Λίγα απ όλα

24/12/2019 - 14:55 Ενημερώθηκε 24/12/2019 - 14:56

Αλέξης Γρηγορόπουλος

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 ένα 14χρονο αγόρι έπεφτε νεκρό από σφαίρες αστυνομικών. Αν ζούσε σήμερα θα ήταν 25 χρονών. Σε πρόσφατη συνέντευξη της μάνας του αγοριού στη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη διαβάζουμε: «Δεν ήταν οπαδός της βίας το παιδί μου. Ήταν πονόψυχο και φιλήσυχο. Δεν ήταν αντεξουσιαστής. Ξέρετε πολλούς αντεξουσιαστές που να περιμένουν στη μαμά τους να τους πάρει με το αυτοκίνητο τους από το κέντρο της Αθήνας στις 9 το βράδυ;».

Αλέξης Γρηγορόπουλος (2)

Ουδείς μπορεί να παρηγορήσει τη χαροκαμένη μάνα για το θάνατο του παιδιού της. Ακόμα και αν προκάλεσε το 14χρονο, ακόμα και αν έκανε τα μύρια όσα, απ’ αυτά που διατυπώνει η άλλη πλευρά, δεν σκοτώνεις ένα παιδί. Για το λόγο αυτό μπορώ να κατανοήσω μια ειρηνική πορεία σε ανάμνηση του θλιβερού γεγονότος. Με τίποτα όμως δε δικαιολογώ να καίγεται η Αθήνα απ’ τους άναρχες κάθε χρόνο και να καταστρέφονται περιουσίες πολιτών. Αναρωτιέμαι ακόμα ποιος προκάλεσε τόσο θυμό και μίσος εκείνο τον Δεκέμβρη ώστε να χυθεί αίμα και να διαχυθεί τόση αναστάτωση και βία σ’ όλη τη χώρα;

Γρηγορόπουλος - Σωτήρης Πέτρουλας

Ήταν Ιούλιος του 1965 όταν τα ανάκτορα ανέτρεψαν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση του 53% της Ενώσεως Κέντρου και τον Γεώργιο Παπανδρέου και παρέδωσαν την εξουσία στους αποστάτες. Αναστατώθηκε η χώρα, τα συλλαλητήρια και οι πορείες διαδέχονταν το ένα την άλλη, αλλά καταστροφές δεν σημειώθηκαν. Μια φωτοβολίδα ή πλαστική σφαίρα βρήκε στο κεφάλι τον φοιτητή Σωτήρη Πέτρουλα και τον άφησε στον τόπο στην άνοιξη της ζωής του. Κανείς δεν τον θυμάται πια ούτε μια ειρηνική πορεία ούτε τίποτα, μόνον οι δικοί του. Κρίμα το νέο παλικάρι που υπερασπιζόταν τη Δημοκρατία. Αλλά φίλοι αναγνώστες εγώ ο γέροντας σκέφτομαι τα παιδιά, τους γονείς, τις γυναίκες των δύο αστυνομικών που εν ψυχρώ δολοφόνησε ο ληστής Πάσαρης. Και τους λυπάμαι όπως και τα δυο παιδιά. Δεν μπορώ να συνεχίσω … άλλο.

Κατά μάνα κατά κύρη

Σε προηγούμενο σχόλιο μου στιγμάτισα το όργιο των ρουσφετιών του υπουργού κ. Κικίλια στους διορισμούς των διοικητών των Νοσοκομείων. Συνταξιούχοι στρατιωτικοί, φιλόλογοι, νηπιαγωγοί, λαδάδες, ΟΝΝΕΔίτες, στελέχη της ΝΔ, επάνδρωσαν τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Όλοι οι 111 διοικητές των νοσοκομείων ήταν παιδιά της ΝΔ. Ασκολσούν!

Ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του Κυριάκου, λίγο πριν πεθάνει υπαγόρευσε τα απομνημονεύματά του στον δημοσιογράφο κ. Αλέξη Παπαχελά με την εντολή να δημοσιευτούν μετά το θάνατό του. Ο πρώτος τόμος δημοσιεύτηκε πριν ένα χρόνο και τον έχω διαβάσει. Ο δεύτερος τόμος κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες και δεν τον έχω πάρει ακόμα.

Κατά μάνα κατά κύρη (2)

Στον πρώτο τόμο των απομνημονευμάτων του ο γέρο Μητσοτάκης γράφει: «Κάναμε ρουσφέτια. Όλοι έκαναν. Εγώ το 1951 έκανα τα περισσότερα. Και φυσικά διόριζα. Διόριζα όσους ήθελα. Είναι παρεξηγημένη η έννοια του ρουσφετιού. Γιατί όταν προστατεύεις κάποιον φτωχό που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ταλαίπωρο, γιατί κάνεις κακό δεν το καταλαβαίνω». Αυτά έγραψε ο πατήρ του σημερινού πρωθυπουργού.

Απάντηση: Αν τον «φτωχό» και «ταλαίπωρο» τον διόριζες στα κτήματά σου και τον πλήρωνες απ’ την τσέπη σου ίσως να εξασφάλιζες και τον κήπο της Εδέμ, που δεν το βλέπω εύκολο… Όταν όμως τον διορίζεις στο Δημόσιο για να σε ψηφίζει, τότε «καταλαβαίνω» εγώ ο φορολογούμενος να μην πω κάνα «Γαλλικό» και αφυπνίσω κάποιον Εισαγγελέα να με κυνηγά… στα γεροντάματα!

Προκόπης Παυλόπουλος

Ο κ. Παυλόπουλος ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμπαραστάθηκε ποικιλοτρόπως στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στον κ. Τσίπρα. Οι λόγοι γνωστοί στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ… Μόνον σε δύο περιπτώσεις διαφώνησε μαζί τους:

  1. Δεν υπέγραψε το διάταγμα αντικατάστασης της ηγεσίας της δικαιοσύνης, παραμονές των εκλογών του Ιουλίου και
  2. Το 2015 και μετά το δημοψήφισμα όπου ο λαός με μεγάλη πλειοψηφία εξουσιοδότησε την τότε κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή ο κ. Παυλόπουλος απείλησε, αν προχωρήσει, θα παραιτηθεί και θα προκαλέσει εκλογές. Είναι η δεύτερη απόδειξη που δικαιολογεί την κωλοτούμπα. Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε ν’ αποχωριστεί την εξουσία! Υποχώρησε!

Το ύψος της βροχής

Το βροχόμετρο στον Παπάδο δείχνει 6,5 ίντσες για την ώρα. Μια ίντσα ισούται με 2,5 περίπου πόντους. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε περισσότερες βροχές.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey