Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

08/02/2022 - 11:01 Ενημερώθηκε 08/02/2022 - 11:02

Αποστολή της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την κυβέρνηση για σοβαρές αποφάσεις της και παράλληλα να καταθέτει τη δική της πρόταση τεκμηριωμένη και συγχρόνως αποδεκτή από το σύνολο ή δυνατόν των πολιτών. Αλλά ορισμένες φορές ν' αντιστέκεται σε προτάσεις που εξυπηρετούν συντεχνιακά συμφέροντα και σε προσωποπαγείς νόμους. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «ν' αυξηθούν οι ΜΕΘ», «δώστε λεφτά στο ΕΣΥ», «οι φοιτητές έχουν δίκιο σε όλα», προκαλούν το σύνολο των πολιτών ή δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη. Είναι η ξύλινη γλώσσα των «αριστερών» που δεν ακουμπά ουδόλως τους ψηφοφόρους, παρόλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση μέρα με τη μέρα απομακρύνεται από τα προβλήματα του λαού και δημοσκοπικά φυλλοροεί. 

Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ (2) 

Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω δεν αποτελούν υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ απέχουν απ' το να εκληφθούν ως αντίλογος με ρεαλιστικές προτάσεις. 

  1. Θα καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις συμφωνίες με τους Αμερικανούς για στρατιωτικές συνεργασίες που ο ίδιος άρχισε! Το ίδιο και τις στρατιωτικές συμφωνίες με τη Γαλλία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ασκούσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά πάντοτε ψήφιζε τον προϋπολογισμό για το υπουργείο Άμυνας και τις στρατιωτικές συμμαχίες με άλλα κράτη.
  2. Καταψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.
  3. Τα αυστηρά πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, επίσης καταψήφισε.
  4. Καταψήφισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών.
  5. Καταψήφισε και τις αυστηρές ποινές στους ανεμβολίαστους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
  6. Καταψήφισε και τα μέτρα περιορισμού των έκτροπων στα Πανεπιστήμια.

Όλα αυτά για να χαϊδέψει τα αυτιά των έκνομων και να τους κάνει ψηφοφόρους. Αμ δε! 

Τα ΡΑΦΑΛ και η ΝΔ 

Ορθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει τη χώρα με σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό. Όταν έχεις ένα γείτονα και έναν Ερντογάν που καθημερινά σχεδόν απειλεί και επαίρεται ότι θα αναθεωρήσει την συνθήκη της Λωζάνης και ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Το 1963 η τότε κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου (Γέρου) έστειλε στην Κύπρο μια Μεραρχία στρατού πράγμα που ενόχλησε τους Τούρκους...Το 1968 ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, ύστερα από πιέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ, απέσυρε την Μεραρχία από το νησί. Το 1974 οι Τούρκοι κατέλαβαν το 30% του νησιού και το κατέχουν μέχρι σήμερα, γιατί ο Ιωαννίδης προσπάθησε ν' ανατρέψει τον Πρόεδρο Μακάριο.  

Κατά την παραλαβή των ΡΑΦΑΛ σημειώθηκαν δύο έκτροπα: Η παρουσία δύο Μητροπολιτών και το σήμα του κόμματος της ΝΔ. Δεν ήταν απαραίτητα και τα δύο και ορθώς σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως και προκάλεσαν. 

Το ύψος της βροχής 

Είμαστε στις 21 ίντσες συν το ευεργετικό χιόνι το οποίο όμως δεν κάλυψε όλο το νησί μέχρι αυτή την ώρα που γράφω. Στόχος μας είναι μέχρι τέλος Μαρτίου να πλησιάσουμε τις 35 ίντσες νερού. Μακάρι! 

Ταξινόμηση ανεμβολίαστων 

Πρόσφατα έγινε μια δημοσκόπηση στην Ελλάδα μεταξύ των ανεμβολίαστων. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν ένα και μοναδικό: «Γιατί δεν εμβολιάζεστε;». Ιδού τα αποτελέσματα στατιστικώς: 

  1. Το 65% των ανεμβολίαστων δήλωσαν ως βασική αιτία ότι επειδή τους «επιβάλλεται εκβιαστικά».
  2. Το57% δεν εμβολιάζεται γιατί το εμβόλιο δεν είναι δοκιμασμένο.
  3. Το 43% δήλωσε ότι φοβάται τις παρενέργειες του εμβολίου.
  4. Το 21% πιστεύει ότι η πανδημία είναι κατασκευασμένη από σκοτεινά κέντρα κλπ. κλπ.

Είπε και είναι πραγματικό 

«Την πατήσαμε με Ολυμπιονίκες που βιαστήκαμε να δώσουμε το όνομα τους, τιμής ένεκεν, σε πλοία, σε στάδια και μετά αποδείχτηκε ότι νίκησαν με χρήση αναβολικών», Γιώργος Σκαμπαρδώνης δημοσιογράφος. Επικροτούμε. 

Οι αφορισμοί και η Εκκλησία 

Στις 12/12/1916 ο τότε βασιλικός Αρχιεπίσκοπος Θεόκλητος αφόρισε και αναθεμάτισε το άξιον τέκνον της πατρίδας Ελευθέριο Βενιζέλο. Οι τότε εφημερίδες έγραφαν ότι στο Πεδίον του Άρεως σχηματίστηκε λοφίσκος από πέτρες διότι σε τέτοιες «θεάρεστες» πράξεις οι συμμετέχοντες πετούσαν και μια πέτρα για να πιάσει το ανάθεμα. Μεσαίωνας φίλοι. 

Σήμερα ο συνταξιούχος Δεσπότης, πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, πρώην ιεροκήρυκας της χωροφυλακής έχει αφορίσει το δημοσιογράφο Βερύκιο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας Κεραμέως, τον Χαρδαλιά, τον συγγραφέα Χωμενίδη, τον καθηγητή Ηλ. Μόσιαλο. Ακόμα μεσαίωνας. 

Βέβαια οφείλω να διευκρινίσω ότι αρμοδιότητα για τον αφορισμό και το ανάθεμα έχει μόνο η Ιερά Σύνοδος και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία. 

Της COSMOTE ο έπαινος 

Έπαψε να λειτουργεί το σταθερό τηλέφωνο του συνδρομητή, να μην λειτουργεί ούτε το ιντερνέτ, ούτε η COSMOTE TV, όπως είναι επόμενο. Πήρε τηλέφωνο στις βλάβες (Αθήνα) στις 9 το πρωί Παρασκευή 28 Γενάρη και υπέθεσε ότι η βλάβη θα αποκαθίστατο μέσα στον Φεβρουάριο! Την ίδια μέρα έφτασε υπάλληλος της εταιρίας στο χωριό του και διόρθωσε τη βλάβη. Και ήταν ευγενικός, καλόκαρδος και ήξερε καλά τη δουλειά του. Πάγια αρχή της στήλης και του γράφοντα είναι να μην τσιγκουνεύεται το δημόσιο έπαινο, όπου πρέπει. Ο συνδρομητής δεν έχει μετοχές στην COSMOTE, ούτε παιδιά διορισμένα, ούτε άλλα συγγενικά πρόσωπα εργάζονται στην εταιρία. Νέτα σκέτα ο έπαινος χωρίς σκοπιμότητες. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey