Καμάλα Χάρις- Αντιπρόεδρος ΗΠΑ

12/02/2021 - 10:47

Γερουσιαστής Καλιφόρνιας. Είναι 55 ετών, ο πατέρας της κατάγεται από την Τζαμάικα και η μητέρα της από την Ινδία. Γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Υπηρέτησε ως υπουργός Δικαιοσύνης της Καλιφόρνιας και ομοσπονδιακή εισαγγελέας στο Σαν Φρανσίσκο. Για να θέσεις υποψηφιότητα για Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος ΗΠΑ, πρέπει υποχρεωτικά να έχεις γεννηθεί σε αυτή τη χώρα. Η θητεία του Προέδρου διαρκεί το ανώτερο δυο τετραετίες και είναι ένα προσοδοφόρο επάγγελμα. Σήμερα η σύνταξη του προέδρου ανέρχεται σε 221.400 δολάρια ετησίως και 1 εκατομμύριο επιπλέον για επιδόματα, ταξίδια, γραφείο κλπ. Από το 2000 μέχρι σήμερα οι τέσσερις εν ζωή αμερικανοί πρόεδροι Κάρτερ, Μπους, Κλίντον, Ομπάμα επιβάρυναν το αμερικανικό δημόσιο με 56 εκατ. δολάρια. Σ’ άλλο σχόλιο τα υπόλοιπα.

Δομίνικος Θεοτοκόπουλος

Είναι παγκοσμίως γνωστός με το όνομα Ελ Γκρέκο. Οι μορφές των πινάκων του ήταν κάτοικοι του Τολέδο όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια του. Θεωρείται ένας απ’ τους καλύτερους ζωγράφους παγκοσμίως. Ένας ομότεχνος του θαυμάζοντας τον πίνακα «Το Τολέδο στην καταιγίδα» είπε: «Πατάς τους νόμους δεν είναι αυτό τέχνη, ξεπερνάς τα σύνορα της λογικής, μπαίνεις στην παραφροσύνη». Και ένας ιεροεξεταστής του Τολέδο συμπλήρωσε: «Δεν μ’ αρέσουν οι άγιοι που ζωγραφίζεις μήτε οι άγγελοι σου δεν σε κάνουν να προσεύχεσαι, σε κάνουν να θαυμάζεις. Η ομορφιά μπαίνει εμπόδιο ανάμεσα στη ψυχή μας και στο Θεό». Και τα δύο θεϊκά…

Δέησις (ποίημα)

Η θάλασσα στα βάθη της πήρ’ έναν ναύτη

Η μάνα του, ανήξερη πιαίνει κι ανάφτει

Στην Παναγιά μπροστά ένα υψηλό κερί

Για να επιστρέψει γρήγορα και ναν’ καλοί καιροί

Και όλο προς τον άνεμο και δέεται τ’ αυτί

Αλλά ενώ προσεύχεται και δέεται αυτή,

Η εικών ακούει, σοβαρή και λυπημένη

Ξεύροντας πως δεν θάλθει πια ο υιός που περιμένει.

Κωνσταντίνος Καβάφης

 

Για την τηλεόραση

«Η τηλεόραση είναι μια εφεύρεση που σου επιτρέπει να διασκεδάσεις στο σαλόνι σου με ανθρώπους που δεν θα δεχόσουν ποτέ στο σπίτι σου» υπέροχο! Ντέιβιντ Φρόστ- δημοσιογράφος

Τζώρτζ Μπους - πρώην Πρόεδρος ΗΠΑ

«Το 2003 ο G.W. Μπους ανακοίνωσε στον Μαχμούτ Αμπάς ότι ο θεός του έδωσε εντολή να επιτεθεί στην Αλ Κάιντα και τον Σαντάμ Χουσείν του Ιράκ».

Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος

Έχει συνολικό μήκος 9.289 χιλιόμετρα, ξεκινά από τη Μόσχα και τερματίζει στο Βλαδιβοστόκ. Χρειάστηκαν περισσότεροι από 60.000 εργάτες μεταξύ των οποίων στρατιώτες και κατάδικοι. Για να ολοκληρωθεί το έργο χρειάστηκαν 25 χρόνια. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5-10-1916. Τα εισιτήρια Μόσχα - Βλαδιβοστόκ στην πρώτη θέση 570 ευρώ, στην β΄290 ευρώ και στην Γ΄126 ευρώ.

Νεκροί αμερικανοί από Covit 19 και πολέμους

Από την πανδημία του Covit 19 οι αμερικανοί έχασαν μέχρι σήμερα περίπου 500.000 πολίτες, στον πόλεμο του Βιετνάμ 58.209, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 116.516, στον πόλεμο της Κορέας 36.516 στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 405.399 και τέλος στον Εμφύλιο Πόλεμο 655.000.

Η Φιλική Εταιρία

Εν όψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821, η στήλη θα δημοσιεύει σχετικά «κομμάτια» από την ιστορία της εποχής. Η Φιλική Εταιρία ιδρύθηκε το 1814 και μέχρι το 1821 είχε 1.112 μέλη. Το 98% ήταν Έλληνες αστοί ήτοι: 455 πλούσιοι έμποροι, 189 διανοούμενοι, 134 αρματολοί, 133 καραβοκυραίοι, 145 προεστοί, 34 αξιωματούχοι του κλήρου από τους οποίους 12 επίσκοποι και 22 διαφόρων επαγγελμάτων και προελεύσεων.

Για το διαδίκτυο

«Ο κόσμος έχει εθιστεί στην εύκολη κριτική. Η ανωνυμία και η ευκολία με την οποία οι πολίτες κρίνουν, βρίζουν, ρίχνουν ανάθεμα ή και αποθεώνουν έχει μετατρέψει το διαδίκτυο σε ρωμαϊκή αρένα χωρίς κανόνες». Και χωρίς συνέπειες συμπληρώνω εγώ. Σλ Κανέλλης- δημοσιογράφος

Το ύψος της βροχής

Έχουμε φτάσει στον Παπάδο τις 22 ίντσες συν το χιόνι. Είναι γνωστό ότι το χιόνι δεν μπορεί να το «μετρήσει» το βροχόμετρο διότι επικάθεται στο στόμιο και το απενεργοποιεί. Όταν φτάσουμε στις 30-35 ίντσες τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για μια καλή χρονιά για τους ελαιώνες και τη γεωργία.

Το ξέρετε αυτό;

Η Κόστα Ρίκα, η Ισλανδία και το Λιχνεστάιν έχουν περισσότερους δασκάλους από τους στρατιώτες;

Το ξέρετε και τούτο;

Το 1988 αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε ένα Ιρανικό (Περσικό) επιβατικό αεροπλάνο, κατά λάθος, και σκότωσε 290 επιβάτες. Το διεθνές δικαστήριο υποχρέωσε τις ΗΠΑ να καταβάλουν 61,6 εκατ. Δολάρια για αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Τάδε έφη Πάτον

Ο Πάτον υπήρξε στρατηγός του Αμερικανικού στρατού που έδρασε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού. Λέγεται ότι ήταν αυτός που εισηγήθηκε στον τότε αμερικανό Πρόεδρο, μετά την ήττα των Γερμανών και Ιαπώνων, να επιτεθούν στην τότε Σοβιετική Ρωσία και να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τους κομουνιστές… Δηλαδή ανάδελφο έθνος, ο Πάτον εισηγήθηκε να επιτεθούν σε μια χώρα διαλυμένη από τον πόλεμο να την αποτελειώσουν. Ο Πάτον αποστρατεύτηκε! Είπε λοιπόν ο Πάτον: «Σκοπός του πολέμου δεν είναι να πεθάνεις για την πατρίδα σου αλλά να κάνεις το άλλο καθίκι να πεθάνει για την δική του». Σήμερα φίλοι αναγνώστες η στήλη άλλαξε τακτική για ποικιλία!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey