - Δεκέμβριο και τον εκθλίβουν σε ψυχρή άλεση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η συλλογή του ελαιοκάρπου γίνεται με δόνηση.

Το λάδι έχει 0,1 - 0,2 οξέα, περιέχει 1.253 ml ανά κιλό, φαινόλες και έχει αναγνωριστεί και βραβευτεί διεθνώς. Εξάγεται στις ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Μονακό, Ρουμανία, Ελβετία, σε δύο ποιότητες και συσκευασίες.

Το ένα μπουκάλι ονομάζεται «Κυβερνήτης» από το όνομα του Καποδίστρια.

Αυτό το λάδι πουλιέται στην Ευρώπη 40 ευρώ το μισό λίτρο και στις ΗΠΑ 69 δολάρια. Οι παραγωγοί θεωρούν την τιμή λογική, αφού το προϊόν τους διαθέτει ισχυρές φαρμακευτικές και βιολογικές ιδιότητες.

Εμένα η τιμή μού φαίνεται εξωφρενική όταν πουλιέται το λάδι 2-3 ευρώ το κιλό χονδρικώς.

 

Γερμανική παροιμία

«Ο έξυπνος άνθρωπος αλλάζει τη γνώμη του, ο ανόητος ποτέ». Γερμανική παροιμία.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey