Η ημερομηνία των εθνικών εκλογών

24/01/2023 - 10:30

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι η κυβέρνηση του θα εξαντλήσει την τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ένα εξάμηνο, αντί να προβάλει το πρόγραμμα του, ζητά άλλοτε να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης και άλλοτε να προκηρύξει εκλογές πριν την ώρα τους. Υπάρχει ένα κακό προηγούμενο. Από τη μεταπολίτευση (1974) και δώθε ουδεμία κυβέρνηση εξάντλησε την τετραετία. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόωρες εκλογές το 2019 δύο μήνες νωρίτερα, πριν λήξει η τετραετία. Τον Ιούλιο αντί τον Σεπτέμβριο του 2019. Θα κάνω μια προφητεία αφού είναι τσάμπα! Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2023, ένα μήνα πριν συμπληρωθεί η τετραετία. Ο κ. Μητσοτάκης θα καταρρίψει το ρεκόρ του κ. Τσίπρα!

Ένα ρεαλιστικό ΠΑΣΟΚ

Έτσι δυστυχώς διαμορφώνονται τα πολιτικά πράγματα! Στις προσεχείς εθνικές εκλογές, κατά την άποψή μας, πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ και στις δύο αναμετρήσεις, δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Δεν διακινδυνεύω να προσδιορίσω τα ποσοστά που θα λάβει το κάθε κόμμα, γιατί δεν διαθέτω μαντικές ικανότητες! Εκείνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στην ΝΔ του Μητσοτάκη παρά στο ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως ρεαλιστικό για το ΠΑΣΟΚ θα είναι το σύνθημα ψηφίστε μας να πιέσουμε την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ, να δρομολογήσει το οικιστικό, να ανασυστήσει την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, το εκπαιδευτικό σύστημα κλπ. Με συγκεκριμένες, μελετημένες, ρεαλιστικές προτάσεις. Για τις συγκυβερνήσεις και άλλα ηχηρά ανεδαφικά παρόμοια, αφήστε τα στην κρίση των ψηφοφόρων. Με την ευκαιρία το τοπικό ψηφοδέλτιο του κόμματος, αν εξαιρέσω το δικηγόρο Πετρέλλη, μου φέρνει εικόνες απ' το απώτερο παρελθόν. Ουδεμία ανανέωση.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών

Είναι 45 ετών και κατάγεται από την Καστοριά. Πριν χειροτονηθεί επίσκοπος και τοποθετηθεί ως Μητροπολίτης στη Φθιώτιδα (Λαμία) υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου. Μετά την ενθρόνιση του την πρώτη Κυριακή πήγε και λειτούργησε στο Νικολίτσι Σπερχειάδας που βρίσκεται φωλιασμένο στο όρος Γουλινάς. Το Νικολίτσι έχει έναν (1) ηλικιωμένο κάτοικο...

Μετά το τέλος της λειτουργίας δίνει στο γέροντα το προσωπικό του τηλέφωνο και του λέει «όποτε αισθάνεσαι μόνος ή έχεις ανάγκη κάποιον να με καλείς». Όταν πρόσφατα τον επισκέφθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας του δώρισε ένα πορτραίτο σε κόκκινη συσκευασία με μια φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη, κατά την είσοδό του στη Λαμία μαζί με τον αντάρτη παπά- Αλύμονο. Ευχαρίστησε τον Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα- κατάγεται απ' τη Φθιώτιδα- για τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους εργάτες της Λάρκο. Ο Μητροπολίτης Συμεών διακηρύσσει ότι «Η διαφορετικότητα δεν είναι φόβητρο». Δέσποτα Συμεών η μαθητεία σας, ως εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, πολλά σας δίδαξε! Έχετε μέλλον!

«Μαθητική πυξίδα της Ελούντας»

Ο εγγονός μου, μαθητής της Γ' Δημοτικού, μου έφερε την εφημερίδα του σχολείου της Ελούντας που φοιτά. Οι συντονιστές της εφημερίδας είναι τρεις εκπαιδευτικοί και δημιουργοί δημοσιογράφοι τα παιδιά των ανωτέρων τάξεων κυρίως. Τη διάβασα με ενδιαφέρον. Τα θέματα που επεξεργάζονται εντυπωσιάζουν. Πάρτε μια γεύση:

"Το σχολείο μας", "Μια γιαγιά δίνει συνέντευξη στον εγγονό της και αναπολεί τα μαθητικά της χρόνια", "Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940", "Παρουσίαση του βιβλίου της Ζωρζ Σαρρή "Τα γενέθλια", "Εορτασμός του Πολυτεχνείου", "Ιστορία της Σπιναλόγκας, πληροφορίες- επίσκεψη", "Επίσκεψη στις ανεμογεννήτριες", "Το τένις στο σχολείο", "Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού", "Τα οφέλη της σωματικής άσκησης για το παιδί", "Μπάσκετ, τρέξιμο, κολύμβηση, Ιστιοπλοΐα", "Κανόνες για την τηλεόραση", "Πληροφορίες για τον σεισμό", "Το σώμα σου ανήκει - κακό άγγιγμα καλό άγγιγμα" και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Όταν υπάρχουν φωτισμένοι δάσκαλοι που αγαπούν τη δουλειά τους γίνονται θαύματα στα σχολεία που εργάζονται.

Κωνσταντίνος ο Τέως

Από σεβασμό στο νεκρό δεν θελήσαμε να διαταράξουμε τη θλίψη των οικείων του για τον πατέρα, παππού, αδελφό που έχασαν. Τώρα που τελείωσαν τα της ταφής ας προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε τον βίον και την πολιτείαν του ανδρός. Ήταν ο τελευταίος κρίκος των Γκλύξμπουργκ από το 1863 μέχρι το 1974 όπου ο λαός του 70% τους έστειλε στον αγύριστο δια παντός και κατανοήσαμε τα πλεονεκτήματα του εκλεγμένου άρχοντα από τον κληρονομικό «ελέω θεού». Ο τελευταίος τέως βασιλιάς κυβέρνησε μόνο τρία χρόνια και εννέα μήνες αλλά πρόλαβε ν' ανατρέψει τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου του 53% γιατί ζήτησε ν' αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη άρχισε ο χορός των αποστατών της Ενώσεως Κέντρου με τον Νόβα, Τσιριμώκο, Στεφανόπουλο που καταρράκωσαν τον κοινοβουλευτισμό και το πολίτευμα, μέχρι να σχηματίσουν την κυβέρνηση των ανδρείκελων. Παρ' όλες αυτές τις δολιότητες που είχαν σαν συνέπεια το θάνατο του φοιτητή Σωτήρη Πέτρουλα, ετοίμαζε ο Κωνσταντίνος δικτατορία των στρατηγών, αλλά τον πρόλαβαν οι συνταγματάρχες. Με την υπόδειξη της μητέρας του Φρειδερίκης όρκισε τους επίορκους αξιωματικούς και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Για να πιστέψει ο λαός ότι οι δικτάτορες είχαν τη συγκατάθεση του βασιλέα και το κίνημα έγινε για να σωθεί η χώρα απ' τον ανύπαρκτο κομμουνιστικό κίνδυνο. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1967 μ' ένα κίνημα οπερέτας προσπάθησε να ανατρέψει τους επίορκους αξιωματικούς απέτυχε και εγκατέλειψε την Ελλάδα. Η Νέα γενιά ας διαβάσει τις επαίσχυντες επιστολές που έστειλε ο 24χρονος τότε βασιλεύς στον ηλικιωμένο πρωθυπουργό του 53%.

Γεώργιος Α΄, Κωνσταντίνος Α΄, Αλέξανδρος, Γεώργιος Β΄, Παύλος, Κωνσταντίνος Β΄. Αυτοί είναι η φάρα των Γκλύξμπουργκ από το 1863 μέχρι το 1974. Κανένας δεν αγάπησε την Ελλάδα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey