Η Αλεπού και το Μοσχάρι.

05/05/2021 - 16:30

Επειδή εκεί, στον ΣΥΡΙΖΑ, τους αρέσουν τα… παραμύθια, δανείζομαι  ένα παραμύθι, που  το είχε γράψει παλιότερα στο ΕΜΠΡΟΣ η Βρισηίδα Ψαλιδομάτη, και το αφιερώνω στον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας πως θα καταλάβουν το αλληγορικό του νόημα  για το πάθημα  της  «Πονηρής Αλεπούς» και θα έρθουν στα σύγκαλά τους.

«Ήταν, λέει, κάποτε, μια πεινασμένη αλεπού που δεν έβρισκε τίποτα να φάει. Κοιμόταν εξαντλημένη από την πείνα στη φωλιά της κι «έβλεπε στον ύπνο της κοκόρια», που πετούσαν κι έφευγαν, κάθε φορά που  ορμούσε να τα πιάσει.

Μια μέρα, την ξύπνησαν  βήματα από κάποιο ζωντανό, που περνούσε έξω από την φωλιά της, και σύρθηκε, για  να ΄δει τι γίνεται· και είδε ένα τετράπαχο μοσχάρι να  περπατά βόσκοντας αμέριμνο.

-Να είχα κανένα μοσχαρίσιο κοψίδι, θα ξανάνιωνα, συλλογιζόταν  η  αλεπού· όμως είναι αδύνατο να τα βάλω με ένα τόσο μεγάλο μοσχάρι!

Έτσι, όμως, που καθόταν απογοητευμένη και κοίταζε το μοσχάρι που έβοσκε, παρατήρησε, ανάμεσα στα πισινά πόδια του, να κρέμονται και να πηγαίνουν, πέρα- δώθε, ενώ περπατούσε, τα βαρβάτα «χαλαμπαλίκια» του!

-Όπου να ΄ναι, αυτά θα πέσουν, έτσι που κουνιούνται, πέρα- δώθε, σκέφτηκε η πεινασμένη αλεπού!

Και μ΄ αυτή την σκέψη, άρχισε να ξερογλείφεται και να σέρνεται πίσω από το μοσχάρι που έβοσκε αδιαφορώντας για την παρουσία της αλεπούς.

Κι ολοένα περπατούσε βόσκοντας το μοσχάρι και ολοένα ακολουθούσε σερνάμενη η αλεπού.

-Και «τώρα θα πέσουν» και  «όπου να ΄ναι θα πέσουν». Κι αυτά ποτέ δεν έπεφταν!

Και ολοένα περπατούσε το μοσχάρι κι ολοένα  ακολουθούσε σερνάμενη η αλεπού, ώσπου, εξαντλημένη, όπως ήταν από την πείνα, ψόφησε η αλεπού, ενώ τα «χαλαμπαλίκια» τού μοσχαριού συνέχισαν να κουνιούνται πέρα- δώθε»!

Τέτοια θα πάθει και η «πεινασμένη αλεπού» του ΣΥΡΙΖΑ, που ονειρεύεται « τις παχιές πουλάδες» της εξουσίας και περιμένει να «πέσει» η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη! Βαυκαλίζονται με την ιδέα ότι ο κόσμος που υποφέρει, σήμερα, από την πανδημία θα στραφεί κατά του Μητσοτάκη ( ο οποίος, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε, ως… ανάλγητος νεοφιλελεύθερος, την πανδημική κρίση), και θα καλέσει, σύντομα, τον Τσίπρα ( τον μόνο ηγέτη, παγκοσμίως, που διαθέτει το φοβερό υπερόπλο που εξοντώνει, ακαριαία, τον κορονοϊό!) να οδηγήσει, και πάλι, την Ελλάδα, στο… παραδεισένιο περιβόλι της «Τρίτη φορά, αριστερής κυβέρνησης»!

 

Εάν δεν καταλάβουν ότι το 2021 δεν είναι 2014 και ότι ο ελληνικός λαός, τώρα, πια, το έχει εμπεδώσει πως αυτοί  δεν είναι ούτε αριστεροί ούτε προοδευτικοί και ότι η μόνη αξιοσύνη τους είναι να πουλάνε, χονδρικώς,.. «φούμαρα», θα συνεχίσουν, για χρόνια, να σέρνονται, πίσω από τον «μόσχο τον σιτευτό» της εξουσίας, περιμένοντας κάποια κρίση, για να ρίξει την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη!

 

«Ψέματα μαγειρεύεις, νηστικός θα μείνεις», λένε στο χωριό μου. Η αλήθεια για το τι έκαναν, όσοι κυβέρνησαν χθες, και τι κάνουν αυτοί που κυβερνάν, σήμερα- με πολλαπλά και καυτά μέτωπα ανοιχτά- όσο κι αν προσπαθούν να την σκεπάσουν με τόνους «λάσπης» και οφθαλμοφανή ψεύδη θα «επιπλέει σαν το λάδι στο νερό».

Πρέπει, καταρχάς, να εξιλεωθούν για τα κυβερνητικά τους κρίματα: να  ζητήσουν συγγνώμη, πρώτα, για την τεράστια ζημιά που προκάλεσαν στην χώρα με τους τυχοδιωκτισμούς τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015( capital controls,ζημία πολλών δις στην εθνική οικονομία, αφελληνισμός Τραπεζών). 

Να απολογηθούν γιατί, αντί να προσπαθήσουν να πάρουν πίσω κάποια εκατομμύρια  ευρώ από το σκάνδαλο της υπερσυνταγογράφησης των φαρμάκων της NOVARTIS, από τους γιατρούς, επέλεξαν να στήσουν- με αρχιμάστορα τον γνωστό  «Ρασπούτιν»- ολόκληρη σκευωρία κατά των πολιτικών τους αντιπάλων.

Να απαντήσουν με ποιανού την έγκριση έκανε το ομολογημένο (και από τον ίδιον)  ανθρωποπάζαρο  ο  Παπάς με τον επιχειρηματία Μιωνή;

Ποιος και γιατί ενέπλεξε  τον γνωστό Συριζαίο επιχειρηματία Καλογρίτσα  στην σκανδαλώδη υπόθεση  για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών Σταθμών;

Πότε ήταν ο Στ. Κοντονής « αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων»-όπως τον κατηγορεί, σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ: όταν είχε διατελέσει  υπουργός Δικαιοσύνης (εκλεκτός του Αλ. Τσίπρα) στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή όταν τόλμησε, τώρα, να καταγγείλει ότι « η μετατροπή του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα, στον νέο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν προϊόν εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων και έχει ταξικό πρόσημο υπέρ των οικονομικά ισχυρών, αυτών που ονομάζουμε ολιγάρχες»;

Μετά τα «έργα και τις ημέρες»,  «τα πράματα και τα θάματα» Τσίπρα-  Βαρουφάκη- Παππά-Παπαγγελόπουλου- Πολάκη, «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά»!

Αλλά κι αυτός ο Μητσοτάκης και… γρουσούζης και πεισματάρης!

 Και οι «εφτά πληγές του Φαραώ» έπεσαν στο κεφάλι του κι αυτός εφτάψυχος!

Τίποτα δεν τον κούνησε από την θέση του στο Μαξίμου: ούτε όταν έκαναν «γιούργια», στον Έβρο, τα μιλιούνια των μεταναστών από την Τουρκία, ούτε όταν οι Τούρκοι έβγαλαν ολόκληρο τον στόλο τους, στην Αν. Μεσόγειο, και μας την… «έστησαν» για «θερμό επεισόδιο»· ούτε και με το τρίτο κύμα της πανδημίας ( παρά τις πορείες της Νεολαίας του Σύριζα και παρά τα πάρτι στις πλατείες), έγινε η Ελλάδα Μπέργκαμο, όπως… ευελπιστούσε ο Αλ. Τσίπρας!

Ακόμα και η ύφεση, για το 2020, της ελληνικής Οικονομίας, από το 15% που προφήτευε να φτάσει-ελεεινολογώντας τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας- τελικά περιορίστηκε στο 8%!

Και το πιο προκλητικό: να  μην το… « κουνάει ρούπι» ο Μητσοτάκης από το Κέντρο και την φιλελεύθερη πολιτική!

Και  τι αντιπολίτευση να κάνει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν η… «επάρατη Δεξιά» έχει αποκηρύξει τον νεοφιλελευθερισμό κι έχει στρογγυλοκαθίσει στο φιλελεύθερο Κέντρο;

Πώς ν΄ αντέξει ο καημένος τόση… γρουσουζιά;

 

Υ.Γ.   «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδιώκει το «ακαταδίωκτο» των λοιμωξιολόγων»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση, διότι νομοθέτησε να μην διώκονται τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, τα οποία απλώς γνωμοδοτούν και δεν ευθύνονται για τα όποια μέτρα κατά της πανδημίας  αποφασίζονται και τον τρόπο που εφαρμόζονται  από την κυβέρνηση, η οποία φέρει και την ευθύνη, εξολοκλήρου!

 Όσο πάνε και παλαβώνουν περισσότερο, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ· σε λίγο θα μας πουν ότι καλώς έπραξε  και η «Ιερά Εξέταση» που «καταδίωξε» τον Γαλιλαίο, ο οποίος «γνωμοδότησε» ότι  «η γη κινείται»!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey