Η ενορία του Παπάδου

25/10/2022 - 11:30

Σεβασμιότατε ευθύς ως ενθρονιστήκατε στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου καθιερώσατε τις κληρικολαϊκές συνάξεις, κάτι πρωτοποριακό στο χώρο της Ελλαδικής εκκλησίας. Και είσαστε ο μοναδικός στη χώρα μας, αν δεν το ξέρει ο λαός της Λέσβου. Μπορεί με το χρόνο οι κληρικολαϊκές συνάξεις να ατόνησαν και στη συνέχεια να έσβησαν, αλλά εσείς δώσατε το στίγμα σας ως δημοκρατικός ιεράρχης με την ευρύτερη σημασία του όρου. Αυτή είναι η γνώμη του γράφοντος και ο χρόνος ήρθε να μας επιβεβαιώσει διότι απεδείχθη ότι είστε και πολίτης με κοινωνική συνείδηση, που αθόρυβα το αποδεικνύετε ποικιλοτρόπως με τα έργα σας.

Δεν είναι γνώρισμα του χαρακτήρα μου η κολακεία, ούτε και είμαι άτομο που εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, πλην της φιλανθρωπίας. Θέλω να πιστεύω ότι η στήλη δεν τσιγκουνεύεται σε επαίνους σ' όσους το αξίζουν.

Η ενορία του Παπάδου (2)

Η εκκλησία του Παπάδου, εδώ και καιρό δεν βρίσκεται εν ειρήνη και σας είναι γνωστό Δέσποτα. Απ' τα γεγονότα που κυκλοφορούν ευρύτατα έχω συμπεράνει ότι στην εκκλησία του Παπάδου έχουν βαρύτητα γνώμης ορισμένοι ιεροψάλτες, ορισμένοι εκκλησιαστικοί επίτροποι και η ατολμία των κληρικών να επιβάλλουν την τάξη. Επί σειρά ετών η Κασσιανή Δουκάκη, ιεροψάλτισσα αμισθί, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ναό γιατί η ατμόσφαιρα ήταν εχθρική. Ας ληφθεί υπόψη ότι η εν λόγω αντιμετώπισε με σθένος οικογενειακές πιέσεις για την αγάπη της προς την Εκκλησία. Έχω προσωπική γνώμη επ' αυτού. Παρακαλώ Δέσποτα μόνον εσείς μπορείτε να επιφέρετε την ειρήνη στην εκκλησία του Παπάδου. Παρακινήθηκα από ενορίτες να απευθυνθώ σε εσάς δημοσίως.

Σκέψεις για το μεταναστευτικό από έναν αδαή

Επί αιώνες τα αποικιοκρατικά κράτη, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, ολίγη Γερμανία κλπ. καταδυνάστευσαν τις αποικίες τους σε Αφρική, Ασία, Αμερική (Βόρεια και Νότια), Αυστραλία μεταφέροντας τον πλούτο των αποικιών στις Μητροπόλεις τους. Σήμερα διαθέτουν δις ευρώ και δολάρια στην Τουρκία, Μαρόκο, Λιβύη, Ελλάδα, ΜΚΟ για να εμποδίσουν αυτούς τους δυστυχισμένους να φτάσουν στην Ευρώπη, τη γης της επαγγελίας. Ζητούν μ' άλλα λόγια απ' τους Ευρωπαίους μέρος απ' τα χρωστούμενα. Λέω τώρα ο αδαής χωρίς γνώσεις οικονομολόγου, αν τα δις που ξοδεύουν για να τους εμποδίσουν να φτάσουν στην Ευρώπη τα έκαναν επενδύσεις στις χώρες της Αφρικής κλπ. και έβρισκαν δουλειά οι μετανάστες θα εγκατέλειπαν τις πατρίδες τους; Μήπως είμαι αιθεροβάμων;

Που έχουν δίκιο μόνο οι Τούρκοι

Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και από το 1922 δεν είχε αναθεωρητικές προθέσεις. Για να μας αντιλαμβάνονται οι αναγνώστες της στήλης, η χώρα μας ποτέ δεν επεδίωξε να προσαρτήσει εδάφη άλλων χωρών με πόλεμο. Σε ένα σημείο μόνο έχουν δίκιο οι Τούρκοι. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο τα θαλάσσια σύνορα είναι ίδια με τα εναέρια. Εμείς έχουμε 6 μίλια θαλάσσια όρια και 10 μίλια εναέρια. Για τα υπόλοιπα 4 μίλια που υπολείπονται πρέπει οι Τούρκοι να ζητούν άδεια για να περάσουν και εδώ έχουμε τις παραβιάσεις για το ένα σκέλος. Για να ενημερώνονται πλήρως οι αναγνώστες.

Τοπικά προεκλογικά

Ο περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης αυτή τη στιγμή δεν έχει αντίπαλο. Προβάλλει το έργο του, κόβει κορδέλες και προχωρεί ακάθεκτος για δεύτερη θητεία. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για τον κ. Περιφερειάρχη όταν η ΝΔ θα ορίσει υποψήφιο. Μπορεί να μην δώσει επίσημο χρίσμα για ευνόητους λόγους, αλλά θα είναι δικό της παιδί εννοείται! Υπενθυμίζω ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ κέρδισε 12 Περιφέρειες από τις 13 πανελλαδικά. Στον πρώτο γύρο στο Βόρειο Αιγαίο πρώτη σε σταυρούς ήρθε η κ. Καλογήρου υποψήφια της ΝΔ. Ας μην το ξεχνάμε. Τον κ. Μουτζούρη τον έκαναν περιφερειάρχη στον β' γύρο οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια αυτά που σας έγραψα προ μηνών για την υιοθεσία του κ. Μουτζούρη από τη ΝΔ δεν ισχύουν στην ολότητά τους πλέον. Ακούγονται δύο ονόματα εκλεκτών της ΝΔ, για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αναμένομεν.

Βράβευση Λιμενικού

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Γεωργίου Αλεξανδρή απένειμε βραβείο "Τιμής ένεκεν" στον Αντώνιο Γκίκα για την προσφορά και το ήθος του στο Λιμενικό Σώμα. Ο συνταξιούχος λιμενικός κ. Γκίκας έχει επανειλημμένως επαινεθεί απ' αυτή εδώ τη στήλη για το πληθωρικό του ταλέντο. Άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση, καλλιτέχνης (ζωγράφος), ακτιβιστής, άνθρωπος της άδολης προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, έχει αναγνωριστεί και βραβευτεί. Η διάκριση όμως απ' το Λιμενικό Σώμα, το οποίο αγάπησε και υπηρέτησε επί σειρά ετών είναι ιδιαίτερη αναγνώριση της όλης προσφοράς του.

Προοδευτική διακυβέρνηση

Ζαλίζομαι και κουνώ το κεφάλι μου να συνέλθω όταν ακούω τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του να μιλούν για συμμαχική κυβέρνηση των «προοδευτικών δυνάμεων». Και παράλληλα θυμώνω όταν αναλογίζομαι ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ του 32% των εκλογών του 2015 προτίμησαν να συνεργαστούν με τους ακροδεξιούς του Καμμένου, παρά με το Δημοκρατικό Ποτάμι. Αν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του 2023 δεν πάρει αυτοδυναμία κανένα κόμμα, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί άνετα να συνεργαστεί με τον κ. Βελόπουλο και αν τα ποσοστά και των δύο δεν επαρκούν ας τσοντάρει και ο κ. Βαρουφάκης.... Κάτι τέτοια βλέπει ο λαός και δεν τιμά τα πολιτικά κόμματα, όλων των αποχρώσεων. Δεν ήταν έτσι παλιά. Και τότε υπήρχαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων, κοινοβουλευτικές εκτροπές στο μεσοπόλεμο, αλλά ο ψηφοφόρος τιμούσε το κόμμα του και παθιαζόταν. Σήμερα αδιαφορεί, ικανοποιείται με «όλοι το ίδιο είναι» και κοιτάζει πως θα τα βολέψει οικονομικά. Τέλος όσο περισσότερα κόμματα εισέλθουν στη Βουλή τόσο απομακρύνεται η αυτοδυναμία της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει αυτό και το σιγοντάρει με τον τρόπο του.Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey