Λίγα απ΄ όλα

14/12/2018 - 16:16 Ενημερώθηκε 14/12/2018 - 16:19

Το σχόλιο και ο σχολιογράφος

Ο σχολιογράφος δεν κάνει ρεπορτάζ ούτε γράφει άρθρα. Παίρνει συγκεκριμένες επίκαιρες ειδήσεις και τις σχολιάζει με σύντομα κείμενα για να διαβάζονται εύκολα, όπως τα τηλεγραφήματα. Τα εκτενή άρθρα χωρίς υπότιτλους αποτρέπουν τον μέσο αναγνώστη να τα προσέξει. Ο σχολιογράφος δεν κάνει ψυχογραφήματα κυρίως των πολιτικών, ούτε γενικό απολογισμό του βίου και της πολιτείας τους. Παίρνει κάποιες από τις αποφάσεις και ενέργειες τους και τις σχολιάζει. Γι’ αυτό ενίοτε για το ίδιο πρόσωπο θα διαβάσετε θετικά και άλλοτε αρνητικά σχόλια. Εκείνο που πρέπει να διακρίνει το σχόλιο είναι η αντικειμενικότητα. Το προσπαθούμε όσο γίνεται. Να λάβετε υπόψη ότι ο γράφων έχει τις αγάπες του που δεν προσπαθεί να κρύψει, τις «κακίες» του που δεν κρύβονται, τις αντιπάθειες του και τα κουσούρια του που αγαπά και προσπαθεί το προσωπικό συμφέρον να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Γράφω σε εφημερίδες και περιοδικά από το 1972 χωρίς να πληρώνομαι. Προφανώς γι’ αυτό οι εκδότες με ανέχονται! Επιδιώκω να μην τα έχω καλά με τους πολλούς γιατί κουράζει! Το τελευταίο το αφήνω στους πολιτικούς. Τέλος λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια μου πρέπει να φτάσουν στην εφημερίδα το αργότερο την Τετάρτη για να δημοσιευθούν το Σάββατο. Τις πιο πολλές φορές τα γεγονότα μας προσπερνούν.

Αυτοδιοικητικά της Λέσβου

Από τη μεταπολίτευση και δώθε όσοι ασχολήθηκαν με την πολιτική και αυτοδιοίκηση δεν ήταν ό,τι καλύτερο διαθέτει το νησί μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, τεχνίτες, αγρότες, ασχολούνταν με τα κοινά ο τόπος μας θα ήταν καλύτερος. Πιστεύω στον ιδιωτικό τομέα, είναι καλύτερος από τον Δημόσιο. Επαναλαμβάνω τις πάγιες θέσεις μου για τους επίδοξους αυτοδιοικητικούς, ενόψει εκλογών:

  1. Υλοποίηση της νότιας παράκαμψης και τη δημιουργία εμπορικού λιμανιού στην Επάνω Σκάλα.
  2. Μεταφορά του εργοστασίου της ΔΕΗ εκτός πόλεως Μυτιλήνης.
  3. Δεύτερο αεροδρόμιο στο κέντρο του νησιού.
  4. Επέκταση και διεύρυνση του λιμανιού του Σιγρίου για να μπορεί να δέχεται κρουαζιερόπλοια.

Τέλος καμπάνια συνεχής για τα τροχαία ατυχήματα, που είναι πολλά και θανατηφόρα στο νησί και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Αυτά.

Η καθαρίστρια από το Βόλο

Μια 54χρονη γυναίκα από το Βόλο, παιδί πολύτεκνης και πάμπτωχης οικογένειας, προκειμένου να διοριστεί καθαρίστρια σε νηπιαγωγείο πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου. Είχε φοιτήσει μέχρι την Πέμπτη Δημοτικού και για τη δουλειά της καθαρίστριας χρειαζόταν απολυτήριο. Το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Μαγνησίας της επέβαλε δεκαετή φυλάκιση χωρίς αναστολή, οδηγήθηκε στη φυλακή και υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Δημόσιο όσα χρήματα εισέπραξε. Αυτή είναι η ιστορία της φτωχής καθαρίστριας.

Η καθαρίστρια από το Βόλο (2)

Έπρεπε να τιμωρηθεί η πλαστογραφία; Έπρεπε οπωσδήποτε για τρεις λόγους:

  1. Οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται.
  2. Διέπραξε πλαστογραφία για να ωφεληθεί.
  3. Στέρησε τη θέση από κάποια άλλη που είχε τα προσόντα και ίσως και μεγαλύτερη ανάγκη.

Τώρα όσον αφορά το ύψος της ποινής και το αμετάκλητο δεν θέλω να πάρω θέση γιατί δεν γνωρίζω το φάκελο της δικογραφίας και δεν ξέρω και νομικά. Συναισθηματικά η ποινή της 10ετούς φυλακίσεως μου φαίνεται υπερβολική. Τα λίγα νομικά της Παντείου μου επιτρέπουν να αναθυμηθώ το σλόγκαν «η άκρα δικαιοσύνη είναι άκρα αδικία». Αυτά τα ολίγα.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ενόψει της αναθεωρήσεως του Συντάγματος πρέπει να καταργηθεί ολόκληρο το άρθρο 16 και ν’ ανοίξει ο δρόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Έχουμε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές αλλά όχι Πανεπιστήμια. Γιατί; Γιατί η συντεχνία των Πανεπιστημιακών δασκάλων δεν επιθυμεί να χάσει τα προνόμια και δεν αντέχει τη σύγκριση με τα ιδιωτικά, που σαφώς θα είναι καλύτερα. Ο κ. πρωθυπουργός στέλνει τα δύο του παιδιά στο καλύτερο ιδιωτικό σχολείο! Ο «αριστερός»!

Ιδιωτικά πανεπιστήμια (2)

Το άρθρο 16 του Συντάγματος το εισηγήθηκε ο Δ. Τσάτσος Πανεπιστημιακός και δάσκαλος του κ. Κατρούγκαλου και του κ. Βενιζέλου.

Το 1996 επί κυβερνήσεως Σημίτη δεν αναθεωρήθηκε το άρθρο γιατί Σημίτης και Βενιζέλος είναι Πανεπιστημιακοί. Επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου θα μπορούσε ν’ αναθεωρηθεί, αλλά ο πρωθυπουργός πείστηκε από τον κ. Βενιζέλο να παραμείνει ως έχει. Με αποτέλεσμα μέγας αριθμός Ελληνόπουλων να καταφεύγουν στην Κύπρο και στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και Αμερικής για να σπουδάσουν. Και να στερείται η πτωχευμένη Ελλάδα συναλλάγματος.

Έσπειραν ανέμους…

Έσπειραν, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ανέμους όταν ήταν αντιπολίτευση, εισπράττουν θύελλες και που είσαι ακόμα…. Προπηλακίστηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο, στη Μυτιλήνη, στην Καστοριά, στη Θεσσαλονίκη, στο Υπουργείο Παιδείας, στο Εργασίας. Το αίμα των τριών αθώων της MARFIN έγινε οι ερινύες τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey