Λίγα απ’ όλα

20/07/2017 - 14:49

Οι επιθέσεις στη δικαιοσύνη

Είμαι της άποψης ότι και οι κρίνοντες κρίνονται, αλλά διαφωνώ ριζικά με τους πολιτικούς που επιτίθενται στη δικαιοσύνη όταν ορισμένες αποφάσεις της, δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους…

Είναι άδικο ο κ. πρωθυπουργός να μέμφεται ατεκμηρίωτα τη δικαιοσύνη και είναι πλέον άδικο στην καμπάνια να συμμετέχει ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης, πρώην εισαγγελεύς. Ο οποίος, πρώην εισαγγελεύς μεταπηδά από κόμμα σε κόμμα προκειμένου να βρίσκεται με την εξουσία!

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θα βοηθούσαν την δικαιοσύνη όταν εκσυγχρόνιζαν τον Αστικό και Ποινικό Κώδικα και επέτρεπαν στους δικαστές να εκλέγουν οι ίδιοι την ηγεσία τους, όπως γίνεται στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. Ιδιαίτερα στην Ιταλία.

Όσο για τον κ. Πολλάκη τον ιατρό, ας εξυγιάνει πρώτα το σινάφι τους γιατί ορισμένοι παρααπλώνουν το χέρι ακόμα. Θα επανέλθω.

 

Μισθός 22.500 ευρώ μηνιαίως!

Διευθύνουσα σύμβουλος, κόρη πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε απ’ την παρούσα κυβέρνηση στο «Υπερταμείο» με ετήσιες απολαβές 270.000 ευρώ!

Το «Υπερταμείο» είναι αρμόδιο όργανο για τις ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας.

Άνθρωποι ζουν -ο λόγος το λέει- με 350 - 400 ευρώ το μήνα και η κυρία διευθύνουσα σύμβουλος εισπράττει 22.500 ευρώ μηνιαίως!

Αυτά τα έκανε η ΝΔ στην ΕΡΤ επί Παναγόπουλου. Οι αποδοχές των Λυριτζή και Οικονόμου, των δημοσιογράφων, έφταναν τις 28.500 ευρώ μηνιαίως. Τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό ο κόσμος τούς έστειλε αμφότερους στην αντιπολίτευση για να συνετιστούν…

Έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να εξαλείψει όλα αυτά, αλλά αυτοί έγιναν χειρότεροι.

 

Το καμπαναριό του Παπάδου

Εδώ και μία δεκαετία το καμπαναριό του ναού των Ταξιαρχών Παπάδου παρουσίασε διαβρώσεις που κατέληξαν σε ρωγμές σε ορισμένα σημεία. Ο παπα-Στρατής, ένας εργατικότατος και αφιλοκερδής Λευίτης, έκανε τις απαραίτητες μελέτες και γνωματεύσεις σε τεχνικά γραφεία και έστειλε το φάκελο στη Διεύθυνση Ναοδομίας της Αρχιεπισκοπής και την Περιφέρεια, για έγκριση και χρηματοδότηση. Μέχρι σήμερα δεν κατάφερε τίποτα ο άξιος Λευίτης ούτε στους μανδαρίνους της Ναοδομίας, ούτε στους γραφειοκράτες της Περιφέρειας.

Κυρία Καλογήρου, ρίξτε τη ματιά σας και στα «ταπεινά και απορημένα» και βοηθείστε τον ταπεινό ιερέα. Ειλικρινά τον συμπονώ για τον αγώνα του.

 

Σκοτώνουν με «φόλες» τα σκυλιά

Είναι αρκετός καιρός που ασυνείδητοι άνθρωποι βάζουν «φόλες» στις ανατολικές παρυφές του Παπάδου και σκοτώνουν αδέσποτα και δηλωμένα σκυλιά με περιλαίμιο.

Είμαι από εκείνους που έχασε μέχρι σήμερα τρία σκυλιά και έσωσε ένα την τελευταία στιγμή.

Το «Λανέιτ», το δηλητήριο, το προμηθεύονται από την Τουρκία.

Ακούγονται τρία ονόματα ασυνείδητων ανθρώπων αλλά ουδείς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω. Πού θα πάει όμως, θα τους δει κάποιος και τότε η νέμεσις θα είναι τρομερή.

 

«Τους πιάνουμε και οι δικαστές τους αφήνουν»

Το άκουσα και τούτο και «κουφάθηκα».

Πολίτης πήγε να παραπονεθεί σε αστυνομικό Τμήμα για την απραξία της Αστυνομίας και άκουσε το αμίμητο και μου το μετέφερε αυτούσιο: «Τι να σας κάνουμε, εμείς τους πιάνουμε τους παρανομούντες και οι δικαστές τούς αφήνουν …ελεύθερους».

Τι τους λες! Οι χωροφύλακες έχουν υποχρέωση να συλλαμβάνουν τους έκνομους και να τους οδηγούν στη δικαιοσύνη και εκεί τελειώνει ο ρόλος τους.

Ο επιμερισμός της ποινής είναι αποκλειστικό δικαίωμα του δικαστή. Αλλά χρειάζεται ανάλογη παιδεία για να κατανοηθεί ο διακριτός ρόλος των εξουσιών, και λίγη αυτοσυγκρότηση. Οι χωροφύλακες δεν μπορούν ν’ αντικαταστήσουν τους δικαστές…

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey