Κυριάκος Μητσοτάκης του Κωνσταντίνου

11/04/2019 - 10:55

Τον κ. Μητσοτάκη ως αρχηγό της ΝΔ τον είδα θετικά και γενικώς τα σχόλια και οι αναφορές στο πρόσωπό του δεν τον αδικούν, απλώς δεν τον εμπιστεύομαι ακόμα. Διεκδίκησε την αρχηγία της ΝΔ με αντίπαλο τον κ. Μεϊμαράκη και ήρθε πρώτος, παρόλο που δεν είχε τις ευχές και την υποστήριξη των βαρόνων του κόμματος και των καραμανλικών. Τον Μητσοτάκη έκανε αρχηγό της ΝΔ η βάση του κόμματος, ο απλός ψηφοφόρος. Αυτό με εξέπληξε.

Ως υπουργός του Σαμαρά έλαβε ορισμένες αποφάσεις που δυσαρέστησαν τα λαμόγια όλων των κομμάτων και ανακάλυψε τα πλαστά πτυχία κλπ κλπ. Ως αρχηγός της ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κόμμα στα ευρωπαϊκά πλαίσια με στέρεες αρχές και δομές, αλλά συναντά αντιδράσεις απ’ την παλιά φρουρά, την αμαρτωλή.

Κυριάκος Μητσοτάκης του Κωνσταντίνου (2)

Στην προεκλογική καμπάνια του αδικοχαμένου Προέδρου Κένεντι υπήρχε σε μια πόλη ένα πλακάτ που έγραφε: «Σε αγαπούμε γιατί έχεις εχθρούς». Ο Πρόεδρος σταμάτησε το κοίταξε και χαμογέλασε. Παρόλο ότι δεν έχω ψηφίσει ποτέ τη ΝΔ, ούτε και τώρα θα την ψηφίσω, τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον συμπαθώ αλλά δεν τον εμπιστεύομαι ακόμα, επαναλαμβάνω.

Διάβασα τα απομνημονεύματα του πατέρα του, τον πρώτο τόμο, που υπαγόρευσε στον Αλέξη Παπαχελά. Για την αποστασία του 1965 έγραψε ό,τι του συνέφερε και υπεραμύνθηκε του ρουσφετιού. Ας μην ξεχνάμε ότι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την Ντόρα Μπακογιάννη και λιγότερο τον Κυριάκο τους σιτίζει ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα, όπως τους τρεις Παπανδρέου και όλους σχεδόν τους Καραμανλήδες. Τουτέστιν είναι οι επαγγελματίες της πολιτικής που διαφεντεύουν αυτόν τον δύσμοιρο τόπο επί σειρά ετών και έχουν τεράστιες ευθύνες.

Όλους αυτούς τους θεωρώ υπαίτιους για την κακοδαιμονία αυτού του τόπου.

Τι δεν μ’ αρέσει στον κ. Μητσοτάκη

Η παράταξή του είναι συμμέτοχη στην οικονομική και ηθική κατάρρευση της χώρας. Δεν είδα να γίνεται μια αυστηρή εποικοδομητική αυτοκριτική χωρίς αναστολές και εκπτώσεις. Από το 2004 μέχρι το 2009 τη χώρα κυβέρνησε ο Κώστας Καραμανλής και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το χρέος και ο δανεισμός ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και οι διορισμοί των συμβασιούχων επιβάρυναν τον προϋπολογισμό με εκατομμύρια ευρώ. Το κυριότερο, η δημόσια διοίκηση είχε πλεονάζον προσωπικό. Ωστόσο δεν είδα αυτοκριτική για την περίοδο αυτή. Χαϊδέψατε τ’ αυτιά του πόπολου με τις προσλήψεις για να πάρετε τις ψήφους του, ως παλαιοκομματικοί που είσαστε. Υπάρχουν ορισμένοι φιλόδοξοι πολιτευτές, ανεπαρκείς το πλείστον, οι οποίοι μετακινούνται από κόμμα σε κόμμα προκειμένου να βρίσκονται με την κυβέρνηση. Αυτά τα πολιτικά λαμόγια τα αγκαλιάζετε και τα εντάσσετε στο κόμμα σας. Μέγα λάθος.

Τι περιμένω απ’ το νέο πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

Επιγραμματικά και αξιολογικά: Να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αφού αναδιοργανωθεί η αστυνομία και ασχοληθεί με το κυρίως έργο της. Δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες να πληρώσουν ιδιώτες αστυνομικούς, αν κινδυνεύουν.

Να αποσυρθούν οι αστυνομικοί που ακολουθούν τους τέως υπουργούς, προέδρους Βουλής, τέως βουλευτές κ.λπ. και να διατεθούν σε επιχειρησιακές μονάδες. Ακόμα και εν ενεργεία βουλευτές και περιφερειάρχες αν κινδυνεύουν από το λαό που τους εμπιστεύτηκε να παν στα σπίτια τους. Να ενισχυθεί η περιφρούρηση των δικαστών, αυτοί κινδυνεύουν.

Οικονομία: Όταν εξασφαλίσουμε πρώτα την εσωτερική ασφάλεια θα έρθουν και οι επενδύσεις. Περισσότερα για τον τομέα αυτόν δεν ξέρω να σας πω. Έχω διαβάσει το οικονομικό σας πρόγραμμα.

Παιδεία: Επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου που ήταν καθολικής αποδοχής και να βρεθεί τρόπος να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να καταργηθούν τα ΤΕΙ σε πόλεις που δεν προσέρχονται φοιτητές και να μεταφερθούν σε πόλεις που λειτουργούν άλλα ΑΕΙ.

Δημόσια Διοίκηση: Αξιολόγηση και αξιοκρατία. Εκσυγχρονισμός. Η Εσθονία μας δίνει παραδείγματα. Τέλος να γίνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, όσο επώδυνες και αν είναι για ορισμένους. Αν είστε αποφασισμένος και έχετε και την υποστήριξη του κόμματός σας αυτό θα φανεί το πρώτο εξάμηνο. Μην απελπίσετε τους πολίτες με κοινωνική συνείδηση.

Δικαιοσύνη: Δεν έχω παράπονο γενικότερα από το αδέκαστο των αποφάσεων των δικαστών μας. Η απόδοσή όμως της δικαιοσύνης μέχρι να τελεσιδικήσει αργεί απαράδεκτα, χρόνια τώρα. Στο σημείο αυτό υπεύθυνοι είναι όλοι οι διάδικοι, αλλά προπάντων οι δικαστές. Πρέπει να βρεθεί ένας πάγιος τρόπος να ρυθμίζονται οι αποδοχές των δικαστών, γιατί ό,τι συμβαίνει εδώ και δεκαετίες είναι απαράδεκτο και προκαλεί. Η ηγεσία της δικαιοσύνης να εκλέγεται από τους ίδιους. Μετά τη συνταξιοδότηση τους οι δικαστές να μην έχουν το δικαίωμα να δικηγορούν, όταν νέοι δικηγόροι εργάζονται για 400 ευρώ μηνιαίως.

Εκκλησία: Πλήρης διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Για το καλό της. Η μισθοδοσία των κληρικών διακανονίζεται. Αλλά όλα τα μυστήρια θα εκτελούνται δωρεάν μέσα στα πλαίσια της λογικής και αλληλοκατανόησης.

Το «φακελάκι»: Καταδικάζω απερίφραστα τους γιατρούς που ζητούν επιπλέον αμοιβή προκειμένου να κάνουν τα καθήκοντά τους. Δεν σέβονται τον όρκο του Ιπποκράτη που έχουν δώσει, ούτε έχουν αξιοπρέπεια. Οι «φακελάκηδες» χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σ’ αυτούς που ζητούν το «φακελάκι» πριν την επέμβαση και οι δεύτεροι που το δέχονται, χωρίς να το ζητήσουν. Οι πρώτοι είναι καταδικαστέοι, οι δεύτεροι αξιοκατάκριτοι. Αλλά φταίνε και οι ασθενείς και οι συγγενείς τους που απερίσκεπτα συμμετέχουν σ’ αυτή την άθλια συναλλαγή. Ωστόσο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ουδείς γιατρός μού ζήτησε φακελάκι αλλά ούτε και από συγγενικό μου πρόσωπο. Έχω τη γνώμη ότι το πλείστον των γιατρών τιμά τον όρκο του.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey