Η «ακράτεια» του κράτους

18/04/2019 - 17:43

Έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου για τις επικίνδυνες αυταπάτες από τις οποίες διακατέχεται ο Αλ. Τσίπρας και η κυβερνώσα παρέα του. Πέρα, όμως, από τις επί μέρους αυταπάτες, στις οποίες αναφέρθηκα, υπάρχει η «ολιστική» αυταπάτη, η οποία αφορά συνολικά την συριζαίικη «αριστερή» διακυβέρνηση, κι αυτή είναι η απατηλή άποψη που έχουν για το τι είναι «κράτος» και τι σημαίνει «κυβερνώ το κράτος».

Το πρώτο σοβαρό σύμπτωμα της «ολιστικής» αυταπάτης είναι ότι πιστεύουν πως, από τη στιγμή που κέρδισαν, όπως κέρδισαν, τις εκλογές, το κράτος ανήκει, ως λάφυρο, εξολοκλήρου στο κόμμα τους και ότι μπορούν να σιτίζονται όλοι -διοριζόμενοι οικογενειακώς- από το Δημόσιο Ταμείο. Και ότι οι «παιδιόθεν» φίλοι τους, ως ερυθροφρουροί» του κράτους και… προπομποί της «αριστερής προόδου», δικαιούνται, από απλοί σερβιτόροι, να ανελίσσονται σε μεγαλοσερβιτόρους της διαπλοκής, των οποίων τα… «μπουρμπουάρ» ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Το δεύτερο σοβαρό σύμπτωμα είναι ότι διαπνέονται από μία «παιδιόθεν» εχθρότητα προς το κράτος, αντιπάθεια προς κάθε μορφή κρατικής εξουσίας και, αντίθετα, συμπάθεια προς εκείνες τις δυνάμεις που αντιμάχονται την άσκηση της κρατικής εξουσίας. Αυτή η ιδεοληπτική άποψη περί κράτους με την οποίαν γαλουχήθηκαν και με την οποίαν τροφοδοτούνταν, επί πολλά χρόνια, οι «επαναστατικές» τους φαντασιώσεις, δύσκολα θα μπορούσε να ξεριζωθεί από μέσα τους, ακόμα και στην περίπτωση που -για κακή τύχη του κράτους- ανελάμβαναν, όπως την ανάλαβαν, την «διακυβέρνησή» του. Απόδειξη της παραπάνω ιδεοληπτικής άποψής τους περί κράτους ήταν οι διακηρύξεις τους περί αφοπλισμού των ΜΑΤ, η κατάργηση του νόμου για τις κουκούλες (αποποινικοποίηση της κουκούλας), η κατάργηση της Φυλακής Υψίστης Ασφάλειας Δομοκού, η επαναφορά του «Ασύλου» στις πανεπιστημιακές σχολές, η ανοχή στις καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών (ακόμα και Πρυτανειών), καθώς και δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων, η ψήφιση νόμου για την αποφυλάκιση βαρυποινιτών, η… «υιοθέτηση» ως «δικά τους παιδιά» των αναρχικών του «Ρουβίκωνα» και -το πλέον προκλητικό και εξευτελιστικό για μια ευρωπαϊκή χώρα- η ανοχή στην «κραταίωση» του «αναρχικού άβατου» των Εξαρχείων!

Παρά το ότι οι εκπρόσωποι των αστυνομικών δηλώνουν έτοιμοι και ικανοί να εκκαθαρίσουν το «Άβατο» των Εξαρχείων από τα αναρχικά και τα παντός είδους και προέλευσης κακοποιά στοιχεία και να αποδώσουν την περιοχή καθαρή στους ειρηνικούς και δεινοπαθούντες κατοίκους της, έχει απαγορευτεί από την κυβερνώσα «Αριστερά», η αποφασιστική και δυναμική επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Έτσι, είμαστε, καθημερινά, θεατές και μάρτυρες των φλεγόμενων αστυνομικών από τις μολότοφ των αντιεξουσιαστών (προς τέρψιν της εκλεκτής του Τσίπρα Μυρσίνης και -παρ’ ολίγον- Ευρωβουλευτίνας!).

Η έσχατη πράξη του εξευτελισμού του κράτους από τους συμμορίτες των Εξαρχείων παίχθηκε στις 4 Απριλίου, όταν ομάδα του Λιμενικού Σώματος -παρουσία εισαγγελέα- τόλμησε να εισέλθει στην κατεχόμενη περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα σε κατοικία που τελούσε υπό παράνομη κατάληψη, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθούν επίθεση από 50 κουκουλοφόρους, οι οποίοι ήσαν αρματωμένοι με βαρύ οπλισμό (καλάσνικωφ), να τραυματιστούν 2 λιμενικοί (ο ένας με μαχαίρι), να περιέλθει ο οπλισμός τους στους επιτιθέμενους, να αποδράσει η μία συλληφθείσα γυναίκα, διακινητής ναρκωτικών, και, τελικά, να διασωθούν ο… εισαγγελέας και οι λιμενικοί διά της …ηρωικής φυγής τους!

Για τον «άθλο» που… κατήγαγαν οι Λιμενικοί απέσπασαν και την … «εύφημον μνείαν» από τον… κραταιό πολιτικό τους προϊστάμενο Φ. Κουβέλη: «Τα στελέχη του Λιμενικού επέδειξαν ψυχραιμίαν και αυτοσυγκράτηση, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα»!

Την άλλη φορά, λοιπόν, κ. Κουβέλη, που θα … «επιχειρήσει» το Λιμενικό Σώμα, υπό την γενναία καθοδήγησή σας, να μην σέρνει τον οπλισμό μαζί του. Καλύτερα να τον αφήσει να τον φυλάσσετε στο Γραφείο σας. Έτσι μπορεί να μην «τους πάρουν και τα παντελόνια» οι «φρουροί του αναρχικού Εξαρχάτου»!

Η συνέχεια είναι περισσότερο ηρωική και… δοξαστική για το κράτος της «Αριστεράς και της Προόδου»(!): Ο «κραταιός» ηγέτης Αλ. Τσίπρας αφού «κραταίωσε» -εντοπίως- την κυριαρχία του εφαρμόζοντας την «Ακροδεξιά» και «νεοφιλελεύθερη» πολιτική του Γ΄ Μνημονίου, αναλαμβάνει -και με την συστράτευση των ενδόξων για τα σοσιαλιστικά… κλέη τους Τζουμάκα, Δανέλλη, Ραγγούση κ.ά - να κατατροπώσει τους Ακροδεξιούς και τους Νεοφιλελεύθερους, στην Ευρώπη!

Μια, ακόμα, επί το «αριστερότερον» και επί το «προοδευτικότερον»… μεταποίηση του κράτους είναι η δημιουργία και η χρήση- στη θέση του κράτους όλων των ελλήνων -ενός μονοταξικού- και άκρως τοξικού- κράτους της μιας κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής τάξης: παρά πάσαν έννοιαν δικαίου και λογικής, αντί να επιδιώκουν την αύξηση του συνολικού εθνικού προϊόντος, ώστε να μεγαλώσει η «πίτα», απ’ όπου θα σιτίζονται πλούσιοι και φτωχοί, το συριζαίικο κράτος, ως άλλος Γιαγκούλας, καταληστεύει την Μεσαία Τάξη, για να μοιράζει ελεημοσύνες στους προλετάριους-στα θύματα και της δικής τους μνημονιακής πολιτικής.

Η «ταξική τους πολιτική» εφαρμόζεται, ακόμα και σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών: όταν πρόκειται να φυλάξουν τους δικούς τους ανθρώπους, τα δικά τους σπίτια και γραφεία, τις δικές τους εκδηλώσεις -όταν οι « συλλαλούντες» και οι αποδοκιμάζοντες τα δικά τους στελέχη ανήκουν στην… επάρατη «Εθνικιστική Ακροδεξιά»- τότε ανακηρύσσεται αθώα η «κρατική βία», δίνεται άφεση αμαρτιών στην «αστυνομοκρατία» και, ακόμα, και οι «προληπτικές συλλήψεις» δικαιώνονται ως « νόμιμες και ηθικές»!

Η «ακράτεια», όμως, που παρατηρείται στο ελληνικό κράτος, κατά την «ένδοξη πολιτεία» του ΣΥΡΙΖΑ, έχει και «θεωρητική τεκμηρίωση»: όπως γράφει ο από Λονδίνου κατερχόμενος καθηγητής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Δουζίνας, αποτελεί «στρατηγική επιλογή»: «Στρατηγική μας είναι η συνεχής μεταφορά πόρων από το κεφάλαιο στους εργαζόμενους και της ισχύος του κράτους από το κράτος στον πολίτη, που σταδιακά αλλάζουν τον συσχετισμό δύναμης σε κοινωνία και κράτος»!

Εάν δεν το καταλάβατε ακόμα, οι επαναστάτες εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ξεκινήσει την… ανατροπή του Καπιταλισμού! «Μεταφέροντας πόρους» από το κεφάλαιο στους εργαζόμενους, -εάν συνεχίσουν να μας κυβερνάν- θα την πάθουμε σαν τον γάιδαρο του Χότζα. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε κεφάλαιο ούτε κεφαλαιούχοι, ούτε Μεσαία Τάξη, αλλά ούτε και εργαζόμενοι, αφού δεν θα υπάρχουν -ούτε για δείγμα- επιχειρήσεις.

Και, εάν συνεχιστεί «η μεταφορά της ισχύος του κράτους στους πολίτες» μπορεί να μην υπάρχει ελληνικό κράτος, αλλά, σίγουρα, θα υπάρχει το… κράτος των Εξαρχείων.

Και δεν ξέρω, υπ’ αυτές τις συνθήκες, πόσοι Έλληνες θα επιβιώσουν στην ημεδαπήν· ο καθηγητής, πάντως, κ. Δουζίνας, μάλλον θα επιβιώσει επανακάμπτοντας στην αλλοδαπήν, για να συνεχίσει να διδάσκει, από την πανεπιστημιακή του έδρα στα Λονδίνα, την επαναστατική μέθοδο αναβίωσης του... σοβιετικού παραδείσου!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey