Λίγα απ' όλα

29/11/2018 - 11:56 Ενημερώθηκε 27/11/2018 - 11:59

Πάρκινσον- Αλτσχάϊμερ - ρόδι

Οι παραπάνω νευροεκφυλιστικές αρρώστιες εντοπίζονται όταν έχει λάβει χώρα εκτενής καταστροφή νευρικών κυττάρων, πράγμα δύσκολο να αντιστραφεί. Επειδή οι παραπάνω νόσοι αυξάνονται, καθώς το προσδόκιμο ζωής μεγαλώνει, οδήγησαν την ομάδα ερευνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hodassah του Ισραήλ στην παρακάτω διαπίστωση: Χρησιμοποίησαν χυμό ροδιών σε ζώα πειραματόζωα για τη νόσο του Αλτσχάϊμερ και διαπίστωσαν ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που διαθέτει καθυστερούσε την εμφάνιση της νόσου.

Πάρκινσον- Αλτσχάϊμερ- ρόδι (2)

Έχουμε πολλές ποικιλίες ροδιών. Εκείνες που έχουν χοντρό σπέρμα το τρώμε ως φρούτο και την ποικιλία «Ισραήλ» με μικρό γκρενά σπυρί και μεγάλο κουκούτσι το αλέθουμε στο μπλέντερ και το πίνουμε ως χυμό.

Τα ρόδια ποικιλίας «Ισραήλ» είναι μεγαλύτερα από τα γνωστά με βαθύ κόκκινο χρώμα.

Ακόμα να «ταλαιπωρείτε» το μυαλό σας με πνευματικά παιχνίδια, κοινωνικές συναναστροφές, διάβασμα, θεάματα. Κυρίως να μην απομονώνεστε κοινωνικά.

Τις πληροφορίες που παραθέτω τις αντλώ από περιοδικά και εφημερίδες, από εκλαϊκευμένα άρθρα και σχόλια που διαβάζω. Δεν αποτελούν ιατρικές συνταγές…

Τέλος ο χυμός του ροδιού όταν αναμειχθεί με λάδι ελιάς εξαλείφει τις ρυτίδες του προσώπου.

 

Τσίπρας - Ορτέγκα

Ο Νοτιαμερικανός επαναστάτης Ορτέγκα της Ουρουγουάης συνεργάστηκε με τον ακροδεξιό Δήμαρχο της Μανάγκουα και έδωσε τα πάντα στις ΗΠΑ και στο ΔΝΤ. Αργότερα έγινε το αγαπημένο παιδί της οικονομικής ελίτ της χώρας του και της καθολικής Εκκλησίας. Ο «Λένιν του Αιγαίου», όπως αποκαλούν τον κ. Τσίπρα οι ξένοι, συνεργάστηκε με τον κ. Καμμένο και αφού δεν του βγήκαν οι «ταρζανιές» του 2015 έγινε το αγαπημένο παιδί των Ευρωπαίων και Αμερικανών και για χάρη τους απέλασε Ρώσους διπλωμάτες. Πρέπει να γνωρίζει ο λαός ότι στις προσεχείς εκλογές ο κ. Τσίπρας θα έχει την υποστήριξη της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

 

«Διεκδικούν προνόμια επιπλέον»

Το Δημόσιο χρέος είναι 330 δις ευρώ και το 75% (250 δις) είναι σε ευρωπαϊκούς φορείς. «Το Κοινοβουλευτικό πολίτευμα προβλέπει τη διάκριση των εξουσιών η βουλή νομοθετεί, η κυβέρνηση κυβερνά, τα δικαστήρια ελέγχουν. Με τις τελευταίες αποφάσεις οι δικαστές (αναδρομικά κ.λπ.) διεκδικούν το προνόμιο να νομοθετούν και να χαράζουν οικονομική πολιτική. Εκείνο που δεν προβλέπεται σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα είναι η ανάθεση της μισθολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής στα δικαστήρια». Θάνος Παπαϊωάννου Δρ. Εργατικού Δικαίου, πρώην Γεν. Γραμματέας Βουλής (2009-2015). Τα ρετιρέ των ειδικών μισθολογίων δικαστές, Πανεπιστημιακοί, Νοσοκομειακοί γιατροί, Ένοπλες Δυνάμεις, με δικαστικές αποφάσεις θα πάρουν τα αναδρομικά τους. Το χρέος του Κράτους των 330 δις ευρώ ποιος θα το πληρώσει; Οι συνταξιούχοι των 300, 400, 500 έστω και 1000 ευρώ; Θου Κύριε φυλακή τω στοματί μου.

 

Περικοπές σε Δικαστικούς

Παρ’ όλο που έχουν καταργηθεί τα «Ειδικά Μισθολόγια» στην πράξη εξακολουθούν να ισχύουν και να προκαλούν, μέρες που διάγει ο κοσμάκης.

Το 2012 μετά τις μνημονιακές περικοπές στον κλάδο των δικαστών ο μέσος όρος των αποδοχών τους διαμορφώθηκε ΜΕΙΚΤΑ σε 6.500 ευρώ! Τουτέστιν πήραν τον ανώτερο μισθό του Προέδρου του Αρείου Πάγου και τον μισθό του πρωτοδιορισμένου Ειρηνοδίκη και έβγαλαν τον μέσο όρο. Σημειώνω ότι και συνταγματικώς γίνεται μνεία για το ιδιαίτερο μισθολόγιο των δικαστών. Ωστόσο καλό είναι να μην προκαλούν, μέρες που διάγουμε!

 

Φώτη Κουβέλη ξανά

Αρχές Αυγούστου ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από οκτώ έτη μνημόνια. Η χώρα μετά την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνης- των 8 μνημονιακών ετών εξέρχεται από το πρόγραμμα. Προχθές αποδεσμεύτηκε η αναγκαία δόση των 15 δις ευρώ». Αυτά δήλωσε αρχές Αυγούστου, ο νυν υπουργός Ναυτιλίας κ. Φώτης Κουβέλης. Έχουν περάσει δυόμιση μήνες από την έξοδο των μνημονίων και ούτε επενδύσεις ήρθαν, ούτε μπορούμε να δανειστούμε όπως οι άλλες χώρες κυρ Φώτη. Θα καταφύγω ξανά στον Κώστα Βάρναλη: «Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος. Αχ που ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόσουν άλλος». Τέλος για πάντα.

 

Όσκαρ Ουάϊλντ είπε:

«Δεν θέλω να πάω στον Παράδεισο. Κανένας απ’ τους φίλους μου δεν είναι εκεί».

«Να συγχωρείς τους εχθρούς σου, τίποτα δεν μπορεί να τους εκνευρίσει πιο πολύ». Αβάντι Όσκαρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey