Ιωάννη Μπουρνού Βουλευτή Λέσβου

28/06/2022 - 11:44

Εσάς κ. Βουλευτά και τον Γιώργο τον Πάλλη, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σας αντιμετωπίζω πάντα με συμπάθεια και συγκατάβαση γιατί σας γνωρίζω από νεαρή ηλικία στους κόλπους του Συνασπισμού. Είσαστε και οι δύο «νέοι με καλάς συστάσεις» και είστε και οι δύο καλά παιδιά με καλή ανατροφή. Ωστόσο κ. Βουλευτά ως δημόσιο πρόσωπο πρέπει να είστε λίαν προσεκτικός όταν αναφέρεστε σε θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. θέλω να πιστεύω ότι είστε σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός γι' αυτό θα σταματήσω εδώ. Δεν επιθυμώ για την ώρα να μπω στην ουσία των δηλώσεων σας. Για να μην πικραθούμε! Επειδή είστε πολιτικός με μέλλον σας προτείνω να διαβάσετε την πολιτική ιστορία του Σπύρου Μαρκεζίνη. Αυτή την ιστορία πριν πολλά χρόνια την είχα προτείνει και σ' έναν νέο ανερχόμενο πολιτικό.

Σεβασμός στους Θεσμούς

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός, επισκεπτόταν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για να τον ενημερώσει για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα δεν έβαζε ποτέ το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Από σεβασμό στο θεσμό και στο πρόσωπο του Προέδρου, από υποχρέωση ίσως για την τοποθέτηση του ως προέδρου και επιστημονικού υπεύθυνου στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), πριν ασχοληθεί ακόμα με την πολιτική. Αφορμή μου έδωσε για να θυμηθώ το περιστατικό η στάση του δημοσιογράφου Κουβαρά της ΕΡΤ 1 σε συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού. Δεν μου άρεσε που δεν μιμήθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Κουβαράς προφανώς λόγω ηλικίας δεν έτυχε να γνωρίσει δημοσιογράφους του αναστήματος ενός Καραπαναγιώτη, Παλαιολόγου, Ψαθά, Λούη Δάνου, Φυντανίδη. Εγώ ο πολίτης θέλω οι δημοσιογράφοι να σέβονται τους θεσμούς και σ' αυτά τα απλά, τα ασήμαντα, τα καθημερινά. Έχουν μια ωραία παροιμία οι γείτονες μας Τούρκοι για τους γκαζέτατζήδες γενικώς, αλλά δεν την θυμάμαι.

Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά...

Διάβαζα τους "Γιουρούκους" του Χουτζαίου όταν χτύπησε το κινητό τηλέφωνο.

-«Έλα Γιώργος Σταύρου (Κοσκινάς) απ' τα Ροζενά Κορινθίας». Η φωνή βραχνή και αλλοιωμένη δεν μου θύμισε κάτι. Για κάποια δευτερόλεπτα η σκέψη σταμάτησε να λειτουργεί, ο νους νεκρώθηκε. Έψαχνε. Ξαφνικά γύρισε πίσω 47 χρόνια και θυμήθηκε το φίλο τον παλιό. Τα όμορφα χρόνια της ώριμης νιότης τότε που θέλαμε «να αλλάξουμε τον κόσμο».

Εγώ κάτω από σαράντα, ο φίλος κάμποσο μικρότερος. Τι να πρωτοθυμηθείς! Τα μακρόσυρτα γλέντια, τις ατέρμονες συζητήσεις, τα ερασιτεχνικά θέατρα, τις πολιτικές κόντρες, τις αγάπες μας. Όλα ήρθαν στη μνήμη με αποδείξεις και ονόματα. Όλα! Μόνον ο καρκίνος κατέστρεψε το λάρυγγα του φίλου και αλλοίωσε τη φωνή...

Αλλά έμεινε ζωντανός ο νους να θυμάται, να νοσταλγεί και να μη τα βάζει κάτω. Γιώργη, οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο φίλε, θα σε θυμάμαι όσο ζω.

Συνεργασίες και παραιτήσεις

Και άλλη φορά αναφερθήκαμε στην προσφορά του Στρατή Δαγκλή στους ΟΤΑ, με θετικά λόγια. Ως υπεύθυνος καθαριότητας του Δήμου μπορεί να μην ικανοποίησε ορισμένους, αλλά και η αντικαταστάτρια του δεν διακρίθηκε ιδιαίτερα.

Η στήλη κ. Δήμαρχε είναι υπέρ των συνεργασιών σ' όλους τους τομείς, αλλά με μια προϋπόθεση. Να υπάρξει ηλικιακή ανανέωση. Οι παλαίμαχοι των ΟΤΑ καλό θα είναι να αποσυρθούν απ' το προσκήνιο και να δώσουν τη θέση τους στα νέα παιδιά. Ανανέωση παντού κ. Δήμαρχε τώρα.

Ιάσων Πιπίνης

Απ' ότι πληροφορούμαι ο κ. Πιπίνης εκ Μεσοτόπου είναι «νέος με καλάς συστάσεις» και όρεξη προσφοράς. Από τη συνέντευξη στο "Ε" διαφαίνεται ένας νέος προσγειωμένος πνευματικός άνθρωπος, που επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη γη των προγόνων του. Καλοδεχούμενος. Ο γράφων και η στήλη θα επιθυμούσε στις προσεχείς εκλογές να διεκδικήσει την έδρα του βουλευτή ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, γιατί λόγω της μακροχρόνιας θητείας του στο στράτευμα και της υπηρεσίας κατά καιρούς στο νησί, γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα στο νομό μας.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η τελική προσπάθεια των υποψηφίων Περιφερειαρχών θ' αρχίσει να έχει ενδιαφέρον όταν η ΝΔ θα ορίσει τον δικό της υποψήφιο. Είναι γεγονός ότι η συντηρητική παράταξη έχει ισχυρή δύναμη στο Βόρειο Αιγαίο. Ο νυν Περιφερειάρχης άρχισε να κάνει σημαντικές «μεταγραφές» στελεχών, θα έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και στους δύο γύρους και μέρος των Δεξιών στον πρώτο γύρο. Προς το παρόν είναι μια δυνατή υποψηφιότητα με προοπτικές.

Ο κ. Μαλέλης υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ταράξει τα νερά, αλλά χωρίς άλλες συμμαχίες δεν έχει πολλές πιθανότητες για διάκριση.

Αλλά στην πολιτική όλα μπορεί να συμβούν. Ίδωμεν.

Νομικές ερμηνείες από άσχετους

Δεν είμαστε νομικοί ούτε επιθυμούμε ν' αντικαταστήσουμε τους νομικούς. Ωστόσο γνωρίζουμε -βοήθησε σ' αυτό η Πάντειος- ότι η πρόταση του Εισαγγελέα σε μια δίκη δεν αποτελεί και απόφαση του δικαστηρίου. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ενίοτε η απόφαση του δικαστηρίου συμπλέει με την πρόταση του Εισαγγελέα, ενίοτε όχι, τις περισσότερες φορές. Ας μη βιάζονται τα κόμματα και οι παρατρεχάμενοι να «δικάζουν» και να βγάζουν δικαστικές αποφάσεις. Ούτε να προσπαθούν να επηρεάσουν αποφάσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey