Λίγα απ΄όλα

12/01/2019 - 14:08 Ενημερώθηκε 21/01/2019 - 14:14

Διόρθωση λάθους

Στο σχόλιο «Τι περιμένω από την επόμενη κυβέρνηση» 2. Δικαιοσύνη «το ορθόν είναι: «Να μην έχουν το δικαίωμα οι δικαστές να καθορίζουν την εισοδηματική πολιτική της κυβερνήσεως. Να εκλέγουν μόνοι τους την ηγεσία της δικαιοσύνης, να υπάρχει εξωδικαστικός συμβιβασμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός των δικαστηρίων, περιορισμός των συνεχών αναβολών των δικών, ταχεία απόδοση της δικαιοσύνης». Ενίοτε συμβαίνουν και τέτοια λάθη.

 

Το ύψος της βροχής

Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις το ύψος της βροχής στον Παπάδο έφτασε τις 26 ίντσες συν το χιόνι.

 

Βιβλία που πήρα

  1. Από τον Παναγιώτη Σκορδά το «Λεσβιακό Ημερολόγιο 2019» εκδόσεις «Μύθος».
  2. Από τον κ. Στρατή Μισγίρη το βιβλίο «Γιορτές» Καλλονή Λέσβου.

Παναγιώτη, Στρατή, θερμά ευχαριστώ. Περισσότερα για τα βιβλία σας λίαν προσεχώς.

 

Επιλογή ηγεσίας του στρατού

Με πήρε τηλέφωνο απόστρατος αξιωματικός του στρατού ξηράς και μου είπε σε ύφος ευγενικό και λιγόλογο:

Παρακολουθώ τη στήλη σας χρόνια πολλά και έχω προσέξει ότι διάκειται λίαν ευμενώς προς τον αρχηγό του ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, τον πατριώτη σας. Γνωρίζετε ότι ο Στεφανής ήταν 11ος στην επετηρίδα και για να τον τοποθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής του στρατού ξηράς παρέκαμψε δέκα αρχαιότερους αξιόλογους επαγγελματίες;

 

Επιλογή εργασίας του στρατού (2)

Απάντηση: Παρ’ όλο που κρατήσατε την ανωνυμία σας τα στοιχεία που παραθέσατε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αυτό το εκτιμώ. Δεν προσπάθησα να αξιολογήσω τις ικανότητες του στρατηγού Στεφανή γιατί δεν είμαι αρμόδιος και ούτε ξέρω πως εκτιμάται η αξία των στελεχών του στρατεύματος. Απλώς επεσήμανα μια συγκεκριμένη εκδήλωση που πραγματοποίησε πριν είκοσι χρόνια ως υπίλαρχος στους οπλίτες που αναλύονταν και μου έκανε εντύπωση. Δυστυχώς η εκάστοτε κυβέρνηση επιλέγει την ηγεσία του στρατεύματος με πολιτικά κριτήρια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Άμποτες η ηγεσία του στρατεύματος να επιλέγεται με κριτήρια καθαρώς αξιολογικά κι ας παραβιάζεται ενίοτε η αρχαιότητα. Ευελπιστώ ότι έγινα σαφής.

 

Η θνήσκουσα πάλαι ποτέ ΔΗΜΑΡ

Μετά την αποχώρηση του κ. Κουβέλη από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ επικεφαλής τέθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ένας καλοπροαίρετος νέος, αλλά που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του». Αυτός ο φέρελπις νέος είχε τις φιλοδοξίες του στην πολιτική, που όπως απεδείχθη δεν ήταν λίγες. Προσκολλήθηκε στο κόμμα της κ. Γεννηματά, μπήκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος και εξελέγη βουλευτής. Έκτοτε ανέβηκαν οι μετοχές του και έχει και τις απαιτήσεις του απ’ το ΚΙΝΑΛ!

Το πρόβλημα για το Θεοχαρόπουλο είναι τι απόμεινε απ’ την πάλαι ποτέ ΔΗΜΑΡ, σε οπαδούς για να του επιτρέπει να παριστάνει τον αρχηγό, να κάνει συμμαχίες και να διεκδικεί; Τίποτα, απολύτως τίποτα.

 

Γενέθλια της στήλης

Από το Γενάρη του 1990, γράφω στο «Ε» με 2-3 χρόνια αποχή, με δική μου απόφαση. Με τον εκδότη Μανώλη Μανώλα «μεγαλώσαμε» μαζί. Δεν πήρα ποτέ αμοιβή, δεν με λογόκρινε ποτέ. Από το Σεπτέμβριο του 1983 μέχρι το Δεκέμβριο του 1989 έγραφα στην εφημερίδα «Δημοκράτης» που διεύθυνε ο Γιώργος Σκούφος και εκεί αφιλοκερδώς. Αρνήθηκε να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για το ίδρυμα Αγιάσου και τον εγκατέλειψα οριστικά. Μείναμε φίλοι γιατί γνωριζόμασταν απ’ το Β’ Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Σ’ αυτόν οφείλεται ο τίτλος της στήλης «Σταράτες Κουβέντες». Για μένα ο Γιώργος ήταν αγαπητός. Θα τον θυμάμαι.

Από το Μανώλη δεν έχω παράπονο. Με ξέρει πολύ καλά και μ’ αντιμετωπίζει θετικά. Σέβεται τις σιωπές μου, παρακάμπτει τους θυμούς μου, συνεργαζόμαστε. Από ορισμένους τοπικούς δημοσιογράφους δέχθηκα κατά καιρούς γραπτές επιθέσεις και ανώνυμους λιβέλους. Είναι και αυτό μέσα στο παιχνίδι και το αντιμετωπίζω. Τότε όμως θύμωσα πολύ γιατί οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι ξεπέρασαν τα όρια.

 

Γενέθλια της στήλης (2)

Πολλοί με ρωτούν: Τι κέρδισα αφού ασκώ τη δημοσιογραφία από χόμπι. Πολλά!

(α). Έχω πολλαπλά χρόνια την ευχέρεια να δημοσιοποιώ τις θέσεις και απόψεις μου, χωρίς λογοκρισία. (β) Γνώρισα από κοντά τους ανθρώπους της εξουσίας στην ευρύτερη μορφή της και τους απομυθοποίησα. (γ) Απέκτησα φανατικούς αναγνώστες και άλλους που μ’ αντιπαθούν απεριόριστα. Και οι δύο κατηγορίες είναι ευπρόσδεκτες. Το μέγα απωθημένο μου είναι ότι δεν κατάφερα ν’ αλλάξω τον κόσμο δια της δημοσιογραφίας…

Πριν λίγα χρόνια προσπάθησα να συνεργαστώ με την εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου» αλλά δεν με δέχτηκαν. Ήθελα να αλλάξω περιβάλλον και ν’ απευθυνθώ σ’ ένα άλλο κοινό. Εκ των υστέρων διαπιστώνω ότι η άρνησή τους ήταν δικαιολογημένη. Δεν θα άντεχα για πολύ καιρό εκεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey