Λίγα απ’ όλα

29/06/2017 - 14:01

Το φαινόμενο «Σώρρας»

Μια αρχή της προπαγάνδας λέει ότι «όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα, τόσο γίνεται πιο εύκολα πιστευτό». Το είπε ο Χίτλερ.

Αυτή την αρχή εκμεταλλεύτηκε ο Σώρρας, ένας αγράμματος απένταρος από την Αχαΐα και έστησε την κομπίνα. Παρουσιάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και δήλωσε ότι είναι κάτοχος 600 δισ. ευρώ υπενδεδυμένα στην αλλοδαπή εταιρία «Red Panther Limited», που εδρεύει στο Λονδίνο!

Η επιπολαιότης της πρωτοδίκη που εξέδωσε την 67650/13 απόφαση, απερίγραπτη.

 

Το φαινόμενο «Σώρρας» (2)

Μ’ αυτή την απόφαση στο χέρι, ο απένταρος Σώρρας δημιούργησε 216 γραφεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και 5.000 αφελείς και πονηροί Έλληνες έστειλαν εξώδικα στις εφορίες και στις τράπεζες ζητώντας να εξοφληθούν τα χρέη τους από τα 600 δις του Σώρρα… Η επιπολαιότητα της πρωτοδίκη όταν εξέδωσε την απόφαση, είναι απερίγραπτη όταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Bill Gates, διαθέτει περιουσία 75 δισ. ευρώ, ενώ το σύνολο των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, αθροιστικά φτάνει τα 505,4 δισεκατομμύρια. Υπολείπονται του Σώρρα… Όταν ο κλοιός έσφιξε, ο «ευεργέτης» μας, εξαφανίστηκε. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν τον απένταρο.

 

Βοτανολογία: Ισχιαλγίες - Αρθριτικά

Η αείμνηστη Μανούλα μου, μου έλεγε συχνά «και με τα βότανα της γης γιατρεύονται τα πάθη». Αν ζούσε σήμερα, θα ήταν δεκαπέντε χρόνια πιο μεγάλη από τον Κώστα Μητσοτάκη!

Ίσως από τότε ν’ αγάπησα την βοτανολογία και τις πρακτικές μεθόδους των εμπειρικών που δεν έχουν παρενέργειες.

Συνταγή: 150 ml οινόπνευμα 96%, 4 κουταλιές σούπας φρέσκο δεντρολίβανο και 40 γραμμάρια κάστανα.

Πάρτε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο αφού το πλύνετε καλά, και βάλτε μέσα το δεντρολίβανο και τα κάστανα, αφού τα περάσετε από μπλέντερ. Τελευταία ρίξτε το οινόπνευμα και φροντίστε να τα σκεπάζει. Κλείστε το μπουκάλι και αποθηκεύστε το σε σκοτεινό μέρος για τρεις εβδομάδες. Φροντίστε να ανακινείτε καθημερινά το υγρό. Μετά τις τρεις εβδομάδες στραγγίστε το υγρό και μεταφέρτε το σε σκουρόχρωμο μπουκάλι.

 

Βοτανολογία: Ισχιαλγίες - Αρθριτικά (2)

Το χρησιμοποιούμε πριν πάμε για ύπνο κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο πονεμένο μέρος. Δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τη διάρκεια της χρήσης. Ανακουφίζει πόνους αρθρίτιδας, οστεοαρθρίτιδα, κατάγματα οστών, στραμπουλήγματα, διαστρέμματα.

Μόνο για εξωτερική χρήση. Δεν αντικαθιστά τα φάρματα που σας χορηγούν οι γιατροί.

Την συνταγή την πήρα από το ένθετο «Enjoy» της «Κυρ. Δημοκρατίας».

 

«Δεν μ’ αρέσει να παριστάνω το Θεό»

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε αλλά κάθε φορά που το αναθυμιέμαι, ευφραίνομαι! Τα γεγονότα πραγματικά πέρα για πέρα.

Απόγευμα μιας κάποιας άνοιξης καθόμουνα στο καφενείο της κυρίας Νίκης στον Παπάδο και απολάμβανα τον μέτριο ελληνικό. Σταμάτησε ακριβώς μπροστά μου ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και βγήκε ένας άντρας ντυμένος άψογα, σαν μικρός θεός στην εμφάνιση.

- Καλημέρα σας. Πού μπορώ να βρω την κ. Μαρίνα Βαλιέρι… την κόμησσα;

- Ελάτε να πάρετε μια ανάσα, να πιείτε κάτι και θα βρούμε την κόμησσα, είπα.

Πιάσαμε κουβέντα.

- Ξέρετε, έζησα μερικά χρόνια στο νησί. Ο πατέρας μου ήταν πρόεδρος Πρωτοδικών και στην κ. Βαλιέρι έκανα μαθήματα αγγλικών και γαλλικών.

- Είστε δικαστής; ρώτησα.

- Όχι, είμαι δικηγόρος σε μια μεγάλη εταιρία και αμείβομαι πολύ καλά.

- Πώς δεν γίνατε δικαστικός;

- Ο πατέρας μου το ήθελε πολύ. Αλλά εγώ δεν ήθελα να παριστάνω το Θεό και δεν μετάνοιωσα.

Όντως είναι πολύ δύσκολο το επάγγελμα του δικαστή.

- Έχω κι εγώ κόρη που σπουδάζει νομικά και λόγω ηλικίας οι κόντρες είναι συχνές.

- Μην ανησυχείτε, εμένα ο πατέρας μου με «συγχώρησε» που δεν έγινα δικαστικός, μετά τα τριάντα πέντε! Τότε μπορέσαμε να κουβεντιάσουμε σαν άνθρωποι! Τώρα μ’ αποδέχεται!.

Είπαμε και άλλα πολλά. Ανταλλάξαμε διευθύνσεις και τηλέφωνα. Αλλά δεν τον ξανάδα από τότε από αμέλεια δικιά μου. Ας είναι καλά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey