Η κατσίκα του Κουντουριώτη

30/11/2021 - 11:00

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ ανήκει στα παραλειπόμενα της Ιστορίας που αποτελούν όμως το αλάτι, που τα κάνει ευχάριστα. Στους Βαλκανικούς Πολέμους συσπειρώθηκαν με συμμαχία η Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο στρατό ξηράς οι σύμμαχοι της χώρας μας υπερτερούσαν αριθμητικά, αλλά στο ναυτικό και στον πόλεμο της θάλασσας η χώρα μας κυριαρχούσε. Επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού ήταν ο υποναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης από την Ύδρα ο οποίος κατηύθυνε τις επιχειρήσεις από το θωρηκτό "Αβέρωφ". Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο που είναι σχεδόν άγνωστο είναι ότι μέσα στον "Αβέρωφ" υπήρχε και μια κατσίκα που φρόντιζε ένας ναύτης, γιατί ο ναύαρχος έπινε κάθε μέρα μόνον κατσικίσιο γάλα... 

Το κόκκινο καπέλο... 

Μια Ολλανδή δημοσιογράφος από χρόνια εγκαταστημένη στην Ύδρα, απεκάλεσε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη «ψεύτη» και «νάρκισσο». Παρουσία του Ολλανδού πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου. Τον κατηγόρησε ότι επαναπροωθούν στην Τουρκία μετανάστες αντί να τους βοηθήσουν ν' αποβιβαστούν στα νησιά μας! Όταν κατηγορείς έναν πρωθυπουργό έτσι απροκάλυπτα οφείλεις και να έχεις στοιχεία να το αποδείξεις, και η Ολλανδή δημοσιογράφος δεν είχε. Ας σημειωθεί ότι η Ολλανδία είναι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες στα εδάφη της. Είμαστε της άποψης ότι η Ελλάδα πρέπει να περιφρουρήσει τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της με όλα τα μέσα, για τρεις κυρίως λόγους: 

α) Η Ελλάδα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι», όπως την ήθελαν οι Συριζαίοι. 

β) Η χώρα μας και το νησί της Λέσβου δέχτηκε πάνω από 1 εκατ. λαθρομετανάστες, τους περιέθαλψε όπως μπορούσε και τους συμπαραστάθηκε. 

γ) Η τοπική κοινωνία έφτασε στα όρια της, εξαντλήθηκαν οι αντοχές της και αντιδρά. 

Με την Ολλανδή δημοσιογράφο τάχτηκαν και υπερθεμάτισαν οι Συριζαίοι και ο Ερντογάν...Άφεριμ! 

Η κάθοδος του Παπανδρέου 

Ο παππούς του Γιώργου Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος και «Γέρος της Δημοκρατίας» απεκάλεσε κάποτε τον Σοφοκλή, γιο του Ελευθέριου Βενιζέλου, «αχθοφόρο μεγάλου ονόματος». Τόσο ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεώτερος, όσο και ο Κώστας Καραμανλής έφτασαν στα ύπατα αξιώματα της πολιτικής λόγω ονόματος! Ο Γεώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα, είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας, ευγενής στους τρόπους, με καλές σπουδές, αλλά δεν διακρίθηκε ως πολιτικός. Όπως ο αδελφός του Νίκος δεν κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής, το ίδιο και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Το κόμμα χρειάζεται νέο αίμα. 

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και η Μυτιλήνη 

Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. 

α) Στις εκλογές του 2019 το ΚΙΝΑΛ έλαβε πανελλαδικά 8% περίπου και αυτό θεωρήθηκε από την τότε ηγεσία επιτυχία... Έκτοτε μέχρι σήμερα τα ποσοστά που δίνουν τα γκάλοπ στο κόμμα κυμαίνονται από 6-7%. Είναι γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ αντιπαθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αντιπάθεια υπάρχει εκ μέρους του ΚΚΕ προς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Στη Λέσβο το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανανέωσαν τους υποψήφιους στη Βουλή και αυτοδιοίκηση με νέους ανθρώπους και είχαν επιτυχία, αντιθέτως το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ πορεύονται με τα «κουρασμένα παλικάρια», χωρίς προοπτική. Επιτακτική ανάγκη για το ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου να στραφεί στη νέα γενιά αν θέλει να ανακάμψει. Τέλος, αν ανακάμψει το ΚΙΝΑΛ θα είναι εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ! 

«Για ψύλλου πήδημα» από το παρελθόν 

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αλιβιζάτος εξετάζει μια ομάδα φοιτητών, τον καιρό εκείνο. 

Αλιβιζάτος: Πως μεταδίδεται η πανούκλα; 

Φοιτητής: Μεταδίδεται με τους ψύλλους. 

Αλιβιζάτος: Και πόσο μπορεί να πηδήξει ένας ψύλλος; 

Φοιτητής: Άφωνος... Άλλος φοιτητής είκοσι πόντους, τρίτος φοιτητής αμήχανος τριάντα πόντους... 

Αλιβιζάτος: Πηγαίνετε είστε απροετοίμαστοι.  

Τότε παρενέβη ο τελευταίος της σειράς φοιτητής εκνευρισμένος. 

Φοιτητής: Μα κύριε καθηγητά θα μας απορρίψετε για ψύλλου πήδημα... 

Αλιβιζάτος: Εσύ περνάς γιατί είσαι έξυπνος και έκλεισε τη συζήτηση. 

Μοιάζει σαν γρίφος αλλά είναι πραγματικό περιστατικό. 

Όταν μιλούν οι αριθμοί οι φανατικοί σιωπούν 

Το 2016 πνίγηκαν στη Μεσόγειο 4.600 άνθρωποι και διασώθηκαν από τους Ιταλούς 180.000 στην ίδια περιοχή και μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη. Το 2020 διασώθηκαν 34.000 μετανάστες και πνίγηκαν 1.000. Συμπέρασμα: Όταν οι δίοδοι εισόδου είναι αφύλαχτοι, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να χαθούν ζωές. Το 2016 οι δίοδοι εισόδου στο νησί μας ήταν σχεδόν αφύλαχτοι και ο Τούρκος άνοιξε τις κάνουλες! Τέλος, επειδή οι εισροές μεταναστών έστω και σε μικρή κλίμακα, θα συνεχιστούν, είμαστε υπέρ των κλειστών δομών στα νησιά και ταχεία χορήγηση ασύλου και προώθηση στις χώρες που επιθυμούν. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey