Κοιλιοκάκη

17/03/2021 - 11:32

 

Το 1999 μου παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα: έχανα βάρος, δεν είχα όρεξη και η ευκοιλιότητα δεν σταματούσε με τίποτα. Από τα 95 κιλά είχα μείνει 68. Έμοιαζα σαν σκιάχτρο, που έβαζαν παλιά στα μποστάνια για να διώχνουν τις κάργιες! Πρώτα πήγα σ’ έναν παθολόγο στον Παπάδο, καλό γιατρό με σπουδές στην Ιταλία. Μου έδωσε φαρμακευτική αγωγή για την ευκοιλιότητα και μου είπε να περάσω σε δεκαπέντε ημέρες! Αφού δεν παρουσίασα καμία βελτίωση  με παρέπεμψε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο για τα περαιτέρω. Ήμουν 61 ετών.

Κοιλιοκάκη (2)

Στο «Βοστάνειο» οι ιατροί μου έκαναν με ευσυνειδησία και επαγγελματικό ενδιαφέρον όλες τις ιατρικές εξετάσεις που μπορεί να κάνει ανθρώπινο ον. Αιματολογικές ευρέως φάσματος, αξονικές, μαγνητικές, κολονοσκόπηση, πνευμονολογικές κλπ. Τέλος αποφάνθηκαν ότι έχω άμμο στη χολή και όταν την βγάλουμε η υγεία μου θα αποκατασταθεί. Μάλιστα ο αγαπητός Αχιλλέας Γλεντής γνωστός μου από παλιά, μου όρισε ραντεβού κάποια Τρίτη για επέμβαση.

Κοιλιοκάκη (3)

Δεν είχα απελπιστεί, το ηθικό μου ήταν ακμαίο αλλά το σώμα μου δεν ανταποκρινόταν. Κάτι απροσδιόριστο μου έλεγε ότι έπασχα από κάτι άλλο. Έφυγα για την Αθήνα και εισήχθην στο πρώτο νοσοκομείο του ΙΚΑ Αθηνών στα Μελίσσια Αττικής. Προτίμησα το συγκεκριμένο νοσοκομείο για δύο κυρίως λόγους:

Α) Κατά πληροφορίες είχε καλό γαστρεντερολογικό τμήμα και β) η πρόεδρος του Νοσοκομείου Πασόκα του κερατά τότε, ήταν συγγενής της γυναίκας μου. Αφού κοίταξαν τις εξετάσεις που προσκόμισα από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και αφού μου έκαναν 5-6 δικές τους κατέληξαν: Τα συμπτώματα που έχεις είναι κοινά με τις παρακάτω ασθένειες:

Α) Καρκίνος β) ασθένεια του Κρόουν 3) Κοιλιοκάκη και δύο άλλες ακόμα που δεν είχα ακούσει μέχρι τότε και δεν θυμάμαι τώρα.

Κοιλιοκάκη (4)

Με την εις άτοπον απαγωγής άρχισαν ν’ αποκλείουν μια μια από τις πέντε ασθένειες και σε είκοσι μια ημέρες απ’ την εισαγωγή μου στο νοσοκομείο διαπίστωσαν ότι η αλλεργία που πάσχω λέγεται «κοιλιοκάκη» και είναι η δυσανεξία στην γλουτένη. Η κοιλιοκάκη είναι παιδική ως επί το πλείστον ασθένεια και σπάνια  παρουσιάζεται σε ηλικιωμένους. Είναι κληρονομική, την είχε κάποιος πρόγονος μου και εγώ θα την κληρονομήσω στους επιγόνους μου. Ως εκ τούτου και εφ’ όρου ζωής δεν θα τρώω ότι προέρχεται από το σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και βρώμη και δεν θα πίνω μπύρα, ουίσκι και βότκα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά απ’ τα απαγορευμένα προϊόντα χωρίς γλουτένη και με τη βοήθεια της συζύγου και των παιδιών μου πορεύομαι έκτοτε χωρίς προβλήματα. Υπήρξα αναλυτικός γιατί μου το ζήτησε φίλος αναγνώστης ομοιοπαθής.

Κυβέρνηση - αντιπολίτευση

Ας γυρίσουμε εξήντα χρόνια πίσω. Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή της ΕΡΕ, αντιπολίτευση Ένωση Κέντρου με αρχηγό τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου. Η αντιπολίτευση πρότεινε στην κυβέρνηση σχέδιο νόμου πλήρως τεκμηριωμένο, να δοθεί για πρώτη φορά ελάχιστη αγροτική σύνταξη στους αγρότες άνω των 65 ετών. Σας ενημερώνω ότι οι αγρότες της κατηγορίας αυτής ανέρχονταν τότε σε 365.000, η μηνιαία σύνταξη θα ήταν 500 δραχμές και η πρόταση της αντιπολίτευσης προέβλεπε λεπτομερώς που θα ευρεθούν τα αναλογούντα κονδύλια. Η κυβέρνηση της ΕΡΕ ενώ αρνήθηκε την πρόταση της αντιπολίτευσης στις 20/7/1961 δημιούργησε τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων και την 1/7/1962 δόθηκαν οι πρώτες αγροτικές συντάξεις. Τέτοια κυβέρνηση και τέτοια αντιπολίτευση θέλω ως πολίτης. Να συνεννοούνται και να ομονοούν όπου πρέπει, για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Μάνος Χατζηδάκης

Κάποιοι «αριστεροί» απεκάλεσαν το Μάνο Χατζηδάκη φασίστα… Χατζηδάκης: «Ας είμαι και φασίστας φτάνει να μην είμαι σαν εσάς». Χωρίς σχόλια.

Της δικαιοσύνης

Είμαστε λαός που μας αρέσουν οι αντιδικίες. Πολλές φορές οι αντιδικίες οδηγούνται στα δικαστήρια για να επιλυθούν. Η τάση μας προς επίλυση των διαφορών ενώπιον της δικαιοσύνης έχει ως συνέπεια να χρονίζουν προς εκδίκαση πλείστες όσες διαφορές, ποινικές και αστικές. Τελευταία απόδειξη η δίκη της Χρυσής Αυγής η εκδίκαση της σε πρώτο βαθμό κράτησε πέντε χρόνια! Την τελευταία πενταετία όμως παρατηρείται κάμψη της δικομανίας στατιστικώς. Τα στοιχεία προέρχονται από  το υπουργείο Δικαιοσύνης:

Στα Πρωτοδικεία το 2014 εισήχθησαν 342.539 υποθέσεις. Το 2019 200.010 και το 2020 126.864.

Ειρηνοδικεία: το 2018 εισήχθησαν 218.682, το 2019 195.480 και το 2020 99.895.

Συμβούλιο Επικρατείας: Το 2016 εισήχθησαν προς εκδίκαση 4.675, το 2019 3.521, το 2020 2.305. Κάτι κινείται φίλοι αναγνώστες προς την ορθή κατεύθυνση.

ΑΤΜ Εθνικής Παπάδου

Το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας Παπάδου από 2-4 Μαρτίου ήταν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πελάτες που έρχονταν ακόμα και από το Κάτω Τρίτος 8 χιλιόμετρα απόσταση. Μήπως βαρέσατε διάλυση; Η απενεργοποίηση των ΑΤΜ της Εθνικής, συμβαίνει και σ’ άλλα διαμερίσματα του νησιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey