ΚΤΕΟ δημόσια και ιδιωτικά

16/06/2021 - 11:21 Ενημερώθηκε 17/06/2021 - 11:38

Άσχημες οι εμπειρίες μου απ' το Δημόσιο ΚΤΕΟ στη Λάρσο. Με την ίδρυση του πριν χρόνια, στελεχώθηκε με τεχνικό και διοικητικό προσωπικό με κομματικά κριτήρια, μ' ότι αυτό συνεπάγεται. Αποτέλεσμα μετά την ίδρυση των ιδιωτικών ΚΤΕΟ τα δημόσια εγκαταλείφτηκαν από έλλειψη πελατείας! Στα δημόσια ΚΤΕΟ εκτός από την τεχνική ανεπάρκεια του προσωπικού, οι οδηγοί αντιμετώπιζαν την αλαζονεία και την αγένεια των εργαζομένων. Θα σταθώ εδώ γιατί υπάρχουν και άλλα γνωστά τοις πάσι που δεν έχω χώρο για να θίξω τώρα...

ΚΤΕΟ Δημόσια και Ιδιωτικά (2)

Στις 30 Μαΐου πήγα το φορτηγάκι μου στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ της Παγανής. Το προτιμώ από τότε που δημιουργήθηκε για τον τεχνικό έλεγχο και των δύο αυτοκινήτων μου. Μου όρισαν συγκεκριμένη ώρα ακρίβειας που μ' εντυπωσίασε. Όπως όταν εμβολιάστηκα στο "Βοστάνειο" μ' εντυπωσίασε το 12.55 ακριβώς! Ο χώρος μέσα στο κτίριο πεντακάθαρος, τα προστατευτικά μέτρα για την πανδημία εμφανή. Οι δύο διοικητικές υπάλληλοι λιγόλογες, συμπαθητικές και επαγγελματίες. Ο τεχνικός έλεγχος διαπίστωσε σοβαρή βλάβη στο σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου μου.

Τεχνικός: «Θα το πάρετε θα το διορθώσετε και θα μου το φέρετε το αργότερο σ ' ένα μήνα. Δεν θα σας καθυστερήσουμε». Τα έκανα όλα με ευχαρίστηση, γιατί αυτό το σκοπό εξυπηρετεί ο τεχνικός έλεγχος. Γινόμαστε συνειδητοί πολίτες σιγά σιγά πιστεύω. Μια παρατήρηση: Πέριξ του κτιρίου και προς τη νότια πλευρά υπάρχουν παρτέρια με θάμνους βοτάνων αφημένα στο έλεος της φύσεως. Ρίξτε σπλαχνική τη ματιά σας, μη χαλάτε την καλή εικόνα της επιχείρησης με μικρολεπτομέρειες.

Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας

Κύριε Πλακιωτάκη την Πέμπτη 3ης τρέχοντος μηνός είδα στην τηλεόραση ένα φαινόμενο γνωστό απ' τα παλιά που μ' έκανε να ντρέπομαι ως πολίτη. Μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, υποθέτω του ΚΚΕ, είχαν στηθεί μπροστά στον καταπέλτη του πλοίου και απαγόρευαν την επιβίβαση των επιβατών. Και πλήθος επιβατών «μοιραίοι και άβουλοι κι όλοι αντάμα προσμένοντας ίσως κάποιο θάμα». Η απεργία κ. Πλακιωτάκη είχε κριθεί παράνομη από τα δικαστήρια και σεις δεν το αξιοποιήσατε εγκαίρως. Βεβαίως το δικαίωμα της απεργίας είναι σεβαστό. Αλλά και η παρακώληση των συγκοινωνιών είναι αδίκημα παράνομο και διώκεται. Δεν μπορούν ισχνές μειοψηφίες και συντεχνιακές ομάδες να προκαλούν το κοινωνικό σύνολο αβρόχοις  ποσί. Η βαριά βιομηχανία είναι ο τουρισμός, αλλά με τέτοια φαινόμενα εκτίθεται η χώρα διεθνώς. Να απεργήσουν οι εργαζόμενοι, να διεκδικήσουν και να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους, αλλά όχι κλείνοντας τους δρόμους, κατεβάζοντας τους διακόπτες της ΔΕΗ απ' τους Φωτόπουλους παλιά, εμποδίζοντας τα πλοία ν' αναχωρήσουν. Κύριε Υπουργέ χαϊδεύοντας αυτιά και με μεσοβέζικες λύσεις δεν γίνεσαι αγαπητός ούτε κερδίζεις ψήφους. Ο λαός δεν ξεγελιέται όπως παλιά.

Το "δεκανίκι" του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Καμμένος ο γνωστός, που μας αποκάλυψε τους "ψεκασμένους", τους "συνωμοσιολόγους" και τα πάσης φύσεως "ψώνια", το "δεκανίκι" του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ταξίδεψε στη γειτονική Σερβία για να εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο "Σπούτνικ". Υποθέτω ότι μετά τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα και τους θερμούς εναγκαλισμούς απέκλινε προς την αριστερά! Έρμη χώρα!

Ευχαριστίες

Ευχαριστώ τον κ. Παναγιώτη Σκορδά  φιλόλογο καθηγητή και συνεργάτη του "Εμπρός" για τα βιβλία που μου έστειλε και είναι:

1.«Σελάνα» του Τάκη Θεοδωροπούλου εκδόσεις Μεταίχμιο.

  1. «Η ραπτομηχανή» της Ναταλίας Fergie εκδόσεις Διόπτρα
  2. «Επαναστάσεις- όταν οι λαοί γράφουν ιστορία» των Chartreux, Chirio, Larrere, Lemire, Palieraki, εκδόσεις Διόπτρα.

Ψήφος στους απόδημους Έλληνες

Το 1975 στην Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή η Ελληνική αριστερά και ιδιαίτερα το ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση του Καραμανλή, να δίνει εντολή και όχι απλή ευχέρεια στο Σύνταγμα, οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο καταγωγής τους. Σήμερα 56 χρόνια μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έβαλαν του κόσμου τις «τρικλοποδιές» στο νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή για να εμποδίσουν στο ελάχιστο τη συμμετοχή των αποδήμων στις κάλπες. Πιστεύουν ότι οι περισσότεροι απόδημοι δεν ανήκουν στους ψηφοφόρους τους. Αυτό λέγεται πολιτικός αμοραλισμός.

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Πάγια αρχή της στήλης και του γράφοντα είναι στις αυτοδιοικητικές εκλογές όλων των βαθμίδων να ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής για να μάθουν επιτέλους οι Έλληνες να συνεργάζονται. Ο εκλογικός νόμος που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Με το νέο νόμο που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση Δήμαρχος και Περιφερειάρχης μπορεί να εκλεγεί και με το 43%, η θητεία των αυτοδιοικητικών αρχόντων διαρκεί μια πενταετία και αναστέλλεται η επαγγελματική ιδιότητα του Περιφερειάρχη όσο διαρκεί η θητεία του. Άποψή μας είναι ότι για την εκλογή Δημάρχων κλπ. να ισχύει το 50%+ 1, να υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τους κοινοτάρχες και απλή αναλογική.

Παράλειψη

Έγραψα τις προάλλες πεντέξι βασικά έργα υποδομής που χρειάζεται το νησί για να αντικρύσει με αισιοδοξία το μέλλον και ξέχασα ν' αναφέρω τη Νότια παράκαμψη της πόλης, και δυο κολυμβητήρια. Τα άλλα είναι: εμπορικό λιμάνι, μεταφορά εργοστασίου ΔΕΗ, δεύτερο αεροδρόμιο στην ενδοχώρα του νησιού, δύο κλειστά γυμναστήρια, επέκταση και εκβάθυνση του λιμανιού του Σιγρίου, αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καλλονής για να εξυπηρετεί το βόρειο τμήμα του νησιού. Χρόνια και χρόνια ζητώ από τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες του νησιού να ασχοληθούν με τα παραπάνω έργα υποδομής, χωρίς ανταπόκριση. Πιστεύω να ζήσω μερικά χρόνια ακόμα για να δω τον αυτοδιοικητικό άρχοντα που θα κάνει πράξη μερικά απ' αυτά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey