Καρπός του αγώνα της επιτροπής για το σπάσιμο του Δήμου Τέρατος Λέσβου, ο Δυτικής Λέσβου

12/06/2019 - 10:49

Οι επιμηθείς έχουν το πλεονέκτημα να ομιλούν εκ του ασφαλούς. Μετά την επιτυχή έκβαση γεγονότος, πρωτοακούγεται η λαλιά τους, καλολογώντας, υποδεικνύοντας, ακόμη και θριαμβολογώντας. Μάλιστα υπάρχουν και κάποιοι που ενώ στο παρελθόν ήταν ενάντιοι, μετά την επιτυχία γίνονται υπέρμαχοι του επιτευχθέντος.

Τουναντίον, οι προμηθείς είναι εκείνοι που ως μπροστάρηδες ξεκινούν και μάχονται πολλές φορές για το άμεσα ακατόρθωτο, έχοντας απέναντί τους, τους βολεμένους, τους από ωχαδερφισμό διεπόμενους, τους αδιάφορους, τους κατά Θουκυδίδη «μη πολίτες».

Για άλλη μια φορά στη ζωή μου σεμνύνομαι για τη επιτυχία μας. Την επιτυχία της Επιτροπής Αγώνα, να σπάσει o ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ. Ένας αγώνας που ξεκίνησε προ της δημιουργίας αυτού, την Άνοιξη του 2010, που ολοκληρώθηκε στις 2/6/2019, όταν η κάλπη έβγαλε Δημαρχιακή Αρχή και Δήμαρχο στο νεότευκτο Δήμο μας, τον «Δυτικής Λέσβου».

Αγώνας, που έγινε με πίστη και συνέπεια για εννιά ολόκληρα χρόνια, αδιάλειπτα. Μία αναδρομή από το σημείο της κυοφορίας του εγκλήματος αυτού κατά του νησιού μας, θα καταδείξει το συνειδητό, συνεπή, μαζικό και τελικά αποτελεσματικό αγώνα μας.

Φθινόπωρο του 2009

Η τότε νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου προχωρά στη ριζική αλλαγή της αυτοδιοικητικής δομής, με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Στη σχετική διαβούλευση, έχοντας το απαιτούμενο πολιτικό αισθητήριο για το τεκταινόμενο ανοσιούργημα της καταστροφής του νησιού μας, βγαίνουμε ως «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» και βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ». Τούτο σε πείσμα του τοπάρχη Υπουργού μας και των συν αυτώ, που καταχέριζαν τους όποιους αντιτίθεντο στο κυβερνητικό αυτό έγκλημα κατά της Λέσβου.

Νοέμβριος 2010

Οι δημοτικές εκλογές βάσει της επιβληθείσας «Καλλικρατείου» αρχιτεκτονικής γίνονται στο νησί μας για το δημιουργηθέντα μοναδικό δήμο, τον ΛΕΣΒΟΥ και έτσι αρχίζει η αιχμαλωσία του νησιού στον επιβληθέντα Μυτιληνοκεντρισμό.

2010 - 2014

Η δημαρχιακή περίοδος του Δήμου «Τέρατος» τελειώνει, με κοινή πεποίθηση όλων των Λέσβιων «το αδιοίκητο και όχι απλά το κακοδιοίκητο» αυτού. Του μεγαλύτερου σε έκταση (~1.600 τ.μ.) Δήμου της χώρας. Η οπερετική κίνηση στη Βουλή ταγών του νησιού, την Άνοιξη 2014 δεν επιφέρει το ποθούμενο κι έτσι οι εκλογές του Μαΐου γίνονται πάλι με το Δήμο Λέσβου άσπαστο.

Ιούνιος 2014

Μετά τούτα , στα πλαίσια του «ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» δημιουργείται κίνηση Λεσβίων της Αθήνας που συντάσσει ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ. Τούτη, επεξεργάστηκε η ομάδα, Α.Εμμανουήλ καθ. της Φιλοσοφίας του Δικαίου, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, ο γράφων το παρόν, κ.αλ. και δημοσιοποιήθηκε στο Λεσβιακό Λαό.

Ιούνιος 2014

Με τη δημοσίευση της διακήρυξης αυτής, δημιούργησα στο f.b. την ομώνυμη ομάδα «ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ» της οποίας μέλη υπήρξαν πλείστοι όσοι ενεργοί Λέσβιοι πολίτες. Τούτη, σημαντικά βοήθησε τις ενέργειες, προσπάθειες, σκέψεις μας, συμβάλλοντας τελικά στην επίτευξη του στόχου μας.

2016 Φθινόπωρο

Με δεδομένο ότι ψηφισθέν τότε νομοσχέδιο για την Τ.Α. δεν περιελάμβανε το ΣΠΑΣΙΜΟ του Δήμου Λέσβου, ενεργοποίησα τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών στη Διακήρυξη μας. Οι συναγωνιστές Δ. Ψωμαδέλλης, Κ. Αχλώπτας, Θ. Ανδριώτης από την Άντισσα, Ερεσό, Μήθυμνα αντίστοιχα αρχικά, συνέβαλαν στη συγκέντρωση ενός ευαρίθμου συνόλου υπογραφών. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Μ. Κωσταντιδέλλης, που απ’ το Μεσότοπο, Άγρα, Πέτρα κ.λπ. συγκέντρωσε πάνω από χίλιες υπογραφές. Ο τελευταίος δε, βιώνοντας την παντελή αδράνεια, ουσιαστικά «νιρβάνα» των πραγμάτων, παρότρυνε τους συμπατριώτες μας να συστρατευθούν μαζί μας. Τελικά στην παρότρυνσή του αυτή ανταποκρίθηκαν όλοι εκείνοι που με επικεφαλής τον Α. Ελευθερίου αποτέλεσαν τη σχετική συντονιστική επιτροπή.

Οι ως τότε συγκεντρωνόμενες υπογραφές (περί τις 4.000) με τις πρέπουσες συνοδευτικές επιστολές μου(9 τον αριθμό) κατατίθεντο στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Άνοιξη 2017

Δημιουργείται η προαναφερθείσα συντονιστική.

Τότε, η προσπάθεια μεγιστοποιείται συγκεντρώνοντας περίπου 5.500 ακόμη υπογραφές που μαζί με τις προαναφερθείσες 4.000 παραδίδονται απ’ την συντονιστική, στον Γεν. Γραμματέα Εσωτερικών που για υπηρεσιακούς λόγους βρέθηκε στη Λέσβο. Τούτος υπόσχεται την ικανοποίηση του αιτήματός μας.

2018

Η αναμονή της υλοποίησης της υπόσχεσης, μεγάλη. Δεν μένουμε όμως αδρανείς, συνεχίζουμε την προσπάθεια απευθυνόμενοι παράλληλα στον Πρωθυπουργό.

Μάρτης 2019

Η Βουλή, επί τέλους, ψηφίζει το ΣΠΑΣΙΜΟ του Δήμου Τέρατος. Έτσι έχουμε καταφέρει το ποθούμενο δηλ. οι εκλογές του 2019 να γίνουν με περισσότερους του ενός Δήμους. Τους, Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

26.5 και 2.6.2019

Η επιτυχία μας να σπάσει ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ως προαναφέρθηκε, στην πράξη ολοκληρώθηκε το βράδυ 2.6.2019 με τη θεσμοθετημένη δημοκρατική διαδικασία της κάλπης.

Τώρα ο Δήμος μας, ο ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ είναι πια πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι επίσης η πρώτη ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ μας αρχή. Πιστεύω ότι όλοι όσοι εξελέγησαν είναι οι αριστείς του τόπου μας και υπό τη ΔΗΜΑΡΧΙΑ του άξιου Τ. Βέρρου, ο καθημαγμένος απ’ τον επί εννιά ολόκληρα χρόνια Μυτιληνοκεντρισμό τόπος μας και την «Καλλικράτειο» αιχμαλωσία του θα βρει το δρόμο της ανάπτυξης και ευημερίας για το καλό των κατοίκων του, όλων μας.

Θα απαιτηθεί βέβαια τιτάνια προσπάθεια για να μπορέσουν τα χωριά μας να «αναστηθούν» απ’ την υπανάπτυξη, τη μιζέρια και το δημογραφικό μαρασμό.

Ασφαλώς, η αρχή πια έγινε. Θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε πως αξίζαμε να έχουμε το δικό μας Δήμο.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey