Η «Επί του Σκάφους Ομιλία»!

29/05/2019 - 12:16

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι «η εξουσία φθείρει και διαφθείρει»· το φαινόμενο Τσίπρα μας έπεισε ότι η εξουσία, σε κάποιο στάδιο, ξετρελαίνει και αποτρελαίνει!

«Η δικιά μας ιδεολογία είναι πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός», απεφάνθη ο αρχηγός της «νέας θρησκείας» Αλέξιος Τσίπρας -ο «ισαπόστολος» με τους ομοϊδεάτες του, Λένιν, Τσάβες και Μαδούρο- στην ομιλία του, κατά τα εγκαίνια του νοσοκομείου Λευκάδας, στις12/5/2019!

Και αν παραμείνει μερικές μέρες, ακόμα, στην καρέκλα του Μαξίμου, μπορεί να ισχυριστεί πως αποτελεί και την σύγχρονη… «ενανθρώπιση» του Χριστού! Έτσι εξηγείται πώς σαν άλλος Μωυσής δια-σχίζει την Ερυθρά θάλασσα των Μνημονίων και μας οδηγεί στον επίγειο παράδεισο της «Γης Χαναάν»!

Πώς επαναλαμβάνεται το θαύμα του πολλαπλασιασμού «των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων» και του χορτασμού χιλιάδων ανθρώπων με την μετονομασία του προεκλογικού «αντίδωρου» σε «13η σύνταξη»!

Και πώς ο ψηφοθηρεύων ανά την Ελλάδα Τσίπρας -κατά το παράδειγμα της «Επί του Όρους Ομιλίας» του Χριστού- υπόσχεται στους «πτωχούς τω πνεύματι», «ότι αυτοί θα κληρονομήσουν την επίγειον βασιλείαν»: «Αμήν λέγω υμίν ότι οι πλενόμενοι, σήμερον, εις την σκάφην θα πλέουσι, αύριον, μετ΄ εμού επί των σκαφών της ελίτ»!

Τα « κάλπικα» δώρα της κάλπης

Όσοι έζησαν την δεκαετία του 50 θα θυμούνται την φράση «έχω να φάω από τις εκλογές», την οποίαν χρησιμοποιούσαν αυτοί που ήθελαν να εκδηλώσουν -σοβαρολογώντας ή αστειευόμενοι- την μεγάλη πείνα τους. Η παραπάνω φράση παραπέμπει στην μετακατοχική περίοδο και έχει σχέση με τα γνωστά προεκλογικά «ήθη και έθιμα» εκείνης της περιόδου, σύμφωνα με τα οποία οι «πολιτικάντηδες» εκείνης της εποχής -ως άλλοι Ρωμαίοι Πατρίκιοι που εξαγόραζαν την ψήφο της ψωμοζητούσας πλεμπάγιας με «διανομές άρτου»- …ενθυμούνταν τους λιμοκτονούντες και ξεχασμένους επί 360 μέρες συμπολίτες τους (τον «Πειναλέοντα» και την «Ανεργίτσα» κατά τον Μπόστ) και έσπευδαν να τους απαλλάξουν -μέχρι την ημέρα που θα προσέρχονταν, για να τους ψηφίσουν στην κάλπη- από την βασανιστική πείνα τους με τα «κάλπικα» προεκλογικά δώρα τους!

Αυτά τα «ήθη και έθιμα», που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου και τα οποία αλλοίωναν, μαζί με την ασκούμενη «βία και νοθεία», το φρόνημα και την ελεύθερη βούληση του λαού, είχαν ατονήσει, μετά την εγκαθίδρυση της Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Αυτό που επιβίωσε από τα εκφυλιστικά φαινόμενα της πολιτικής μας ζωής ήταν οι ρουσφετολογικοί διορισμοί στο Δημόσιο, οι οποίοι συνεχίστηκαν ακάθεκτοι, μέχρις ότου χρεοκόπησε η χώρα, πιστοί στην τήρηση της… ένδοξης παράδοσης, από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.

Η παραπάνω ψηφοθηρική προεκλογική «κακοήθεια», φάνηκε να εκλείπει στα πρώτα χρόνια της επιβολής των μνημονιακών μέτρων, 2010-2014.

Δυστυχώς, όμως, με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ -παρά τις προγραμματικές δηλώσεις και παρά τις διακηρύξεις «περί του αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος»- μας ξαναγύρισαν, και πάλιν, (ειδικότερα, με τις λατινοαμερικάνικες προεκλογικές μεθοδεύσεις που μετέρχονται, σήμερα), στην «ένδοξη» περίοδο της δεκαετίας του 50 και ακόμα… ενδοξότερα στo «l’ etat c’ est moi» του Λουδοβίκου 14ου!

Οι αθρόοι, αναξιοκρατικοί, άχρηστοι και ζημιογόνοι για τον κρατικό προϋπολογισμό διορισμοί στο Δημόσιο, ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου με την εισαγωγή και επιψήφιση μαζικών ρουσφετολογικών τροπολογιών, καθώς και τα εικονικά εγκαίνια έργων (όπως αυτό του ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης) παραπέμπουν στις χειρότερες περιόδους της κομματοκρατίας και φαυλοκρατίας της Νεότερης Ελλάδας!

Εκείνο, όμως, που πλήττει στην καρδιά τους θεσμούς και ντροπιάζει την Δημοκρατία μας είναι η εξαπολυθείσα επιχείρηση -λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου- της κυνικής εκμετάλλευσης της ανάγκης των πτωχοποιημένων στρωμάτων της κοινωνίας μας και της εξαγοράς των συνειδήσεων, με το δέλεαρ της «διανομής του ρωμαϊκού άρτου». Το «αιματηρό», όπως κατήγγελλε, παλιότερα, ο Τσίπρας, «υπερπλεόνασμα» μοιράστηκε σε «δεματάκια», με φανταχτερό περιτύλιγμα και παραπλανητικές ετικέτες, όπως «13η ΣΥΝΤΑΞΗ» (των 500-300 ευρώ!), και αποστέλλεται, την παραμονή των εκλογών, στους… υπερτυχερούς συριζόπληκτους, οι οποίοι έχουν χάσει χιλιάδες ευρώ από την υπερφορολόγηση και τις περικοπές (μόνο από την περικοπή -επί ΣΥΡΙΖΑ- του ΕΚΑΣ οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν χάσει 5.000 ευρώ ετησίως!).

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά από τα προεκλογικά «ήθη και έθιμα» που ελάμβαναν χώρα κατά την δεκαετία του 50: στα «δεματάκια» με τα «προεκλογικά δώρα» η επιταγή δεν θα συνοδεύεται με το «σημαδεμένο ψηφοδέλτιο» των «δωρητών»!

Όμως, ακόμα και εάν έφταναν οι κυβερνώντες σε αυτό το κατάντημα, οι αποδέκτες των «προεκλογικών δώρων» θα ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της δικής τους επιλογής… σημαδεμένο με την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελεύθερου και υπεύθυνου ψηφοφόρου-ΠΟΛΙΤΗ!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey