Λίγα απ’ όλα

11/05/2017 - 14:00 Ενημερώθηκε 11/05/2017 - 15:57

Αξιοσημείωτη η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δημιουργήσει συζήτηση μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Για να αποκτήσουν οι οδηγοί τροχοφόρων, συνείδηση για υπεύθυνη οδήγηση, πρέπει η εκπαίδευση να αρχίσει πρώτα από το ΣΠΙΤΙ με το παράδειγμα των γονέων, να προχωρήσει στο σχολείο, να συνεχιστεί από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και να καταλήξει στη συμβολή της Αστυνομίας. Από τους τέσσερις παραπάνω, ουδείς μέχρι σήμερα ανέλαβε σοβαρά το ρόλο του. Τα αποτελέσματα γνωστά.

 

Θα συμφωνήσω με τον κ. Τσίπρα

Ίσως είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα, έναν Έλληνα πρωθυπουργό που θέλει να λέγεται αριστερός. Ο οποίος για να έλθει στην εξουσία, χρησιμοποίησε όλα τα ψεύδη και τάματα των παλαιοκομματικών και για να διατηρηθεί στην εξουσία, χρησιμοποιεί την τακτική των «Τζουμπέδων» και τον λαϊκισμό των διεφθαρμένων πολιτικών.

Συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα ότι εκλογές πρέπει να γίνουν όταν εξαντληθεί η τετραετία για να δημιουργηθεί μια καλή αρχή. Επειδή δεν ακούγεται ότι αυτή η κυβέρνηση των «αριστερών» σκοπεύει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα, να καθιερωθεί συνταγματικά, οι βουλευτικές εκλογές να γίνονται κάθε τετραετία.

 

Είπε ο κ. Κατρούγκαλος

Άκουσα σήμερα (3/5) στο κρατικό ραδιόφωνο, τον κ. Κατρούγκαλο να λέει ότι όσα συμφωνήθηκαν χθες με την Τρόικα και μας επιβλήθηκαν, εμείς δεν θα μπορούσαμε μόνοι μας να τα κάνουμε ποτέ! Και είχε δίκιο γιατί ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν τα κότσια να τα κάνουν.

Ποια είναι αυτά; Οι ιδιωτικοποιήσεις, η κατάργηση των «κλειστών» επαγγελμάτων, η μείωση του πλεονάζοντος αριθμού υπαλλήλων, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η κατάργηση της 25ετίας στα Σώματα Ασφαλείας και στο Στρατό, τα εφάπαξ των 150.000-350.000 ευρώ και οι μισθοί και συντάξεις πάνω από 2.500 ευρώ. Και έχουμε ακόμα και άλλα προνόμια να καταργηθούν.

Μ’ άλλα λόγια, ο κ. Κατρούγκαλος ομολόγησε την ανικανότητα της κυβερνήσεως τους. Κάτι είναι και αυτό!

 

Τέως βασίλισσα Φρειδερίκη

Μητέρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, της βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας, και της πριγκίπισσας Ειρήνης, και σύζυγος του βασιλιά Παύλου.

Γερμανίδα στην καταγωγή, υπήρξε στην εφηβεία της, μέλος της Ναζιστικής Νεολαίας του Χίτλερ, με τα πέντε αδέρφια της! Φόρεσαν και τις στολές!

Το πλήρες όνομα της ήταν Φρειδερίκη, Λουΐζα, Τύρα, Βικτωρία, Μαργαρίτα, Σοφία, Όλγα, Καικιλία, Ισαβέλλα, Χρίστα. Πριγκίπισσα του Ανοβέρου, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας, δούκισσα στο Μπράουνσβαϊγκ-Λούνενμπουργκ και ήταν 34η στη σειρά διαδοχής του αγγλικού θρόνου. Πέθανε εξόριστη στην Ισπανία σε ηλικία 64 ετών.

Αυταρχική, ήθελε να γίνεται πάντα αυτό που πίστευε η ίδια, ανακατευόταν στη διακυβέρνηση της χώρας γι’ αυτό και μισήθηκε αφάνταστα από τον λαό, που της έδωσε το προσωνύμιο «Φρίκη». Πρόσφατα διάβασα τη βιογραφία της!

 

Πολιτικές σκέψεις (1)

Παρατηρείται το πολιτικό φαινόμενο ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα φθείρεται, τη φθορά δεν την επωφελείται η ΝΔ. Υπάρχει σαφής λόγος: η ΝΔ δεν έχει δώσει ακόμα δείγματα γραφής τι μπορεί να κάνει καλύτερο απ’ ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης δεν μπορεί να «κρατά κάτω από την ίδια μασχάλη δύο καρπούζια», ούτε μπορεί να είναι και με «τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ».

Τις διπροσωπίες δεν τις συγχωρεί ο νοήμων λαός. Δεν δείχνει σοβαρό πολιτικό, η θέση του κ. Μητσοτάκη, ότι είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Και όταν πρόσφατα συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να τα κουκλωσκεπάζει. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

 

Πολιτικές σκέψεις (2)

Όσες μεταμορφώσεις και αν υποστεί το πρώην ΠΑΣΟΚ, δεν θα ξεπεράσει το 3-4% των ψήφων αν δεν ανανεωθεί πλήρως.

Η κ. Γεννηματά έγινε πρόεδρος του κινήματος χάριν του ονόματος του πατέρα της.

Εκλογές από τη βάση για νέο αρχηγό σε ιδέες και ηλικία, όλα τα παλιά στελέχη να πάνε στα σπίτια τους και να εύχονται να τους συγχωρήσει η ιστορία, το «σάπιο» κομμάτι του, που προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ, να μείνει εκεί, και τα ψηφοδέλτια να συμπληρωθούν με νέα πρόσωπα που θα εκλέξουν οι Οργανώσεις του νέου κόμματος. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey