Η καρδιά της στη Γαλλία αλλά…

21/11/2019 - 12:49

Η μεγάλη Γαλλίδα ηθοποιός Αρλετί… η Γκάρμπο της Γαλλίας κατηγορήθηκε ότι κατά την κατοχή της πατρίδας της από τους Γερμανούς διατηρούσε ερωτικές σχέσεις μ’ ένα Γερμανό Αξιωματικό της Λουτβάφε. Μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της ατιμίας. Στην απολογία της είπε: «Η καρδιά μου ανήκει στη Γαλλία, αλλά ο κώλος μου είναι διεθνής». Καταδικάστηκε σε δεκαοχτώ μήνες φυλάκιση τους οποίους εξέτισε σε έναν πύργο. Συμβαίνουν κι αυτά.

Μικρά διάφορα

Στις προσεχείς εθνικές εκλογές προβλέπεται να ψηφίσουν 407.000 Έλληνες της διασποράς από τον τόπο κατοικίας τους.

Αντετοκούνμπο στα Νιγηριανά σημαίνει «ο βασιλιάς πέρα από τις θάλασσες».

«Όταν δεν μιλά νομίζεται ηλίθιος και βλάκας. Όταν μιλά δεν αφήνει καμία αμφιβολία». Το είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν για έναν αντίπαλό του.

Οι Κούρδοι στον πόλεμο εναντίον των Τζιχαντιστών έχασαν 11.000 μαχητές. Ακούς Τραμπ;

«Με τους Καμμένο, Πολάκη, Λαφαζάνη, Στρατούλη, Παπαδημούλη δεν θα πήγαινα μαζί εκδρομή ούτε στη Χαλκιδική». Χρήστος Λούλης, Ηθοποιός

200.000 αξιωματικούς, στρατιώτες και διανοούμενους σκότωσαν οι Ρώσοι στην Πολωνία όταν μαζί με τον Χίτλερ ο Στάλιν διαμέλισαν τη χώρα.

Έκτο Δημοτικό - Τρίτο Γυμνάσιο

Τα διδακτήρια του Έκτου Δημοτικού Σχολείου και του Τρίτου Γυμνασίου Μυτιλήνης δημοπρατήθηκαν προ καιρού για εκτεταμένες επισκευές και διαρρυθμίσεις. Κατακυρώθηκαν σε εργολάβο που έδωσε τη μεγαλύτερη όντως έκπτωση επί της προϋπολογισθείσης δαπάνης. Μέχρις εδώ όλα κανονικά και νόμιμα. Ερωτήματα για τον κ. Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους:

Α) Γιατί η εκτέλεση του έργου καθυστερεί αδικαιολόγητα και οι μαθητές διαμαρτύρονται με αποχή από τα μαθήματα;

Β) Αν για οποιονδήποτε λόγο ο εργολάβος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, γιατί δεν κηρύσσεται έκπτωτος όπως προβλέπει η σύμβαση που έχει υπογράψει;

Αυτά για την ώρα.

Λουδοβίκος 14ος της Γαλλίας

Ήταν βασιλιάς της Γαλλίας από τους πιο σημαντικούς και τους πιο ακόλαστους και ονομάστηκε «βασιλιάς Ήλιος». Είπε μεταξύ πολλών: «Σπάνια θα βρεις άνθρωπο που να μην εξαγοράζεται με χρήματα, τιμές και αξιώματα». Υπήρξε ακόμα μέγας καλοφαγάς και φαγάς. Η γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου Μωρίς Άσλεϋ αναφέρει ότι τον είδε να τρώει «τέσσερα ξέχειλα πιάτα διαφορετικές σούπες, ένα ολόκληρο φασιανό, μια πέρδικα, ένα γεμάτο πιάτο σαλάτα, αρνίσιο κιμά με σκόρδο, δυο γερές φέτες ζαμπόν, ένα πιάτο ζυμαρικά και μετά φρούτα και γλυκά».

Τα ψέματα των πολιτικών

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκλεν Κέσλερ της εφημερίδας Ουάσινγκτο Ποστ κάθισε και μέτρησε τα ψέματα του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την ημέρα που εγκαταστάθηκε στο Λευκό Οίκο μέχρι σήμερα. Βρήκε ότι στα τρία χρόνια της προεδρίας του είπε 14.435 ψέματα τουτέστιν 14 ψέματα ημερησίως. Το καταπληκτικό είναι ότι παρ’ όλα αυτά η δημοτικότητά του παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα και αυτό μπορεί να του εξασφαλίσει και δεύτερη θητεία. Επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι στους λαούς αρέσει να παραμυθιάζονται γιατί δεν αντέχουν την αλήθεια. Έχουμε κι εμείς τους δικούς μας ψεύτες, αλλά ευτυχώς ο λαός τους έστειλε στην αντιπολίτευση.

Κτήμα Οινοφόρος - Πανελλήνιον

Αυτοί οι δύο χώροι, χρόνια τώρα, δημιουργούν μουσικό πολιτισμό στο νησί. Μακριά απ’ τα γνωστά «σκυλάδικα» της μουσικής υποκουλτούρας το «Κτήμα Οινοφόρος» και το «Πανελλήνιον» είναι οικογενειακοί χώροι διασκέδασης όπου μπορείς ν’ ακούσεις καλά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια καθώς και νέες και παλιές μελωδίες. Σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με πολιτισμό. Το «Κτήμα Οινοφόρος» προσκαλεί συνήθως γνωστές λαϊκές φίρμες αναγνωρίσιμες ανά τη χώρα, το «Πανελλήνιον» προτιμά συνήθως συγκροτήματα νέων καλλιτεχνών, ντόπιων και άλλων, πολλά υποσχόμενων.

Δεν έχω επισκεφτεί τα δύο κέντρα μέχρι σήμερα, έχω ακούσει ευνοϊκά σχόλια από γνωστούς και φίλους

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey