Λίγα απ΄όλα

07/12/2018 - 12:27 Ενημερώθηκε 07/12/2018 - 12:32

Το ύψος της βροχής

Εφέτος το βροχόμετρο τοποθετήθηκε στη θέση του από την πρώτη Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι τέλος Μαρτίου του επομένου έτους. Όλες τις προηγούμενες χρονιές, η εγκατάσταση γινόταν από την πρώτη Οκτωβρίου μέχρι τέλος Μαρτίου. Υπενθυμίζω ότι μια καλή χρονιά για τις ελιές, τα οπωροφόρα και τα λαχανικά χρειάζεται 35 ίντσες και επάνω. Πέρυσι είχαμε μόνο 27. Σήμερα που γράφω 26/11 το βροχόμετρο δείχνει 11 ίντσες. Πάμε καλά!

Βιταμίνες γενικώς - Βιταμίνη Α

Τα συμπληρώματα διατροφής ενίοτε είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, ιδιαίτερα για τις μεγάλες ηλικίες. Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι είναι προτιμότερο τις βιταμίνες να τις παίρνουμε από τις τροφές παρά από τα φαρμακεία, ως χημικά σκευάσματα.

Βιταμίνη Α: Όταν το δέρμα είναι ξηρό και έχετε τριχόπτωση, όταν έχετε ανορεξία, ουλίτιδα, είναι το συκώτι και η σπλήνα μεγάλα, τότε πιθανόν έχετε έλλειψη βιταμίνης Α.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α είναι: το συκώτι, καρότα, βερίκοκα, ντομάτες, σπανάκι, πλήρες γάλα, βούτυρο, κρόκος αυγού, λιπαρά ψάρια.

 

Σημίτης - Τσίπρας

Το 2000 η κυβέρνηση Σημίτη απεφάσισε ν’ απαλείψει απ’ τις αστυνομικές ταυτότητες το θρήσκευμα. Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επικοινώνησε με την ιδιαιτέρα γραμματέα του κ. Σημίτη Μαρία Πλευράκη και ζήτησε να γίνει δεκτός ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με επιτροπή Ιεραρχών. Η απάντηση του πρωθυπουργού: «Ο Πρωθυπουργός -διαμήνυσε η ιδιαιτέρα- παρακαλεί να μεταφέρετε στην Ιεραρχία ότι επί του θέματος των ταυτοτήτων δεν υπάρχει θέμα συζήτησης και συστήνει να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων». Το θρήσκευμα εξαλείφτηκε από τις ταυτότητες γιατί ήταν καθαρά διοικητικό μέτρο και δεν είχε καμία θέση η εκκλησία. Το τι επακολούθησε απ’ το χριστεπώνυμο πλήθος είναι γνωστό! Μαζεύτηκε πλήθος υπογραφών έφεραν το λάβαρο απ’ την Αγία Λαύρα στο Σύνταγμα κλπ. κλπ. Συγκρίνετε τον κ. Σημίτη με τον κ. Τσίπρα και τις μυστικές συνομιλίες με τον κ. Ιερώνυμο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

 

Οι καλλιτέχνες

- «Ο Άνθρωπος που δουλεύει με τα χέρια είναι εργάτης. Ο άνθρωπος που δουλεύει με τα χέρια και το μυαλό είναι τεχνίτης. Ο άνθρωπος που δουλεύει με τα χέρια, το μυαλό και την καρδιά είναι καλλιτέχνης». Αντρέ Μορουά.

- Κανένας μεγάλος καλλιτέχνης δεν βλέπει τα πράγματα όπως είναι. Αν το έκανε δεν θα ήταν μεγάλος καλλιτέχνης» Όσκαρ Ουάιλντ.

 

Γιατί τον Σημίτη;

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης συνήθιζε να λέει ότι «στην καρυδιά που έχει καρύδια πετούν πέτρες». Εδώ και τέσσερα χρόνια οι Τσιπροκαμμένοι ουδέποτε αναφέρθηκαν στον βίον και την πολιτείαν της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και στον υπουργό του κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Και όμως επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή το δημόσιο χρέος έφθασε στα ύψη, οι δαπάνες της υγείας εκτοξεύτηκαν και ο δανεισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος, ως υπουργός των εσωτερικών, μονιμοποίησε όλους τους συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και επιβάρυνε τη διοίκηση με προσωπικό ανειδίκευτο και εν πολλοίς αχρείαστο. Για να μην πω κάτι άλλο! Αντιθέτως η κυβέρνηση Σημίτη έκανε τα ΚΕΠ, τη «Βοήθεια στο Σπίτι», μας έβαλε στην ΟΝΕ, τέλεσε τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Αθήνα, τη Ζεύξη Ρίου - Αντιρίου, Εγνατία οδό κλπ. Ήταν ένας εκσυγχρονιστής Πρωθυπουργός που πολλά θα μπορούσε να κάνει ακόμα αν δεν του έβαζαν τρικλοποδιές ακόμα και οι δικοί του! Αυτό τον εκσυγχρονισμό και την πολιτική ηθική του Σημίτη δεν μπορούν ν’ αντέξουν οι Τσιπροκαμμένοι.

 

Γιατί ο Σημίτης; (2)

Το 2006 δόθηκε μια κατάθεση στις γαλλικές αρχές από τον Γάλλο υπήκοο Μισέλ Ζοσερέν ο οποίος έχει αλλεπάλληλες καταδίκες στη Γαλλία και είχε πληρώσει πρόστιμα ακόμα και στην ίδια εταιρεία που εργαζόταν. Αυτό το λουλούδι της Μονεμβασιάς είχε καταθέσει γενικόλογα ότι οι αμερικανοί πήραν τελικά τη δουλειά, ασφάλειας Ολυμπιακών αγώνων, γιατί είχαν με το μέρος τους τον Πρωθυπουργό (Σημίτη) και τον υπουργό (τον τότε) Δημοσίας Τάξεως. Ενώ η δική του εταιρεία προσέβλεπε στον υπουργό Άμυνας. Μ’ αυτές τις έωλες και γενικόλογες μαρτυρίες από ένα αφερέγγυο άτομο κινήθηκε η διαδικασία κατά του Κώστα Σημίτη. Τέλος.

 

Παλαιοκομματικοί με πατέντα

«Δυστυχώς αυτοί οι εκπρόσωποι του «νέου» που δήθεν παλεύουν για ανανέωση της πολιτικής ζωής είναι βγαλμένοι από τη μήτρα του πιο χυδαίου και του πιο ζημιογόνου παλαιοκομματισμού που πέρασε από τη χώρα τα μεταπολεμικά χρόνια». Με τα μπαλώματα των επιδομάτων και μερισμάτων, με τις αναβολές περικοπής των συντάξεων και άλλα παλαιοκομματικά τερτίπια προσπαθούν ν’ αποφύγουν τη συντριβή. Η πολιτική Ιστορία διδάσκει ότι οι Παπανδρέου, Έβερτ, Μητσοτάκης, Καραμανλής, έδωσαν σε ανάλογες περιπτώσεις ότι ήθελε ο λαός, αλλά ηττήθηκαν κατά κράτος. Το ίδιο περιμένει και εσάς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey