Η «γενναία διαπραγμάτευση» ή φέρτε ό,τι θέλετε να υπογράψουμε!

17/01/2018 - 12:58

«Όλα έγιναν πιο εύκολα με την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, με υπουργό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο», αποκάλυψε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισεμπλουμ, στην τελευταία συνέντευξή που έδωσε στους FINANCIAL TIMES.

Και ήρθε η ομολογία του Ντάισεμπλουμ να «δέσει» με τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής Βούτση ότι την κυβέρνηση Σαμαρά δεν την έριξαν οι τότε αντιπολιτευόμενοι, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, αλλά, όπως ισχυρίστηκε, «την ανέτρεψαν οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί, οποίοι για τους δικούς τους λόγους στηρίζουν, σήμερα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», υπονοώντας, βεβαίως, ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές μας δεν «διευκόλυναν» την τότε κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, διότι προέβλεπαν ότι οι επερχόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι περισσότερο… βολικοί διαπραγματευτές!

Έτσι επιβεβαιώνονται πολλά απ’ αυτά που μέχρι τώρα ήταν υποθέσεις ή αναπόδεικτες αντιπολιτευτικές απόψεις: α. ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε… δυσαρεστήσει τους εταίρους μας, διότι δεν δεχόταν την περαιτέρω μείωση των συντάξεων και δεν συζητούσε καν την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. β. οι δανειστές μας, που έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα προκαλούσε την πρόωρη πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, θα επικρατούσε στις επερχόμενες εκλογές, είχαν πλέον καταλήξει ότι η λύση του ελληνικού προβλήματος θα ήταν ευκολότερη και περισσότερο συμφέρουσα γι’ αυτούς με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχαν επεξεργαστεί σχέδιο πλήρους υποταγής του υπερφίαλου και άπειρου Τσίπρα και εναλλακτικά- στην περίπτωση που αποτύγχανε η… «εξημέρωσή» του- σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Και έτσι φτάσαμε μετά το « φιάσκο» του Δημοψηφίσματος στο ευρωπαϊκό τελεσίγραφο: « η δέχεστε τους όρους μας ή αποχαιρετάτε και την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 Και τότε, όπως, εξομολογήθηκε ο Βαρουφάκης, από το φόβο για ένα « νέο Γουδί» άρχισε η… «μεταμόρφωση του σωτήρα» Τσίπρα: ό, τι θέλετε, φτάνει να μην μετακομίσω από του Μαξίμου στην… Κουμουνδούρου!

Και οι Ευρωπαίοι δανειστές μας που με τα « βαρουφάκεια παίγνια» είχαν φοβηθεί πως δύσκολα θα έπαιρναν τα λεφτά τους πίσω, έβγαλαν τώρα όλα τα απωθημένα τους: « πάρε και τούτην, πάρε και κείνην». Τώρα που βρήκαμε τον παππά ( μάλλον τον « μάπα»), ας θάψουμε καμιά δεκαριά! Έτσι μας έδεσαν πισθάγκωνα μέχρι το 2060. Μέχρι, λέει, να αποπληρώσουμε το 75% από τα δανεικά, θα είμαστε υπό κηδεμονία !

Έτσι υπογράφηκαν και ψηφίστηκαν από τους πρώην «μνημονιοσχίστες» όσα ούτε καν είχαν δεχτεί να συζητήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: και υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2023- και βλέπουμε- και αυτόματη περικοπή(« κόφτη») συντάξεων, όταν δεν επιτυγχάνεται το συμφωνημένο πλεόνασμα, και περικοπή μέχρι 30% των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ, από το 2019!

Με τέτοιους, λοιπόν, «γενναίους» και… γενναιόδωρους διαπραγματευτές πώς να μην είναι κατευχαριστημένοι οι δανειστές μας!

Η κατάσταση, όμως, στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά ακόμα χρόνια η Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα μόνον της πολιτικής των συγκυβερνώντων Τσίπρα/Καμμένου, αλλά και της πολιτικής που ακολούθησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Οι δανειστές μας, αφού μας έδεσαν χειροπόδαρα και έτσι πίστεψαν ότι διασφαλίζουν την αποπληρωμή των δανεικών που μας έδωσαν, αδιαφόρησαν για την εφαρμογή όλων εκείνων των μέτρων με τα οποία θα ξεκινούσε η οικονομική ανάπτυξη, η οποία-εκτός των άλλων- θα καθιστούσε ευκολότερη την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεών μας. Ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι με τόσο βαριά φορολογική αφαίμαξη είναι αδύνατον να αντέξουν, ακόμα κι αυτές οι επιχειρήσεις που κατόρθωσαν να επιβιώσουν μέχρι τώρα, υποχώρησαν μπροστά στην επιμονή των… «μαρξιστών» οικονομολόγων της «Αριστερής» κυβέρνησης, οι οποίοι προτίμησαν την βαριά φορολογία και την καταστροφή της Μεσαίας Τάξης, από την περικοπή του μεγάλου και δαπανηρού-κομματικού- κράτους, το οποίο, μάλιστα, επαυξάνουν διορίζοντας, κατά χιλιάδες τα « δικά τους παιδιά».

Αδιαφόρησαν για την άμεση και πιστή εφαρμογή όλων εκείνων των μεταρρυθμίσεων με τις οποίες θα δημιουργηθεί το ευνοϊκό έδαφος και το κλίμα για να αρχίσει, κάποτε, η οικονομική ανάπτυξη.

Ειδικότερα αδιαφόρησαν-πιθανώς και να κουράστηκαν, πλέον, να μας… νταντεύουν- για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που είναι αναγκαίο ως μηχανισμός προώθησης κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Και, τέλος, αδιαφόρησαν- έστω παρεμβαίνοντας συμβουλευτικά- για την αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, έτσι ώστε να συνδεθεί η έρευνα και η επιστημονική γνώση με την επιχειρηματική δραστηριότητα και την παραγωγή. Και παραμένουν θεατές μιας εκπαίδευσης που… απορρυθμίζεται, επί το αριστερότερον, από τους Μπαλτάδες, τους Κουράκηδες και τους Γαβρόγλου, οπισθοδρομώντας στην εποχή των «Ερυθρών Χμερ»!

Μετά ταύτα, νομίζω, ότι έχουν εξασφαλιστεί όλες οι προϋποθέσεις και οι… εγγυήσεις, για να «σέρνεται» η χώρα για πολλά, πολλά, ακόμα, χρόνια!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey