Και ζήσανε αυτοί καλά

12/06/2018 - 15:23

Καλά να’ ναι οι άνθρωποι, αλλά δεν μου φταίξανε σε τίποτα (εκτός, θα ‘λεγα, από την ιδέα του άρθρου).

Τι σχέση μπορεί να ‘χω εγώ, ένας κοινός Σάμιος, με ένα δούκα της Κορνουάλλης και με τον καημό της άλλης;

Να ‘ναι καλά τα παιδιά και βίον ανθόσπαρτον, γιατί ένας γάμος γίνεται «βαρύς» υπό τα περίεργα όμματα δύο δισεκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Μέγα ειδησεογραφικό γεγονός, πλην αντιστρόφως ανάλογο με τις νοηματοδοτήσεις του και με την δέουσα πραγματική του σημασία.

Τι σχέση ωφελείας ή εξάρτησης μπορεί να έχει ένας χαύνος και εξουθενωμένος με τα δικά του τα προβλήματα πολίτης με έναν ξένο πρίγκιπα, που δεν έχει κανένα λόγο και καμιά πολιτική συμμετοχή στα εθνικά του και στα παγκόσμια δρώμενα;

Και όμως. Δύο δις άνθρωποι παντός είδους, τύπου και χρώματος καρφωμένοι μπροστά στις οθόνες να χαζέψουν και να χορτάσουν έναν «παραμυθένιο» γάμο, ένα γάμο, που να σημειωθεί ότι, οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς δεν τον παραδέχονται, ούτε σαν εθιμοτυπική τελετή, ούτε και σαν μυστήριο.

Κουτσομπολιό και βαθυστόχαστες κρίσεις σε κάθε τελετουργική και ενδυματολογική λεπτομέρεια.

Πώς ήταν τα καπέλα, απ’ τα οποία σκεπάστηκε το αβαείων. Πόσο κρεμόταν το βέλο της θείας, πόσα εκατοστά (και αμέσως μετατροπή σε ίντσες) ήταν ανοιχτό το μπούστο της νύφης, πόσα μαντίλια έβρεξε η μάνα της, τι μάρκα ήταν τα μαντίλια ....

Άμα ο διάολος δεν έχει δουλειά ....

Όρκοι αιώνιοι, λογύδρια δακρύβρεκτα και ένα απλοποιημένο «λαϊκού τύπου» τελετουργικό (ακολουθία), ουδεμία σχέση έχον με την ιστορία και την ιερά παράδοση.

Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, πάντως διαπιστώσαμε ότι έλειπαν πολλοί ψαλμοί και πολλά ζευγάρια, όπως ο Αβραάμ και η καημένη Σάρα, ο Ισαάκ και η Ρεβέκκα (που στα εβραϊκά θα πει «θηλιά»!...) και πολλοί άλλοι.

Μέγα γεγονός προμοταρισμένο ανά την υφήλιο.

Λέμε όλοι γιατί τόσος ντόρος και τι σχέση μπορεί να έχουμε εμείς, ωστόσο ακούστηκε και πολιτική ανάλυση του γεγονότος από επίσημα χείλη που συνδέει το γαμικό ενδιαφέρον με τις στρατηγικές ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα ειδικά στη ΝΑ Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

Η Αγγλία βρίσκεται στην κεφαλή μιας ενεργού Κοινοπολιτείας, και νιώθει την υποχρέωση να συντηρεί τον παγκόσμιο μύθο της, μέσα στον οποίο μάλλον εντάχθηκε με μια επικίνδυνη διαχείριση και το προπέρσινο Μπρέξιτ.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι το χαύνον και το ενεόν του κόσμου μπροστά σε τέτοια ξένα γεγονότα.

Αυτοί ζουν σε έναν πύργο έξω από τις καθημερινές έγνοιες και τα προβλήματα του κόσμου, έναν πύργο γυάλινο, για να μπορούμε όλοι εμείς να παίρνουμε μάτι!

Παραμύθι λοιπόν.

Και ζήσανε αυτοί καλά.

 Για μας τους χαζεύοντες έχουν δρομολογηθεί άλλα παραμύθια...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey