Η παγίδα της μη διεκδίκησης

20/09/2021 - 13:32

Το άρθρο αυτό δεν προτίθεται βέβαια να καταλογίσει σε κάποιους πολιτικούς το αδίκημα της εθνικής προδοσίας (αν και τα όρια είναι πάντοτε δυσδιάκριτα), προτίθεται όμως να καταλογίσει διαχρονικό έλλειμμα στρατηγικής και απουσία ιστορικής και εθνικής συνείδησης.

Όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της χώρας, ψοφοδεείς, σχεδόν λοβοτομημένες και ενταγμένες σε ένα αντεθνικό σύστημα διεθνούς γεωστρατηγικού διευθυντηρίου (ενός διευθυντηρίου που έφτασε λ.χ. πρόσφατα στο σημείο να μοιράζει βραβεία ειρήνης σε εθνικές υποχωρήσεις!), διακηρύσσουν urbi et orbi ότι η Ελλάς δεν διεκδικεί τίποτα (!).

Η Ελλάδα, που από αμνημονεύτων χρόνων μέχρι και πρόσφατα ήταν «χωμένη» παντού και ρύθμιζε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις τύχες της ανθρωπότητας, δεν διεκδικεί τίποτα, και αφήνει τους άπληστους βαρβάρους της γειτονίας να διεκδικούν τα πάντα.

Η ιστορία κάνει δυστυχώς «ανόητους» κύκλους και το σκηνικό πάλι σήμερα είναι εύθραυστο και ταχυφλεγές σε βαθμό που δεν δικαιούται κανείς σώφρων να επαναπαύεται.

Το Αφγανιστάν είναι μόνο μία πληγή από τις χαίνουσες πληγές του γαλάζιου πλανήτη.

Σκληροπυρηνικοί, ανιστόρητοι, οψίδοξοι ναζιστές, μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές, νέας κοπής κομουνιστές, τύραννοι -όχι βέβαια με την αρχαιότατη έννοια του όρου- έχουν όλοι βαλθεί να αρπάζουν και να αλλάξουν δια της βίας τα δεδομένα μιας ωφέλιμης και εποικοδομητικής συνύπαρξης των λαών του κόσμου.

Ο κόσμος έχει σκληρύνει και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αλτρουιστικά αισθήματα.

Οι επαίτες είναι έτοιμοι να σε μαχαιρώσουν.

Οι οικιακοί βοηθοί σε σκοτώνουν για πενήντα ΕΥΡΩ.

Οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες (από χώρες που φαίνεται ότι δεν τις νιώθουν δικές τους) είναι φίδια που τα ζεσταίνουν οι Ευρωπαίοι στον κόρφο τους.

Οι «μεγάλοι» της γης καταπατούν με μια πρωτοφανή και αναπολόγητη θηριωδία γειτονικούς λαούς και έθνη.

Η Κίνα κατσικώθηκε στο ιερό και ανήμπορο Θιβέτ.

Η Ρωσία πήρε την ουκρανική (για να μην πω ελληνική ...) Κριμαία.

Η Τουρκία έχει κυριεύσει σχεδόν τη μισή Κύπρο αναιδώς, περιοχές των Κούρδων εντός της Συρίας και του Ιράκ και κάνει και συστηματικά τον δουλέμπορο αθλίων ψυχών με την άδεια της Ευρώπης!

Οι Αζέροι πήραν κι άλλο κομμάτι της πολύπαθης Αρμενίας.

Στην Αφρική γίνεται το «έλα να δεις», τη στιγμή που πεθαίνουν παιδιά γιατί δεν έχουν νερό να πιουν.

Οι διεθνείς αμυντικοί Οργανισμοί (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ομάδες των G κλπ) είναι πλέον  στα χαρτιά οργανισμοί, εξευτελισμένοι και εντελώς ανυπόληπτοι.

Η Ευρώπη. Αχ! Αυτή η Ευρώπη, που ακούει τη βρόμικη προπαγάνδα του Τούρκου και συνεχίζει να συνδιαλέγεται και να τον ... χρηματοδοτεί!

Βγήκε προχθές ο «Σουλτάνος με τα φράγκικα ρούχα» και είπε ότι γιορτάζει τη μικρασιατική μας καταστροφή και τον νικηφόρο αγώνα του που τον κέρδισαν οι Τούρκοι παρά τις βοήθειες των Μεγάλων Δυνάμεων προς την Ελλάδα.

Αν όμως είχε διαβάσει ιστορία θα ήξερε ότι και οι τέσσερις τότε Μεγάλες Δυνάμεις βοήθησαν παντοιοτρόπως την Τουρκία, ενώ την Ελλάδα την «πούλησαν» ...

Η παρούσα κατάσταση όπως είναι λογικό επιτάσσει να γίνει πάλι η πατρίδα από ιερή, πανίερη.

Συνακόλουθα θα πρέπει να συντηρεί στο «κόκκινο» τη λειτουργία ενός ανώτατου και απόλυτα εθνικόφρονος «Στρατηγείου Εθνικής Ασφάλειας».

Εννοείται βέβαια ότι ανάγκη πάσα ο πολιτικός αρχηγός της χώρας να είναι και ικανός στρατηγός, όπως ήταν το γενικό έθιμο κατά τους αρχαίους ελληνικούς χρόνους, τους ελληνιστικούς αλλά και τους πρώτους Βυζαντινούς.

Και να διεκδικεί, όταν μάλιστα υπάρχουν γύρω από τον ελλαδικό χώρο τόσες ακόμα ψυχές και κρυμμένα όνειρα προς διεκδίκηση ...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey