Λίγα απ’ όλα

30/03/2017 - 16:39 Ενημερώθηκε 08/05/2017 - 16:43

Σαράντα χρόνια ΦΟΜ

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Μυτιλήνης, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο σχόλιο, επανιδρύθηκε το 1977 και έκτοτε πορεύεται δημιουργικά στον πολιτιστικό τομέα του νησιού με θεατρικές παραστάσεις εδώ (Ελλάδα) και στο εξωτερικό.

Είναι δε κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές μας, ο οποίος κάνει γνωστό το νησί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και βοηθάει με την προσφορά του στην τουριστική και οικονομική αναβάθμιση πρώτα του νησιού και κατ’ επέκταση της χώρας.

Όλα αυτά τα χρόνια πρόεδρος και καθοδηγητής του ΦΟΜ είναι ο Περικλής Φ. Μαυρογιάννης, πνευματικό τέκνο  του νησιού και ακούραστος δημιουργός και συνεχιστής της Λεσβιακής παράδοσης.

 

Σαράντα χρόνια ΦΟΜ (2)

Η στήλη μπορεί να είναι αυστηρός κριτής των πράξεων που ζημιώνουν τον τόπο και τους ανθρώπους του από τους πάσης φύσεως ιθύνοντες αλλά δεν έχει λόγους να μην προβάλλει το έργο οργανισμών, ομίλων και συγκεκριμένων ανθρώπων. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον ιδρυτή και πρόεδρο του ΦΟΜ, Περικλή Μαυρογιάννη. Στο λογοτεχνικό τομέα έχει εκδώσει το 1969 την ποιητική συλλογή «Από τη Δύση με δέηση», το αφήγημα «Ερημίτες» το 1972 και τέλος «Οδοιπορίη» ποίηση το 1973. Έχω ολίγα ακόμα για πιο μετά.

 

Βιβλία

Από το φίλο συνομήλικο συγγραφέα Κώστα Γ. Μίσσιο έλαβα το 19ο βιβλίο του με τίτλο» Η δική μου Μυτιλήνη…», που με συγκίνησε. Κωστή, η Μυτιλήνη που περιγράφεις είναι και η δική μου Μυτιλήνη! Περισσότερα  λίαν προσεχώς.

 

Είπε

«Παλιά εξέταζα δωρεάν τους ασθενείς για να με ψηφίζουν. Τώρα το κάνω για να μη με βρίζουν». Τάδε έφη Γ. Μιχελογιαννάκης, ιατρός βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΠΑΣΟΚ.

 

Καλογερίστικες δίαιτες διατροφής

Ιακωβίτες: Χριστιανική αίρεση. Αποσπάστηκαν από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης μετά τη Σύνοδο της Χαλκηδόνας το 451 μ.Χ. γιατί αρνήθηκαν να δεχτούν το δόγμα της δυαδικής φύσης του Χριστού. Πιστεύουν ότι το θείο και το ανθρώπινο στοιχείου του Χριστού έχουν ενωθεί σε μια φύση.

Ιακωβίτες υπάρχουν κατά το πλείστον στην Τουρκία στο μοναστήρι του Ντείρ Ζαφιράν και στη Συρία. Αυτοί οι καλόγεροι δεν τρώνε κρέας, αυγά, βούτυρο, γάλα, τυρί. Τρέφονται αποκλειστικά με ψωμί, ρύζι και φρούτα.

 

Νίκος Μανιός - Μαρίνα Τζούφη

Αμφότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώτος με σημαντική αντιχουντική δράση.

Για το τραγικό δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς, δήλωσαν αναίσχυντα ότι είχε «ταξικό χαρακτήρα» επειδή ο οδηγός ήταν πλουσιόπαιδο και οδηγούσε πανάκριβο αυτοκίνητο.

Και οι δύο κυκλοφορούν με «Volvo», που τους παραχώρησε η Βουλή -ο πρώτος διαθέτει δύο δικά του αυτοκίνητα και η δεύτερη τρία.

Ο πατέρας του παιδιού και της συζύγου που σκοτώθηκαν, δήλωσε: « Είδα και τον οδηγό νεκρό μπροστά στα μάτια μου, ένα παιδάκι. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Και αυτοί δεν ήθελαν να τον χάσουν, έφταιγε, δεν έφταιγε, η ψυχούλα του το ξέρει». Και τώρα σιωπή. Ούτε συγκρίσεις, ούτε ετυμηγορίες.

 

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Την περιφερειάρχη κ. Καλογήρου δεν την γνωρίζω προσωπικά, ούτε υπήρξα ποτέ πολιτικός της φίλος. Τιμώ και σέβομαι κάθε αιρετό άρχοντα εφόσον δεν κοροϊδεύει το λαό, δεν είναι λαϊκιστής και δεν διακατέχεται από ιδεοληψίες, που ο χρόνος και η πρακτική τις κατέστησαν ανεδαφικές.

Η κ. Καλογήρου δεν είναι λαϊκίστρια. Τέκνον έντιμου ανδρός και πολιτικού, πορεύτηκε με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, αρετές που στην εποχή μας άρχισαν να περιορίζονται στον πολιτικό κόσμο.

Έχει πέσει στην αντίληψη μου αλλά έχουν φτάσει και στη στήλη, από φίλους, πληροφορίες ότι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συντελείται αξιόλογο έργο υποδομής, που το αναγνωρίζουν και οι αντίπαλοι της κ. περιφερειάρχη.

Η κ. Καλογήρου, άτομο χωρίς παρωπίδες και κομματικές αγκυλώσεις, εκρηκτικό ενίοτε, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, πορεύεται μέχρι τούδε δημιουργικά. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες.

 

Το ξέρετε αυτό;

Στην Ελλάδα, η Αριστερά πάντα πλειοδοτούσε στην υποστήριξη συντεχνιακών διεκδικήσεων και προνομίων. Για το λόγο αυτό έχει μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή ηθική και οικονομική κατάντια της χώρας.

 

Αποτεφρωτήρια νεκρών

Πρώτη η Βρετανία το 1884, έκανε το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών. Το 1887 ακολούθησε η Γαλλία και το 1934 η Γερμανία. Εμείς μέχρι σήμερα πηγαίνουμε στη Βουλγαρία.

 

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey