Λίγα απ’ όλα

12/10/2017 - 12:27

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρέσει στους δανειστές

Το διάβασα στις κυριακάτικες εφημερίδες και έφριξα. Δεν το περίμενα ποτέ αριστερή κυβέρνηση να κανακεύεται από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο γιατί κάνει καλά τη δουλειά της! Ευτυχώς, μερικοί ιδεολόγοι της αριστεράς πέθαναν νωρίς. Η νωχελική αντίδραση των πολιτών στο κόψιμο των συντάξεων, στη μείωση του αφορολογήτου και στην επιβολή υπέρμετρης φορολόγησης για να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι πιστώνεται στο ΣΥΡΙΖΑ από τους δανειστές. Τι θ’ ακούσουμε ακόμα, Θεέ μου!

 

Γραφειοκρατία και επιχειρήσεις

Για να δημιουργήσεις μια νέα επιχείρηση πρέπει να επισκεφτείς 11 υπουργεία και να πάρεις άδεια. Να επικαλεστείς 66 νόμους, 32 προεδρικά διατάγματα, 52 υπουργικές αποφάσεις και 31 εγκυκλίους. Σύνολο 211 νομοθετήματα. Επιπλέον να μη βρίσκεται ο χώρος μέσα στους δασικούς χάρτες, να είναι σύμφωνη η αρχαιολογική υπηρεσία και να έχεις πάνω από το κεφάλι σου ένα φορολογικό σύστημα που διαρκώς αλλάζει. Ύστερα περιμένουμε να μας έρθουν και επενδύσεις, κύριε Τσίπρα.

 

Λεξιλόγιο νεολαίας

Στα χρόνια που ήμουν νέος, όταν θέλαμε να πούμε κάτι και να μην μας καταλάβει όλη η παρέα, χρησιμοποιούσαμε τα κορακίστικα. Σήμερα η νεολαία είναι περισσότερο ευφάνταστη. Διαβάστε μερικές λέξεις που ακούγονται στα στέκια των νεαρών.

Ντολμάς = πλαδαρός, Σαύρα = πολύ άσχημος, Ορνέλα = πολύ όμορφη γυναίκα, Πίου = σε άλλη συχνότητα, Αφρίτα = τρέλα, Κλικάρω = τσεκάρω, Πατάτα = άσχημη κοπέλα, Σε κλείνω = αδιαφορώ, Μετούλα = ηλίθιος.

 

Ασθένεια της ελιάς

Πριν αρκετά χρόνια ξεράθηκαν οι αμπελώνες της Γαλλίας από μια ασθένεια που πρόσβαλε το ριζικό σύστημα των κλημάτων και ανάγκασε τους οινοποιούς να χρησιμοποιήσουν νέα φυτά εμβολιασμένα πάνω σε άγριο.

Συχνά πυκνά παρατηρείται στους ελαιώνες του νησιού το φαινόμενο να ξεραίνονται κλαδιά πάνω στο δέντρο ή οι κορυφές των βλαστών. Αυτή η ασθένεια της ελιάς πρωτοπαρουσιάστηκε στις μηλιές, κυδωνιές, αχλαδιές και τώρα επεκτάθηκε και στις ελιές. Έχει υποχρέωση η Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφέρειας να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο για τη νέα ασθένεια. Αν και εδώ που τα λέμε, δεν μας έχουν συνηθίσει σε κάτι τέτοια οι υπάλληλοί της.

 

Αστυνομία της δράσης και αστυνομία της αδράνειας

Ήταν μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας να μπει στο κύκλωμα του Λεμπιδάκη, να τους εντοπίσει, να τους παρακολουθεί επί δύο μήνες και την κατάλληλη στιγμή να τους συλλάβει και να απελευθερώσει τον πολίτη. Αυτή είναι η αστυνομία της δράσης που θέλει το σύνολο των πολιτών για να νιώθει ασφάλεια.

Υπάρχει όμως και μια άλλη αστυνομία η οποία δεν εξέρχεται σχεδόν καθόλου του αστυνομικού καταστήματος και ας συνωθούνται τα τροχοφόρα στους κεντρικούς δρόμους, ας καταλαμβάνονται τα πεζοδρόμια από αυτοκίνητα και μηχανάκια, ας μένουν οι ζωοκλοπές και οι διαρρήξεις ανεξιχνίαστες και καρφάκι να μην τους καίγεται. Να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις προσωπικές τους δουλειές και όχι για το κυρίως επάγγελμα για το οποίο πληρώνονται. Δεν υπάρχει πειθαρχία στο κομμάτι αυτό της αστυνομίας. Οι προϊστάμενοι, μερικές φορές, αποφεύγουν να κάνουν το καθήκον τους. Η κατάσταση αυτή της ασυδοσίας σε κομμάτι της αστυνομίας δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Κύριοι αστυνομικοί διευθυντές, βγείτε απ’ τα γραφεία σας και επισκεφτείτε και την ενδοχώρα του νησιού.

 

Της Δικαιοσύνης

Θαύμα! Τον Μάιο του 2017 εξιχνιάστηκε η υπόθεση του παιδεραστή, συνταξιούχου του στρατού, τον Οκτώβριο εκδικάστηκε η υπόθεση και καταδικάστηκε ο ένοχος πρωτόδικα. Δε μας έχει συνηθίσει η δικαιοσύνη μας σε τόσο γρήγορες εκδικάσεις. Ωστόσο, χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά τη νέα τακτική της δικαιοσύνης και ευχόμαστε να έχει και συνέχεια.

 

Βρισαγώτες και Δεσπότης

Ο λόγος για τα 150.000 δολάρια που με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας συγκέντρωσαν οι ομογενείς μας για τους σεισμόπληκτους της Βρίσας. Τα χρήματα αυτά εστάλησαν στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης. Αν οι ομογενείς της Αυστραλίας θέλησαν να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους συμπατριώτες τους, όφειλε ο Δεσπότης να καταρτίσει επιτροπή με τη συμμετοχή φορέων των Βρισαγωτών και να διαθέσει το ποσό. Όλα τ’ άλλα περιττά.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey