Λίγα απ΄ όλα

07/06/2018 - 16:10 Ενημερώθηκε 11/10/2018 - 14:17

Μείωση βουλευτών

Ανάλογα με τον πληθυσμό που διαθέτει η χώρα, οι βουλευτές δεν έπρεπε να ξεπερνούν τους 150. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται Συνταγματική αναθεώρηση, την οποία δεν αποτολμούν ούτε οι «αριστεροί» που μας κυβερνούν. Το υπάρχον Σύνταγμα προβλέπει ότι ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο από 200 - 300. Γι’ αυτή τη μείωση δεν χρειάζεται Συνταγματική αναθεώρηση. Επομένως άνετα μπορούν να μειωθούν οι 300 βουλευτές σε 200 και αργότερα ίσως βρεθούν νέοι βουλευτές με ικανότητες να μειώσουν τον αριθμό στους 150.

Προνόμια δημοσιογράφων ΕΡΤ

Βέβαια οι δημοσιογράφοι γενικώς δεν έχουν τους μισθούς που είχαν πριν της κρίσεως, αλλά οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση διατηρούν κάτι λίγα ακόμα προνόμια ας πούμε: Μειώθηκαν οι ώρες εργασίας από 8 σε 7,5, οι μέρες ασθενείας, χωρίς χαρτί γιατρού (από τη σημαία), αυξήθηκαν από 3 σε 12 ετησίως, απαλλαγή από την εργασία από 1 σε 5 για τους συνδικαλιστές της ΠΡΟΣΠΕΡΤ και για τους Γενικούς Διευθυντές ενώ προβλέπετο Πανεπιστημιακό δίπλωμα, επεκτάθηκε και στο δίπλωμα απ’ τα ΤΕΙ. Και όλα αυτά επί των ενδόξων ημερών του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ. Πριν κρίσεως, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και Προέδρου της ΕΡΤ Παναγόπουλου, δυο δημοσιογράφοι αμείβοντο με 350.000 ευρώ έκαστος ετησίως. Είπατε τίποτα;

Οι παράμετροι του Κυπριακού

Όταν υπογράφηκε η συνθήκη της Λωζάνης, στις 24 Ιουλίου 1923, ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 8 εκατομμύρια και της Τουρκίας 10. Σήμερα ο πληθυσμός της χώρας μας είναι 11 εκατομμύρια και της Τουρκίας 80. Το τελευταίο να μην το ξεχάσετε! Στις 28/11/2002 παραγγέλθηκε έρευνα στο Ελληνικό τμήμα της Κύπρου στην τοπική διαφημιστική εταιρία Symmelro και στην Ελλαδίτικη ALCO. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το 52% του Κυπριακού λαού προτιμά δυο ανεξάρτητα κράτη (Ελληνικό και Τουρκικό) μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60 κυκλοφορούσε η φήμη ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν επιθυμούσαν ιδιαίτερα την ένωση με την Ελλάδα. Σημειώστε τα και αυτά.

Διακυμάνσεις στις τιμές του λαδιού

Οι τρεις μεγαλύτερες ελαιοπαραγωγικές χώρες στον κόσμο είναι η Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και ακολουθούν οι βορειοαφρικανικές χώρες Τυνησία, Μαρόκο και η Τουρκία. Την παγκόσμια εμπορία ελαιολάδου την καθορίζει η Ιταλία. Η Ισπανία παράγει ετησίως 1 - 1,5 εκατομμύρια τόνους ελαιολάδου, η Ιταλία 600 - 800.000 και η Ελλάδα 280 - 380.000 τόνους. Και η τιμή του λαδιού ακολουθεί τους νόμους του εμπορίου. Η μεγάλη διάθεση του προϊόντος ρίχνει τις τιμές και η μικρή παραγωγή τις ανεβάζει. Πρόσφατα στη χώρα μας έχουμε πτώση στην χοντρική διάθεση του προϊόντος διότι η Ισπανία έχει 2 εκατομμύρια τόνους προς διάθεση και η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε εισαγωγή από την Τυνησία.

Τρώτε όπως οι Έλληνες

Οι Έλληνες από την αρχαία εποχή ήταν λιτοδίαιτος λαός λόγω ανέχειας. Το ψωμί αποτελούσε συμπλήρωμα διατροφής γι' αυτό η κατανάλωση του ήταν μεγάλη μέχρι και σήμερα. Η βασική διατροφή τους ήταν η μεσογειακή δίαιτα, λάδι, λαχανικά, όσπρια, πολλά φρούτα και λίγο άσπρο κρέας. Βοδινό κρέας έτρωγαν σπάνια και μόνο στις θυσίες των αρχόντων. Την τελευταία εικοσαετία η Μεσογειακή δίαιτα μελετήθηκε από τα τμήματα διατροφής των Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων και την βρήκαν την πλέον υγιεινή. Του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ είναι το σλόγκαν «τρώτε όπως οι Έλληνες»  και έκαναν τη μεσογειακή δίαιτα παγκοσμίως γνωστή.

Τρώτε όπως οι Έλληνες (2)

Η διατροφή είναι τροφή και φάρμακο. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1941 - ‘44 στο νησί μας θεραπεύτηκαν από μόνα τους τα έλκη στομάχου λόγω αναγκαστικής αλλαγής διατροφής. Οι Γερμανοί κατακτητές για να κάμψουν το ηθικό των Ελλήνων επέβαλαν την «πείνα» αλλοτριώνοντας τα προϊόντα που παρήγατε το νησί, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι άνθρωποι μας δεν πείνασαν γιατί είχαν το λάδι, το γάλα, τα ψάρια, τα λαχανικά και φρούτα που έκρυβαν από τον κατακτητή. Επέζησαν και θεραπεύτηκαν! Λόγω της διατροφής οι Έλληνες με τους Ιάπωνες και μια φυλή του Καυκάσου είναι από τους λαούς που ζουν πολλά χρόνια. Τί γίνεται σήμερα; Στην Κύπρο ποσοστό 43% των αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας έως 9 ετών, είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Η Ελλάδα, Ισπανία και η Ιταλία έχουν ποσοστά που ξεπερνούν το 40%. Η μεσογειακή δίαιτα μετακόμισε στη Βόρεια Ευρώπη και Αμερική.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey